صد و سومین شماره ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقه وصل، با نگاهی ویژه به مجموعههای فرهنگی منتخب در همایش یک روزه جایزه وصل، منتشر شد.
کارگروه جمعیت جبهه فرهنگی استان اصفهان با همکاری مجموعه مزرعه ایمانی علمی وبینار مجازی آسیب شناسی سیاستگذاری های بهداشت و درمان در کاهش جمعیت ایران را برگزار می کند.
جلد ششم مجموعه کتابهای «سبک زندگی اسلامی» با عنوان «کاهش جمعیت، فاجعه تقلیل ازدواج و تحدید نسل» توسط مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت به چاپ دوم رسید.
از مسائلی که در حوزه جمعیت و فرزندآوری مورد توجه قرار میگیرد کنترل آمار وحشتناک سقط جنین است. طبق آمارهای تخمینی سالانه بین سیصد تا ششصدهزار سقط جنین به صورت غیرقانونی در کشور ما رخ میدهد؛ یعنی در هر روز حداقل هزار سقط! طبق نظر همه فقهای شیعه و سنی، عمل سقط جنین، حرام مسلم است و قرآن هم به صراحت از این کار، نهی کرده است.
برخی در گذشته و حال از روی خوشبینی یا با تکیه بر آمارها و تفسیرهای نه چندان مناسب، تلاش میکردند و میکنند، برنامهریزی برای اجرای سیاستهای جدید جمعیتی دچار تعویق گردیده و یا به کندی صورت گیرد. آنها میانگین رشد جمعیت در کشور را ۱٫۴ درصد، نرخ باروری کل را معادل دو فرزند و حتی بیشتر و حرکت به سمت سالمندی کشور را امری طبیعی و احتمال رشد منفی جمعیت در دهههای آینده را منتفی میانگارند.
پرسش اساسی این است که چرا با گذشت یک دهه از اظهار نگرانی و دغدغه شدید رهبر معظم انقلاب، باید شاهد بی تفاوتی خواص و نهادهای حکومتی و انقلابی به امر ایشان باشیم؛ آن هم موضوع با اهمیت و حیاتی که با سرنوشت کشور و نظام اسلامی گره خورده است.
30 اردیبهشت ماه روز ملی جمعیت است. روزی که دوباره باید یادآوری کنیم ایران با سرعتی عجیب به سمت پیری پیش میرود و باید جلوی این سقوط سهمگین را گرفت. نسل آینده در خطر جدی کاهش جمعیت قرار دارد و ایرانِ جوان را به خطر انداخته است. حانم دکتر موحدینی درباره این خطر جدی که بیخ گوش ماست، هشدارهای جدی داده است.
سال 72 قانون تنظيم خانواده و جمعيت به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد. اين قانون با هدف کاهش رشد جمعيت و مقابله با خانواده هاي پرجمعيت، از يک طرف، تنبيهاتي سخت گيرانه را براي خانواده هاي داراي چهار فرزند و بيشتر در نظر گرفت و از طرف ديگر براي تغيير نگرش ها و باورها در جامعه نسبت به فرزندآوري و ترويج رفاه حاصل از تعداد کم فرزندان براي خانواده ها الزاماتي را براي دستگاه هاي فرهنگ ساز در نظر گرفت.
مساله افزایش جمعیت و نگرانی از کاهش نسل جوان در ایران، از جمله دغدغههای مهمی است که رهبر انقلاب بارها در دیداربا افراد مختلف نسبت به آن متذکر شدهاند. کارشناسان حوزه جمعیت نیز مدتهاست نسبت به این خطر، هشدار میدهند. موسسه اندیشه مسطور با توجه به این دغدغه مهم، از سال 90 در حوزه تبلیغ آغاز به فعالیت کرد و با اعلام رهبر انقلاب درباره خطر کاهش جمعیت، این مساله را در دستور کار قرار داد.
در سالهای گذشته در راستای سیاست کاهش جمعیت، از سیاستهای غیر مستقیمی نظیر بالا بردن سطح سواد و آموزش عمومی مردم، اعتلای موقعیت زنان از طریق تعمیم آموزش و افزایش، زمینه مشارکت آنان در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و خانواده و یا ارتقای سطح آگاهی عمومی در جهت ارتقای سلامت مادر و کودک استفاده شده است...
وضعیتشناسی مدارس ایران نمایانگر این مسئله است که بیشترین تمرکز و توجه به پرورش بُعد آگاهی فراگیران بوده است و مولفههای دیگر انسانشناختی چون گرایشات و رفتار در این بین مغفول مانده است.
انسان میتواند علاوه بر اینکه خوب فرزندداری، همسرداری و خانهداری کند، در فعالیتهای اجتماعی هم به پیشرفت برسد، اگر نیتمان خدایی باشد در هر کاری مسلما کمک خدا را میبینیم.