حلقه وصل: زهرا نعمت الهی از اکران کنندگان فعال جشنواره مردمی فیلم عمار در شهر آباده(واقع در استان فارس) گفت: آشنایی من با جشنواره مردمی فیلم عمار از طریق یکی از دوستان شکل گرفت و تا امروز نزدیک به ۵۰۰ اکران انجام دادهام.
وی دربارهی نخستین تجربهی برنامه اکران خود گفت: اولین اکران من، در خانه بود. به دلیل اینکه تازه با جشنواره عمار آشنا شده بودم و وسائل اکران را فقط در منزل داشتم و از تجهیزات در مسجد و پایگاه بسیج بی بهره بودیم، بچهها را به منزل خود آوردم و فیلم «بختک» را برای آنها نمایش دادم.
این اکران کننده مردمی ادامه داد: نکته جالب اینکه به دلیل اینکه فرزندم سیم رابط تلوزیون به لپ تاپ را برداشته بود، مجبور شدم این فیلم را برای ۴۰ دانش آموز بدون صدا اکران کنم. در این برنامه به بچهها گفتم اولین فیلم را بدون صدا اکران میکنم و آخر فیلم از فیلم سوال میپرسم و هرکس درست جواب داد جایزه میگیرد.
نعمت الهی افزود: دانش آموزان هم فیلم را از ابتدا تا انتها کامل تماشا کردند و حتی پلک هم نمیزدند، تا خوب بفهمند، آخر فیلم هم سوال پرسیدم و جایزه دادم و بچه ها خیلی دوست داشتند. از آن روز به بعد دیگر فیلمها را در خانه اکران کردم تا وسایل اکران در مسجد و پایگاه فراهم شد و پس از آن اکران فیلمها را بعد از نماز، در حلقه های صالحین شروع کردم.
وی دربارهی محلهایی که برای اکران فیلم از آنها استفاده کرده است، گفت: منزل خودم، منزل همسایگان، منزل اقوام، مسجدامام علی(علیه السلام)، حلقات صالحین پایگاه، حوزه بسیج، مدارس، بیمارستان، اداره آموزش پرورش، مهدکودک و هر مکانی که محیط و وسایل آن برای نمایش فراهم باشد فیلمها را اکران می کنم.
این اکران کننده مردمی خاطر نشان کرد: اکران در خانواده خیلی موثر است مخصوصا اگر نمایش فیلم برای بچهها باشد. زیرا خاطرات کودکی تا سالها در ذهن میماند، مخصوصا فیلمهایی که در کودکی دیده میشود. پسر بزرگ من تمام فیلمهای عمار را دوست دارد و میشناسد. وقتی مهمان داریم یا جایی مهمانی میرویم همه را تشویق به دیدن فیلم میکند و حتی در مورد فیلمها توضیح نیز میدهد.
نعمت الهی افزود: اغلب اقوام ما با فیلمهای عمار آشنا هستند و بیشتر فیلمها را دیدهاند و آنها را دوست دارند و میگویند کوتاه و آموزنده هستند. در واقع اکرانهای خانگی خیلی موثرتر است زیرا پیوسته اکران میشوند و تاثیرگذاری بیشتری دارند. زیرا در این شرایط خانواده همیشه در دسترس بوده و محیط برای اکران آماده است.
وی اظهار داشت: اگر فیلمهای عمار درخانوادهها اکران شود هم سرگرمی خوبی است، هم آموزنده و هم جایی برای دیدن فیلمهای بیمحتوا باقی نمی گذارد. محیط خانواده محیطی برای آرامش و بدون استرس است تا محیطهای دیگر جامعه؛ لذا اکران در این محیط مفیدتر و موثرتر است.
این اکران کننده مردمی تصریح کرد: خاطرات زیادی از اکران فیلمها تا امروز دارم. به طور مثال اکران فیلم کوتاه «علمک» خیلی خاطره خوبی بود. یادم است اولین باری که فیلم علمک را در خانه مادربزرگم اکران کردم فکرکنم ۱۰ بار فیلم را اکران کردیم. آنقدر که بچهها میخندیدند و فیلم را دوست داشتند، هر عضو جدیدی که وارد میشد باید فیلم علمک را میدید.
نعمت الهی خاطرنشان کرد: خاطره بعدی مربوط به اکران «بختک» است. حدود سه سال پیش که برای بچهها پویانمایی «بختک» را اکران کردم، یکی از دختران حاضر یک هفته بعد از اکران آمد و گفت «ما دیگه ماهواره نداریم. یعنی به بابام گفتم باید جمعش کنیم».
وی اضافه کرد: یکی دیگر از خاطرات اکران، هنگام پخش نماهنگ «مادرانه» بود. در حلقه صالحین خانمها، از اول نماهنگ تا آخرش فقط صدای هق هق گریه خانمها به گوشم میرسید، خیلی تحت تاثیر قرار گرفتند، آخر فیلم هم در مورد مادر و مقام مادر صحبت کردند. یکی از خاطرات دیگر هم اکران نماهنگ «خانه مادربزرگه» بود که خانمها بلند شعر را میخواندند و دست میزدند. آخر اکران خیلی خوشحال بودند که به یا دوران کودکی افتاده بودند.
این اکران کننده مردمی در پایان، پیشنهاد خود را بر مبنای تجربه خودش به فیلمسازان عمار ارائه داد و گفت: در بین اکرانهایی که داشتم مخصوصا در محیط خانواده فیلمهای طنز و اجتماعی بیشتر موردپسند بود. وقتی به خانه اقوام میروم یا مهمان دارم میخواهند که از فیلمهای طنز عمار برایشان بگذارم، به نظرم محیط خانواده بعد از ساعات کاری که اعضای خانواده برمیگردند بیشتر اعضا دنبال آرامش و تنوع و رفع خستگی هستند و دنبال فیلم طنز هستند، اگر امکانش هست در جشنواره عمار فیلم طنز بیشتر تهیه شود.