تفکر اینگونه برانگیخته میشود؛ با جدال احسن. از سویی دو عالم دینی، یکی مروج و دیگری منتقد فلسفه، پیرامون آراء ابن سینا به مباحثه میپردازند و در عین رفاقت، از مجادلات سهمگین نمیهراسند.
امام علی(ع) به برخی ویژگیهای دنیاپرستان اشاره میکند و میفرماید: افسوس که دنیاپرستان بر متاع پست دنیا هجوم آوردند و براى به دست آوردن حرام یورش آورده یکدیگر را پس زدند.
امام علی(ع) در سخنانی فرمود:ای مردم! آن کسی که از برادرش اطمینان و استقامت در دین و درستی راه و رسم را سراغ دارد، باید به گفته مردم درباره او گوش ندهد.
امام علی(ع) ضمن بیان توصیفاتی درباره نعمات بهشت گفت: اى شنونده، اگر براى رسیدن به آن مناظر زیبا دل مشغول دارى، هر آینه به شوق وصال آن، جان از تنت به پرواز آید و براى رفتن و رسیدن چنان شتاب کنى که از همین مجلس من رخت به کنار مردگان کشى.
تبعات رویگردانی از حق و عدالتخواهی در سخنانی عبرتآموز از امام علی(ع) بیان شد.
امام علی(ع) در بیانی بسیار شیوا به موضوع خداشناسی پرداختند.
امام علی(ع) درباره علل سقوط جامعه فرمود: مردم گویا به خیانت و کینهورزى اتفاق دارید و در رفتار ریاکارانه، گیاهان روییده از سرگین را مىمانید. در دوستى با آرزوها به وحدت رسیدید و در جمعآورى ثروت به دشمنى پرداختید.
امیرالمومنین(ع) ضمن هشدار نسبت به دنیاپرستی، ماهیت دنیا را در کلامی شیوا بیان فرمودند.
امیرالمؤمنین (ع) در سخنانی به برخی حکمتهای خداوند در گسترش و تنگی معیشت مردم اشاره فرمودند.
هشدار نسبت به دنیاگرایی و فراموشی آخرت یکی از متداولترین موضوعات مطرح در بیانات امیرالمومنین(ع) است. حضرت در سخنانی هشدارهایی درباره خطرات دنیا بیان فرمودند.
رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه میگوید: تا قرن ششم هیچ کسی درباره نهجالبلاغه تشکیک نکرد و حتی گفته شده ۴۰۰ خطبه امام علی(ع) در میان مردم رایج بوده است اما بعدا دچار تغییرات می شود.
امام(عليه السلام) فرمود: هرگاه حاجتى به درگاه حق داشتى، نخست با صلوات بر پيامبر(صلى الله عليه وآله) شروع كن، سپس حاجت خود را بخواه زيرا خداوند، كريم تر از آن است كه دو حاجت از او بخواهند، يكى را قبول و ديگرى را رد كند.
شرح و تفسیر حکمت 308 نهج البلاغه با موضوع برترى دوستى بر خويشاوندى را در ادامه بخوانید.
جدیدترین اثر «مصطفی دلشاد تهرانی» با عنوان «حکومت و مدیریت در نهجالبلاغه» منتشر شد.
شرح و تفسیر حکمت 278 نهج البلاغه با موضوع ارزش اعمال كم توأم با نشاط را در ادامه بخوانید.
شرح و تفسير حکمت 258 نهج البلاغه با موضوع راه مبارزه با فقر را در ادامه بخوانید.
کتاب تفسیر موضوعی نهجالبلاغه با ساختاری نوین از حیث آموزشی و پژوهشی در 12 فصل آذرماه امسال به چاپ اول رسید.
امام علی(عليه السلام) فرمودند:عُجْبُ الْمَرْءِ بِنَفْسِهِ أَحَدُ حُسَّادِ عَقْلِهِ.خودپسندی انسان يكى از حسودان عقل اوست.
رییس شورای حوزههای علمیهاستان تهران با بیان اینکه رعایت موازین شرعی، مهمترین معیار صلاحیت نامزدهاست، گفت: جلب رای از طریق اغوای مردم کلاهبرداری است.