
حلقه وصل: اولینبار که نام سازمان «اوج» رسانهای شد درست در بحبوحه مذاکرات هستهای بود. وقتی بیلبوردهای «صداقت آمریکایی» با واکنش منتقدانه رسانهها و افکار عمومی روبهرو شد و سازمان زیباسازی شهرداری تهران از خصوصی بودن بیلبوردهای مذکور خبر داد. سازمان اوج بیانیهای داد و در آن اعلام کرد با سازمان زیباسازی شهرداری تهران قرارداد دارد.
فعالیتهای سینمایی این سازمان هم از جشنواره فجر همان سال آغاز شد. با «ایستاده در غبار» و «بادیگارد»، اولی با یک کارگردان جوان و فیلم اولی و دومی کار یک کارگردان کارکشته و قدیمی سازمان «اوج» در میان اهالی سینما عرض اندام کرد. انیمیشن «فهرست مقدس» را هم در نظر بگیرید تا مشخص شود اوج در اولین حضورش در سینمای ایران سه فیلم به سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر ارائه کرد.
«به وقت شام» و «تنگه ابوقریب» هم فیلمهایی هستند که اوج با حاتمیکیا و بهرام توکلی به جشنواره سیوششم ارائه داد تا نشان دهد همانطور که مدیرش در یک گفتوگو بیان کرده بود برای همکاری با فیلمسازان از طیفهای مختلف فکری آمادگی دارد و تنها برایش المانهایی مثل سبک زندگی و خانواده و آرمانهای انقلاب و دفاع مقدس اهمیت دارند.
در جشنواره سی و هشتم نیز سازمان هنری رسانهای اوج با دستی پر به میدان آمده که در ادامه به معرفی 4 اثر سینمایی این سازمان و زمان اکران آنها خواهیم پرداخت:
* فیلم سینمایی «خروج»/ ابراهیم حاتمیکیا
حاتمیکیا که همیشه نشان داده میخواهد فرزند زمانه خویش باشد، این بار در سالهای پایانی دهه ۹۰ یک بار دیگر به سراغ روایت دردهای مردم رفته است. «خروج» که تازهترین اثر ابراهیم حاتمیکیا است، قرار است روایتگر اعتراض مردمی باشد که طی چند سال فعالیت دولت اعتدال در شرایط اقتصادی سختی قرار گرفتند.
این اثر که حاصل سومین همکاری حاتمیکیا با سازمان هنری- رسانهای اوج است؛ در زمره آثار اعتراضی- انتقادی کارنامه کاری این فیلمساز سینمای ایران قرار میگیرد که قصه آن درباره تعدادی کشاورز است که برای طرح اعتراض خود به سمت تهران حرکت میکنند و ...
فرامرز قریبیان، پانتهآ پناهیها، جهانگیر الماسی، مهدی فقیه، محسن صادقینسب، محمد فیلی، آتش تقیپور، اکبر رحمتی، رامین پور ایمان، حمید ابراهیمی، مسعود رحیم پور، علیرضا مهران و سام قریبیان به همراه کامبیز دیرباز، گیتی قاسمی و محمدرضا شریفی نیا در فیلم سینمایی «خروج» به ایفای نقش پرداختند.
عوامل فیلم سینمایی «خروج» عبارتند از: نویسنده و کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا، تهیهکننده: حبیب والینژاد، مجری طرح و مدیر تولید: عبدالله شهباززاده، بازیگردان، برنامهریز و دستیار کارگردان: علیرضا صالحی، موسیقی: کارن همایونفر، مدیر فیلمبرداری: وحید ابراهیمی، مدیر صدابرداری: امیر نوبخت، صداگذار: آرش قاسمی، چهرهپرداز: مهرداد میرکیانی، تدوین: عماد خدابخش، جلوه های ویژه بصری: محمد برادران، طراح لباس: مارال جیرانی، طراح صحنه: مجید علی اسلام، تصویربردار هوایی: علی نیکبخت، عکاس و تصویربردار پشت صحنه: سجاد ایمانی
«خروج» اعتراضی حاتمیکیا قطعا یکی از جنجالیترین فیلمهای جشنواره فجر امسال است که تجربههای قبلی در زمینه ورود این فیلمساز سینمای ایران به حوزه ساخت آثار اعتراضی نشان میدهد احتمالا «خروج» در زمره آثار مهم کارنامه کاری او قرار خواهد گرفت؛ اثری که بعید نیست همچون «آژانس شیشهای» و «ارتفاع پست» سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره فجر امسال را به خود اختصاص دهد.
در ادامه زمانبندی اکران فیلم سینمایی «خروج» آمده است:
* فیلم سینمایی «روز بلوا»/ بهروز شعیبی
در فیلم سینمایی «روز بلوا» که با سرمایهگذاری مرکز فیلم و سریال سازمان اوج در تهران تولید شده است بازیگرانی همچون بابک حمیدیان، لیلا زارع، محمد علیمحمدی، مسعود دلخواه، زکیه بهبهانی، ساغر قناعت، پاشا جمالی و داریوش ارجمند به ایفای نقش پرداختهاند. همچنین کارن همایونفر آهنگساز شناخته شده سینمای ایران، موسیقی متن فیلم سینمایی «روز بلوا» را ساخته است؛ فیلمی که اولین همکاری همایونفر با بهروز شعیبی را رقم خواهد زد.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است که عماد استاد دانشگاهی خوشنام و یک چهره تلویزیونی مورد توجه است، او ناگهان توسط پلیس با اتهامهایی جدی مواجه میشود که خود و خانوادهاش را در موقعیت پیچیدهای قرار میدهد ... .
همچنین عوامل «روز بلوا» عبارتند از: کارگردان: بهروز شعیبی، تهیهکننده: محمدرضا تختکشیان، نویسنده: مهران کاشانی، مدیر فیلمبرداری: امین جعفری ، مدیر تولید: داوود معدنی، دستیار کارگردان: صالح غربی جوان، مدیر برنامهریزی: فهیمه کمالی، تدوین: فرزاد هوتهم، مدیر صدابرداری: عباس رستگار، طراحان گریم: زهرا کمالی و فاطمه کمالی، طراح صحنه: کامیاب امین عشایری، طراح لباس، سارا سمیعی، جلوههای ویژه میدانی: آرش آقا بیک، مدیر تدارکات: روحالله رهبری، مدیر گروه بدلکاری: امیرحسین خنجری، منشی صحنه: فرحناز خسروآبادی، عکاس: مریم تخت کشیان.
بر این اساس «روز بلوا» چهارمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی پس از «دهلیز»، «سیانور» و «دارکوب» در مقام کارگردان است. شعیبی البته پیش از این روزهای خوشی را هم در جشنواره فجر سپری کرده است چنانکه توانسته سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش نگاه نو را از سی و یکمین جشنواره فجر برای «دهلیز» کسب کند و نامزدی سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از سی و ششمین جشنواره فجر برای فیلم «دارکوب» را نیز در کارنامه دارد.
در ادامه زمانبندی اکران فیلم سینمایی «روز بلوا» آمده است:
* فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰»/ مهرداد خوشبخت
فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰» به کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیهکنندگی حسن کلامی یکی از آثاری است که در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درخواهد آمد. این فیلم از تولیدات مرکز فیلم و سریال سازمان اوج محسوب میشود.
داستان «آبادان یازده ۶۰» در ارتباط با فعالیت ایستگاه رادیو نفت ملی آبادان در زمان آغاز جنگ تحمیلی است و تلاش جمعی از کارکنان این رادیو برای حفظ و ادامه فعالیت آن را در شرایط بحرانی آغاز جنگ روایت میکند.با این حال عوامل این فیلم همچون اغلب فیلمهایی حاضر در جشنواره ترجیح دادهاند تا خبر بیشتری درباره موضوع و خط داستانی آن ارائه ندهند.
علیرضا کمالی، حسن معجونی، شبنم گودرزی، حمیدرضا محمدی، نادر سلیمانی، یاسین مسعودی ، رضا مسعودی، و ویدا جوان در این اثر ایفای نقش میکنند.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: مردم غیور آبادان ... شهر در آستانه سقوط قرار گرفته است!
مهرداد خوشبخت که تابستان امسال سریال «آچمز» را روی آنتن تلویزیون داشت پیش از این کارگردانی سه فیلم سینمایی «عقاب صحرا»، «صدای پای من» و «جای او دیگر خالی نیست» را در کارنامه خود داشت. فیلمهایی که البته چندان دیده نشد. این کارگردان ۵۰ ساله در این سالها سریالهای شهر دقیانوس، غیرعلنی و گشت پلیس را هم برای تلویزیون ساخته است.
«آبادان یازده ۶۰» در کنار فیلم درخت گردوی مهدویان تنها فیلمهای جشنواره امسال هستند که در زمره فیلمهای دفاع مقدس میگنجد. با توجه به تصاویر منتشرشده از آبادان یازده ۶۰ و اظهارات جسته و گریخته عوامل فیلم، شاید بتوان فضای این اثر را شبیه به فیلمهایی چون کیمیا، سرزمین خورشید و یا روز سوم دانست.
در ادامه زمانبندی اکران فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰» آمده است:
* فیلم سینمایی «لباس شخصی»/ امیرعباس ربیعی
فیلم سینمایی «لباس شخصی» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و سرمایهگذاری موسسه اوج ساخته شده است. این فیلم ایرانی در بخش نگاه نو سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت. این فیلم که اثری تاریخی-سیاسی است، به اتفاقات دهه شصت و فعالیت پیچیده حزب توده در ایران میپردازد و در خلاصهی داستانی آن چنین آمده است: «بهترین حربه برای ضربه، دوستی است. چون پیچیدگی در سادگی اوست. به لباس شخصیها بیشتر شک کن!».
فهرست بازیگران: مهدی نصرتی، توماج دانش بهزادی، مجید پتکی، میلاد افواج، عماد درویشی، نجلا نظریان، مهیار شاپوری، احمد لشینی، کیوان محمود نژاد،شهاب بهرامی، روزبه رئوفی، علی فرهاد زاده و ماهمنیر بیطاری.
عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از: نویسنده و کارگردان: امیرعباس ربیعی، تهیهکننده: حبیب والی نژاد، بازیگران: مهدی نصرتی، توماج دانش بهزادی، مجید پتکی، میلاد افواج، عماد درویشی، مهیار شاپوری، احمد لشینی، شهاب بهرامی، روزبه رئوفی، کیوان محمود نژاد، نجلا نظریان و ماهمنیر بیطاری. مدیر فیلمبرداری: هاشم مرادی، مدیر صدابرداری: امیر عاشق حسینی، مدیر برنامهریزی: بهمن حسینی، تدوین: مهدی سعدی، مدیر تولید: منصور غضنفری، دستیار اول کارگردان: مهدی سلیمانی،منشی صحنه: سارا عبداللهی، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، طراح چهرهپردازی: محسن دارسنج، جلوههای ویژه بصری: جواد مطوری، جلوههای ویژه میدانی: ایمان کرمیان، عکاس: معین باقری، بدلکار: کیوان رضایی دستیار تولید: افشین رئوفی، مدیر تدارکات: بهرام دانایی، مشاور رسانهای: مصطفی بیات.
در ادامه زمانبندی اکران فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰» آمده است: