سرویس سیاست حلقه وصل - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای حلقه وصل" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای حلقه وصل» همراه شوید.
*******
** تا با آمریکا مذاکره نکنیم، معیشت مردم درست نمیشود!
«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«تا بحث مذاکره با قدرتهای بزرگ جدی گرفته نشود و ایران مناسبات خود را با دنیای بینالملل حل نکند، طبیعتا اتفاقی هم در اقتصاد و وضع معیشت مردم نخواهد افتاد. اگر این اتفاق رخ ندهد، با توجه به کوچک شدن سفره مردم در یک سال اخیر من بعید میدانم که اتفاقی در عرصه انتخابات ۹۸ رخ بدهد».
ناصری در ادامه گفت:«دغدغه رئیسجمهور حل مساله ایران و آمریکا است که البته این کار درست است و تا این مساله رخ ندهد، مشکل بتوان مسائل اقتصادی و معیشتی را حل کرد».
در روزهای گذشته روزنامه اصلاح طلب اعتماد در مطلبی نوشته بود:«احتمال اداره کشور بدون داشتن روابط سیاسی با کشورهای پیشرفته تقریبا وجود ندارد و کاهش مشکلات فعلی در گروی توسعه ارتباطات سیاسی و روابط اقتصادی و تجاری است».
اصلاح طلبان مدعی هستند که راه حل رفع مشکلات اقتصادی مردم، مذاکره با آمریکاست. این در حالی است که این ادعا در موضوع برجام، عیار خود را نشان داد.
طیف اصلاح طلب و دولتمردان تاکید داشتند که اگر با آمریکا مذاکره کنیم و به توافق برسیم، تمام تحریم ها لغو شده و مشکلات کشور و حتی مشکل آب خوردن مردم نیز رفع می شود. اما در پسابرجام هم ارزش پول ملی کاهش یافت و هم سفره مردم کوچک شد.
آمریکایی ها در مذاکره و توافق با دیگر کشورها صرفا به دنبال گرفتن مولفه های قدرت طرف مقابل هستند. روندی در برجام و درخصوص صنعت هسته ای ایران رخ داد. در این میان لغو تحریم ها و بهبود شرایط اقتصادی صرفا وعده هایی نسیه هستند که هیچگاه نقد نمی شود.
طیف اصلاح طلب به این مسئله واقف است اما اصرار دارد تا خسارت محض برجام به دیگر مولفه های قدرت ایران نیز تعمیم یابد و اقتصاد ایران در انتظار میوه های برجام، در تعلیق بماند.
نکته دیگر اینکه اینکه اصلاح طلبان به هیچ عنوان از دولت مطالبه گری نمی کنند، این در حالی است که ۸۰ درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت است.
** مطهری: اقدامات عمرانی توسط نظامی ها، دخالت در کار دیگران است!
«علی مطهری» نماینده عضو لیست امید در مصاحبه با روزنامه ایران در پاسخ به این سوال که «منتقدان و مخالفان نهادهای انتخابی در همین شرایط بحثی را مطرح میکنند مبنی بر اینکه این نهادها در شرایط فعلی نه تنها کارآمد نیستند بلکه مشغول حاشیهسازی هم هستند اما در مقابل نهادهای دیگری مثل نظامیها دارند بیسر و صدا کار میکنند و مشغول انجام وظایف هستند و کارآمد هم هستند. این دوگانهسازی را قبول دارید؟» گفت:«خیلی هم بیسر و صدا نیستند. تبلیغی که برای کارهای اینها(نظامی ها) میشود برای هیچ کس نمیشود. آنها صرفاً کار خودشان را نمیکنند، مشغول کارهای غیرخودشان هستند. این کارهای عمرانی و افتتاح طرحها کار نظامیها نیست. اینها دخالت در کارهای دیگران است. ارزیابی درست از کار نظامیها زمانی است که خدای ناکرده جنگی رخ دهد و اتفاقی بیفتد. الآن که اتفاقی نیفتاده».
مطهری در ادامه در پاسخ به این سوال که «برخی میگویند این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که دولتها یا نهادهای انتخابی عرضه انجام کار ندارند و نظامیها مجبور هستند خلأ ناشی از آن را در کشور پر کنند. شما این منطق را چقدر قبول دارید؟» گفت:«این درست نیست. باید فضا باز باشد تا دولت بتواند کار کند. وقتی دولت هنوز نمیتواند وزیر مورد قبولش را بگذارد و از چند جا به او فشار میآورند یا موازیکاری وجود دارد و اینها خودشان میروند جای دولت را میگیرند، معلوم است که دست دولت بسته میشود. اصلاً ورود اینها به سیاست و اقتصاد اشتباه است. تاکنون هم از این قضیه ضربه خوردهایم».
چندی پیش «سردار محمد کوثری» جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله تهران در پاسخ به فضاسازی رسانه های معاند و برخی سیاسیون در داخل در حمله به اقدامات عمرانی سپاه و ارتش گفت:«اقدامات عمرانی و سازندگی سپاه و ارتش بر اساس اصول قانون اساسی است؛ این اصول به دولت این اجازه را میدهد که در زمان صلح از امکانات فنی نیروهای مسلح در راستای سازندگی کشور استفاده کند که تاکنون نیز بر همین مبنا، دولتهای مختلف پس از انقلاب، از ظرفیت سازندگی و فنی نیروهای مسلح برای پیشبرد اهداف سازندگی و عمرانی خود، بهره بردهاند».
سردار کوثری تاکید کرد:«ورود نیروهای مسلح به عرصه سازندگی و عمرانی، به هیچ وجه جنبه اقتصادی نداشته و ندارد».
حمله علی مطهری به نیروهای مسلح در حالی است که ساخت، بازسازی و تعمیر بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی برای سیل زدگان در استان های خوزستان، لرستان و گلستان و ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس- که باعث خودکفایی در تولید بنزین شد- تنها دو نمونه از اقدامات تحسین برانگیز نیروهای مسلح در سالهای اخیر است.
علی مطهری مدعی شده است که دولت حتی اختیار انتخاب وزیر را هم ندارد، این قبیل اظهارات بیش از هر چیز توهین به شعور مردم است.
** نگرانی اصلاح طلبان از کارنامه قوی رئیسی
روزنامه شرق در یادداشتی با عنوان «زدن دولت امتیاز ندارد» به قلم «احمد غلامی» سردبیر روزنامه نوشت:«با مرور بخشهایی از کارنامه رئیسی به شتاب تحولات پی خواهیم برد؛ رسیدگی به پرونده شبنم نعمتزاده در شش جلسه علنی در دادگاه ویژه، رسیدگی به مفاسد اقتصادی و اعلام ختم رسیدگی و اعلام حکم در هفته جاری، صدور حکم قطعی پرونده شهرام جزایری، برگزاری و صدور حکم زیباحالتمنفرد، جعبهسیاه بابک زنجانی، برگزاری دادگاه مفاسد اقتصادی گروه عظام مربوط به قاچاق لوازم خودرو و پولشویی در گمرک، ارسال پرونده قائممقام قالیباف به دادگاه، بازداشت اکبر طبری، انتشار بخشی از اعترافات او و بازداشت ۱۷ فرد مرتبط با طبری در قوه قضائیه ازجمله دو قاضی، رسیدگی به پرونده ۹ فرد مرتبط با بانک ملت و پارسیان که رسیدگیها همچنان ادامه دارد، بازداشت بازپرس سابق دادسرای فرهنگ و رسانه که رسیدگی به پرونده او هنوز شروع نشده است، تأیید حکم حسین فریدون و اجرای سریع آن، بازداشت و اجرای حکم عباسی هرچند آزادی مشروط گرفت، بازگشت پرونده محمدعلی نجفی از دیوان عالی برای رسیدگی مجدد و...»
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«این یادداشت درصدد دفاع از عملکرد دستگاه قضا نیست...هدف این یادداشت تأثیر عملکرد رئیسی و تغییرات قوه قضائیه بر سیاست داخلی و قوه مجریه است...اگر یکی از قوا امورش را به نحو احسن سروسامان بدهد، چرا منجر به تضعیف قوای دیگر خواهد شد؟ آنچه در این پرسش باید روشن شود، این نکته بدیهی است که ساماندهی قوه قضائیه یعنی ساماندهی دستگاه قضا و اگر این ساماندهی ارزش دارد و به چشم میآید، صرفا در مقایسه با عملکرد خود آن قوه است، نه در مقایسه با نهادهای دیگر ازجمله قوه مجریه...شاید از نظر برخی افراد یا جریانها، چون آیتالله رئیسی یکی از نامزدهای ریاستجمهوری بوده است، این قیاس اجتنابناپذیر شده اگرچه اصالت ندارد و خسارتبار است و باید جدا از آن پرهیز کرد».
حامیان روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ مدعی بودند که اگر رقبای روحانی در انتخابات پیروز شوند، وضعیت کشور بحرانی خواهد شد. اما حالا از یکسو بسیاری از کارشناسان- با گرایش های مختلف سیاسی- در این مسئله متفق القول هستند که کارنامه دولت روحانی در حوزه های مختلف به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. و از سوی دیگر کارنامه رئیسی از سوی کارشناسان و افکار عمومی مورد تحسین قرار گرفته است.
در روزهای گذشته حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در سفر به آذربایجان شرقی به صورت سرزده در کارخانه ماشین سازی تبریز حضور یافت و با کارگران کارخانه به گفت و گوی صمیمی پرداخت. رئیسی در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی گفت:«توانمندسازی بخش خصوصی وظیفه اصلی دولت است و قوه قضاییه تاکنون ۵۰۰ کارخانه را در سطح کشور احیا کرده و به چرخه تولید برگردانده که از این تعداد ۳۲ کارخانه مربوط به استان آذربایجان شرقی است».
اقدامات رئیسی اصلاح طلبان را به شدت نگران کرده است، چون از یکسو افکارعمومی به دروغ پردازی های طیف اصلاح طلب در انتخابات پی خواهد برد و از سوی دیگر عملکرد ضعیف روحانی بیش از پیش به چشم خواهد آمد.