دبیر علمی کنگره ملی شعر سردار سلیمانی از برگزاری این رویداد ادبی با عنوان «سردار سربداران» در آغاز هفته دفاع مقدس خبر داد.
شاعر برجسته و مدرس زبان و ادبیات فارسی در دومین نشست «شعر حماسی» در مشهد بیان داشت: شعر فارسی با هر موضوع و قالبی که داشته باشد، شعری حماسی است و نمی توان ماهیت حماسه را به حفظ میراث و فرهنگ ملی محدود کرد.
شست دوم از سلسله نشستهای «شعر حماسی» با حضور مرتضی امیری اسفندقه عصر امروز دوشنبه دوم اردیبهشت ماه، در حوزه هنری خراسان رضوی برگزار می شود.
مرتضی امیری اسفندقه در میزگرد بررسی شعر انقلاب گفت: تعبیر شعر انقلاب اسلامی ایران تعبیر کاملی است. ما در کنار کسانی هستیم که خشتهای ادبیات و شعر انقلاب را با دست خود بنا کردند.
از میان ۵۹۰ اثر رسیده پس از بررسی و داوری اولیه آثار بر اساس شرایط وضوابط اعلام شده در فراخوان ۸۸ شعر از ۵۸ شاعر به مرحله دوم داوری رسیدند.
فعالیتهای سیاسی و مبارزات مرحوم قدسی، که از زمان مصدق آغاز شده بود، ادامه داشت تا اینکه سرانجام در سال ۱۳۴۲ دستگیر و زندانی شد؛ وی پس از آزادی و تحمل یک سال اسارت، با شور بیشتری به مبارزات خود ادامه داد.
محمدعلی مجاهدی در مراسم رونمایی از کتاب گلاب و گل گفت: هر مقولهای که به نحوی متأثر از قرآن کریم و روایات باشد شعر آیینی است. مفاهیم استقامت، مقاومت، و شهادت نمونههای برجسته موضوعات شعر آیینی است.
دهمین سوگواره نواها و اشعار آیینی با هدف کشف استعدادهای ستایشگری اهلبیت(ع) در چهار رشته مناجات خوانی، شعر آیینی، مداحی و تولید سبکهای مرثیه سرایی و مولودیخوانی؛ جمعه 29 آبان در حسینیه شهدای بسیج برگزار میشود.
دبیر کنگره شعر دانشجویی اربعین گفت: درنظر داریم تا کنگرههای آینده را با کمک گرفتن از چهرههای فرهنگی و ادبی چون «حاج سعید حدادیان»، «فاضل نظری» و «علیرضا قزوه» باشکوهتر برگزار کنیم
دستاندرکاران مراسم سعی کردهاند تمام و کمال به توصیه رهبر انقلاب گوش کنند و افطاری را هرچه سادهتر برگزار کنند. برای همین است که وقتی درِ ظرف یکبار مصرف غذا را با شور و شوق باز میکنی و به یک «عدسپلو»ی خشک و خالی برخورد میکنی اصلا متعجب نمیشوی!
مرتضی امیری اسفندقه معتقد است، شایسته و بایسته این است که نمایشگاه کتاب هرکتاب بیشناسنامه و بیحیثیتی را ارائه نکند. کتابهایی که وقت واژهها را گرفتند، خواندنی نیستند، راندنیاند.
امیری اسفندقه در یادداشتی، ضمن انتقاد از رویه نقد در جامعه ادبی، معتقد است: من نمیگویم که کتاب نقد باید دیگری را تحقیر کند، همچنان که نباید تعریف کند، بلکه باید دیگری را تحقیق کند.