
به گزارش حلقه وصل، از جمله حاضرین و سخنرانها در برنامه رونمایی از کتاب «دفترچههای خاکی»، محمد تقی فهمیده؛ پدر شهید محمدحسین فهمیده، سرهنگ علی صابر ماهانی؛ رئیس سازمان بسیج دانشآموزی کشور، بیژن صمدی؛ راوی جنگ تحمیلی و مسئول اعزام دانشآموزان به جبهه، سید احمد موسوی؛ رییس آموزش و پرورش منطقه 19، عباس بابازاده؛ قائم مقام شهردار منطقه 19 و الناز عباسیان؛ نویسنده کتاب قابل ذکر است.
خانوادههای شهدا شکیبا و شکرگزار هستند
مدیر فرهنگی هنری منطقه 19 و رییس فرهنگسرای مهر گفت: هرچند که از دست دادن فرزند، غم بزرگی است که انسان ها آرزو می کنند هیچ گاه چنین مصیبتی به آنها وارد نشود، اما خانواده های شهدا، این مصیبت را در زمان جنگ به جان خریدند تا با تقدیم فرزندان خود در راه خدا، نشان دهند که دفاع از کشور چه اهمیتی برای آنها دارد. اینگونه است که وقتی پای صحبت خانواده شهدا می نشینیم، شکیبایی و شکرگزاری آنها از خداوند را می بینیم که توفیق شهادت به فرزندان آنها داده و به ایثارگری فرزندان خود افتخار می کنند.
سعید رنجبریان با بیان اینکه در این مجموعه هر چند کوتاه اما گزیده از زبان پدران و مادران شهدا خاطراتی بیان شده است تا الگوی ارزشمندی برای نوجوانان باشد، ادامه داد: این اقدام برای نخستین بار در سطح شهر تهران و با هدف صیانت و نگهداری از ارزش های دفاع مقدس و دستاوردهای آن، الگو سازی برای قشر نوجوان و جوان و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، اجرا شد.
به گفته رییس فرهنگسرای مهر شهدای دانش آموز برای دفاع از ارزش های الهی، اسلامی و ایرانی قدم در راه مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس گذاشتند و به بالاترین درجه شهادت نائل آمدند.
وی تصریح کرد: هم اکنون بر خود وظیفه می دانیم که در راه اعتلای فرهنگ ایثار و شهادت و آرمانهای هشت سال دفاع مقدس و انتقال آن به نسل جوان همت بیشتری بکار بریم.
کار منسجمی برای شناسایی شهدای دانش آموز صورت نگرفته است
سعید رنجبریان درباره چگونگی شناسایی شهدای دانش آموز گفت: در مرحله اول این طرح، شناسایی شهدای دانش آموز از میان بیش از 500 شهید منطقه صورت گرفت. او در این باره توضیح داد: بخش اعظمی از سختی این طرح، مربوط به شناسایی شهدای دانش آموز بود، زیرا تا کنون هیچ مرکز یا سازمانی به صورت منسجم برای شناسایی آنها اقدامی نکرده بود و اطلاعات درستی از این شهدا نداشتیم، به همین دلیل در مرحله نخست اسامی بیش از 500 شهید بر اساس تاریخ تولد و شهادت مورد بررسی قرار گرفت و شهدایی را مدنظر قرار دادیم که از تاریخ تولد تا سن شهادتشان بیش از 18 سال نباشد.
رییس فرهنگسرای مهر تصریح کرد: در کتاب حاضر زندگی نامهی شهدایی که محصّل بودند و از مدرسه و هنگام تحصیل به جبهه اعزام شده بودند، جمع آوری شده است. در این میان شهدای نوجوانی بودند که ترک تحصیل کرده و ماهها بعد از فراغت از درس به جبهه اعزام شده بودند که در این کتاب به آنها اشارهای نشده است، یکی از دلایل آن این بود که با گذشت زمان خانوادهها و همرزمان شهدا اطلاعات دقیقی از زمان انصراف از تحصیل آنها نداشتند.
مدیر فرهنگی هنری منطقه 19 گفت: در کتاب « دفترچه های خاکی » 23 دانشآموز شهید زیر 18 سال که از مدرسه به جبهه اعزام شده بودند ،معرفی شده است.
این کتاب آغاز کار تدوین زندگی نامه شهدای دانش آموز است
رییس فرهنگسرای مهر تدوین این کتاب را آغاز کار دانست و گفت: شناسایی شهدای دانش آموز با رونمایی این کتاب به پایان نخواهد رسید، بلکه با همکاری بنیاد شهید، اداره آموزش وپرورش و سازمان بسیج این حرکت ارزشمند و ماندگار ادامه خواهد داشت.
کتاب شهدای دانش آموز، هدیه ای به دانش آموزان
رنجبریان با بیان اینکه در این کتاب مختصری از زندگینامه، وصیت نامه، خاطرات و تصاویر شهدا منعکس شده است، تاکید کرد: این کتاب در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت تا آنها در قالب محصولی جدید و محتوایی جذاب، با شهدای دانش آموز آشنا شوند.
شهدا بهترین الگوی برای نوجوانان
همچنین الناز عباسیان، نویسنده کتاب «دفترچه های خاکی» به سبک زندگی شهدا در نگارش کتاب اشاره کرد و گفت: در این کتاب تلاش شده است که به سبک زندگی اجتماعی و فردی شهدای نوجوان و رفتار آنها با خانواده و همسایه ها بیشتر پرداخته شود، این کار می تواند کمک بهسزایی در الگوپذیری دانشآموزان داشته باشد.
عباسیان، اسامی شهدای دانش آموز منطقه 19 را که اطلاعاتشان جمع آوری و در کتاب «دفترچههای خاکی » آمده است را اینگونه عنوان کرد:
« شهید سید امیر حسینی، شهید حسین نیکوبین، شهید داوود احسانی، شهید محمد علی جربان، شهید حبیب آقاجانلو، شهید رضا جوادی، شهید گلشاد مولوی، شهید سید جلال حسینی، شهید کاظم بیگدلی، شهید هادی صادقی، شهید محمدرضا میرزایی، شهید رضا منقلبی، شهید عبدالعلی روشنی، شهید محمد سخاوتی، شهید احمد علمداریان، شهید اسماعیل ندیری زاده، شهید احمد پوراحمد خمینی، شهید ابوالفضل جلیلی، شهید مجید دولتی، شهید علی رضا تقی پور، شهید اصغر ساعتیاری، شهید حسن شمس و شهید خیرالله شکری23 شهید دانش آموزی هستند که در منطقه 19 شناسایی شده اند.»
بنا بر این گزارش، کتاب «دفترچههای خاکی» به نویسندگی الناز عباسیان و با همکاری فرهنگسرای مهر و انتشارات تداعی با شمارگان هزار نسخه، 50 صفحه و در قطع رقعی منتشر شده است.
این برنامه، روز سهشنبه 12 آبانماه، ساعت 10 در دبیرستان شهید کشوری واقع در سه راه شریعتی، خیابان مهران برگزار میشود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از برنامه های مراکز فرهنگی هنری منطقه نوزده می توانند به نشانی اینترنتی mehr.farhangsara.ir مراجعه و یا با شماره تلفن: 55033900 تماس بگیرند.
فرهنگسرای مهر در خیابان خانی آباد نو، خیابان شهید لطیفی، کوچه تگرگ، بوستان بعثت واقع شده است.