به گزارش حلقه وصل، هواپیمای "اف-۳۵" که "چند منظوره"، "فوق مدرن"، " رادارگریز" و با صرف هزینه بسیار زیاد ساخته شده، در روزهای گذشته به دلیل مخالفت آمریکا با فروش آن به ترکیه نیز بر سر زبانها افتاده است.
حالا کارشناسان شرکت تسلیحاتی هنسولت Hensoldt آلمان موفق شدند هواپیمای F-۳۵A را که از آمریکا به طرف برلین پرواز کرده بود، چندین بار ردیابی کنند.
شرکت آلمانی هنسولت که در زمینه سیستم راداری متخصص است، موفق شده این هواپیما را صدها کیلومتر تعقیب و ردگیری کند.
سازندگان هواپیمای اف-۳۵ قصد داشتند در نمایشگاه بین المللی تخصصی هوا-فضا در برلین، پایتخت آلمان، دو هواپیمای اف -۳۵ را معرفی کنند. اما هیچ یک از دو هواپیما در برنامه پروازهای نمایشگاه بین المللی برلین شرکت نکرده و فقط در گوشهای از نمایشگاه خاک میخوردهاند. علت آن را کسی توضیح نداده بود اما در نمایشگاه شایعهای پخش شده بود که دلیلش میتواند کشف راز رادارگریز بودن آن توسط تکنسینهای شرکت تسلیحاتی آلمانی هنسولت باشد.
بر اساس گزارش مجله آمریکایی "دیفنس نیوز" شرکت هنسولت با سیستم راداری منفعل "Twinvis" خود موفق به ردیابی جتهای اف -۳۵ شد.
مسئولین این شرکت در گفتوگو با "اشپیگل آنلاین" هم ردیابی اف-۳۵ را تأیید کردند.
به گزارش دیفنس نیوز، کارشناسان هنسولت مزرعهای را در نزدیکی نمایشگاه بین المللی برلین اجاره کردند و پرواز اف-۳۵ را زیر نظر گرفتند. سامانه راداری که توسط کارشناسان این شرکت در یک وسیله نقلیه قرار گرفته بود، توانست هواپیمای اف-۳۵ را در مجموع طی مسافتی۱۵۰ کیلومتری در آسمان ردیابی کند. به نوشته این مجله آمریکایی هواپیماهای اف-۳۵ به دلیل شکل خاص و ساختار سطح آن باید نامرئی و رادارگریز باشند اما چنین نبوده است.
پروژه ساخت اف-۳۵ پرهزینهترین پروژه در نوع خود در تاریخ نظامی جهان است. هزینه نهایی این پروژه حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
ترکیه قصد داشت حدود ۱۰۰ فروند جنگنده اف-۳۵ سفارش دهد. شرکتهای تسلیحاتی ترکیه حتی قرار بود با ساخت حدود ۹۰۰ قطعه برای این جنگنده، در روند تولید آن مشارکت کنند. ولی آمریکا ترکیه را به دلیل خرید سامانه پدافند ضد موشکی اس-۴۰۰ روسیه از برنامه تولید و استفاده از جنگندههای اف-۳۵ ایالات متحده کنار گذاشت. ترکیه و آمریکا هر دو عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند.