به گزارش حلقه وصل، نشریه «نشنال اینترست» در یادداشتی به بررسی توانمندی نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت در صورت وقوع هر نوع درگیری در منطقه بین واشنگتن و تهران، جنگندههای «اف-۵ تایگر» ایرانی میتوانند تهدید جدی برای جنگندههای «اف-۳۵» آمریکایی باشند.
در ابتدای این یادداشت با اشاره به تنشهایی که اخیرا بین آمریکا و ایران، که به دلیل خروج یکجانبه واشنگتن از توافق هستهای رخ داده، آمده است: «زرادخانه آمریکا در منطقه شامل جنگندههای مخفیکار اف-۳۵ است. اگر تنشها به جنگ تبدیل شود، اف-۳۵های آمریکایی با نیروی هوایی ایران مواجه میشوند که با برخی از جنگندههای قدیمی کار میکند».
این نشریه اما با بیان اینکه ایران مدتهاست که ارتقا و بازآماد جنگندههای اف-۵ را انجام میدهد، نوشت: «با مقدار کمی اصلاحات، اف-۵ به یک پرنده تهدیدآمیز با گزندگی جدی تبدیل میشوند. ارتقاهای جدید شامل رادار (اسکن الکترونیک)، تجهیزات (هشدار راداری)، چَف و فِلِر، پادهای مختلکننده، سیستم هدفگیری روی کلاه خلبان و هدایت لیزری موشک است».
نشنال اینترست ضمن اشاره به توانمندشدن اف-۵ در صورت ارتقا، توضیح میدهد: «یک تایگر بعد از دریافت ارتقاهای مناسب، میتواند تهدید جدی برای سوپر هورنتها و اف-۳۵ها به حساب بیاید... جنگنده اف-۵ علیرغم سن بالایی که دارد هنوز هم میتواند از چابکی لازم برای برتری داشتن نسبت به اف-۳۵ برخوردار باشد».
نویسنده این یادداشت با بیان اینکه تاریخ نشان داده خلبانهای ایرانی حتی با جنگندههای قدیمی نیز میتوانند خلبانهای آمریکایی نشسته در جنگندههای جدید را شکست دهند، مینویسد: «جنگنده اف-۳۵، با اینکه جدید است اما توانایی درخشانی در مانور هوایی ندارد... اگر یک خلبان ایرانی بتواند از درگیری دور با اف-۳۵ اجتناب کرده و به تعقیب و گریز نزدیک با آن بپردازد، میتواند حتی مانند یک جنگنده مخفیکار عمل کند. لازم به ذکر است که نیروی هوایی ایران تعداد زیادی از جنگندههایی با چنین برتری دارد».
این نشریه در ادامه به افشاگری یک خلبان اف-۳۵ در سال ۲۰۱۵ از ضعفهای این جنگنده و محدودیتهایش در مانور هوایی در برابر دیگر جنگندهها از جمله اف-۱۶ و اف-۵ میپردازد: «اف-۳۵ ضعف انرژی واضحی داشت... نرخ کنترل استقرار ناکافی بود... اتلاف انرژی نسبت به دشمن در طول زمان بیشتر میشد... کیفیتهای پرواز در منطقه ترکیبی (زاویه حمله ۲۰ تا ۲۶ درجه)، مطلوب و طبیعی نبود. هیچ دلیل قانعکنندهای وجود ندارد که خلبان اف-۳۵ وارد درگیری نزدیک و مداوم با یک خلبان دشمن شود».
نشنال اینترست با بیان اینکه افشاگری درباره ضعفهای اف-۳۵، حدسیات درباره این جنگنده را تایید کرد، در پایان نوشت: «شاید مشخصههای رادارگریزی و حسگرهای فوق پیشرفته آن بتواند موقعیت مطلوبی در شلیک موشکهای دوربرد به این جنگنده ارائه کند اما اف-۳۵ در نبردهای نزدیک به هیچ وجه تخصص ندارد... خلبانهای اف-۳۵ نیز این محدودیتها را میدانند و باید تلاش کنند که وارد تعقیبوگریز نزدیک (داگفایت) نشوند. ایرانیها اما تلاش خواهند کرد که با شبیخون زدن به آمریکاییها، آنها را در دام نبرد نزدیک بیندازند».
اذعان به ضعف اف-۳۵ در نبردهای نزدیک از زبان یک نشریه آمریکایی در حالی بیان میشود که چند روز پیش یک شرکت تخصصی تولید رادار در آلمان با ابطال افسانه رادارگریز بودن این جنگندهها، اعلام کرد که سال گذشته دو فروند اف-۳۵ را با استفاده از نسل جدید رادارهای غیرفعال خود از فاصله ۱۵۰ کیلومتری ردیابی کرده است.