حجت الاسلام محدثی با اشاره شان نزول حکمت 185 گفت: این حکمت در پاسخ به اتهام ناروایی بود که به حضرت زده شد.
حجت الاسلام محدثی به بیان اینکه بر اساس کلام اهل بیت (ع) سکوت بهتر است یا سخن گفتن میپردازد.
حجتالاسلام محدثی به بیان چرایی اهتمام به گناه نکردن به جای اهتمام به توبه میپردازد.
حجتالاسلام محدثی با بیان اینکه باید قیامت را قریب دانست گفت:دور دانستن قیامت باعث غفلت و در نتیجه کفر و عذاب الهی میشود.
حجتالاسلام محدثی با بیان اینکه حکمت 166 نهجالبلاغه در پاسخ به سؤالی در مورد علت شتاب نکردن در نگرفتن حقش در مورد امامت است گفت: کسی که حقی را که لایق آن نیست اخذ کند جای ملامت دارد نه شخصی که بنا به مصالحی از حق خود صرف نظر کند.
حجتالاسلام محدثی با اشاره به این نکته که مجموعه فرمایشات امیرالمؤمنین و اهل بیت (ع) برای هدایت انسان کافی و وافی است، افزود:اگر با این حجم زیاد از ارشاد و راهنمایی، انسان بیراهه برود یا مغرض بوده یا بیاستعداد است.
حجتالاسلام محدثی با بیان اینکه برخی گناه کوچک بقیه را نابخشوندی میدانند گفت: این در حالی است که خود گناهی به مراتب بزرگتر مرتکب میشوند و از آن غافلند.
حجتالاسلام محدثی گفت: علت ترس از مرگ پیامدها سختی است که نشئت گرفته از اعمالمان است
حجتالاسلام محدثی با بیان اینکه فردی لایق دریافت معارف ناب الهی است که از تقوای کافی برخوردار باشد گفت: افرادی که فکر یا روحشان خراب باشد ظرف مناسبی برای دریافت علوم الهی ندارند و اگر از علم نیز بهره مند شوند به دین ضربه میزنند.
حجتالاسلام جواد محدثی با بیان اینکه حیات و ممات، معنایی متفاوت از حیات ظاهری نباتی و گیاهی دارد گفت: کسی که عمرش را که بالاترین سرمایه زندگیاش است، خرج مالاندوزی کند، عمرش را تباه کرده است و خودش را هلاک و نابود کرده است.
حجتالاسلام جواد محدثی با اشاره به اینکه اگر انسانی را را لایق سخنان حکیمانه دانستید و به آنها نگفتید به او ظلم کردید گفت: در مقابل اگر حرفهای ناب و حکمتآمیز را به جهال بگویید به آن کلام جفا کردید.
حجتالاسلام جواد محدثی با اشاره به اینکه انفاق و صدقه که در راه رضای الهی باشد باعث حفظ ایمان میشود، گفت: در مرتبه اول خداوند به صدقه دادن دستور داده است و در مرتبه بعدی صدقه مایه برکت مال باعث افزایش رزق و سبب طول عمر است.