حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی پنجشنبه 31 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «به نام تولید به کام کارمندان بانک!» نوشت:
«...به نظر میرسد بانکها بخشی از منابع قرضالحسنه خود را صرف پرداخت وامهای باسود کردهاند که خلاف قانون است. برخی از بانکها از منابع قرضالحسنه به کارمندان خود وام پرداخت کردهاند، در این خصوص در حالی که یکی از کارشناسان معتقد است مدیران از جیب سپردهگذار به خودشان وام بدون بهره دادهاند که برای شبکه بانکی دارای ریسک است اما برخی دیگر می گویند چون معمولا کارمندان بانک، تسهیلاتی که دریافت کردهاند را بازپرداخت میکنند و گاهی بانک از میزان حقوق مزایا کم میکنند، امکان نکول کم است. قرضالحسنه نوعی قرض است که در آن بهرهای در کار نباشد. بر اساس این منابع نیز بانکها مبلغ معینی را به اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی میدهند..»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «باشـگاه بازیگـران میلیـاردی» نوشت:
«....ملاک دستمزد بازیگر چیست؟ آنچه از دستمزد بازیگران فهمیده میشود آن است که اعلام رقم برای حضور یک بازیگر در پروژهای، ملاک و مشخصه خاص و ثابتی ندارد. بیشتر، رقمی است که از سوی بازیگر مطرح میشود و از سوی مدیر تولید یا تهیهکننده مورد چکشکاری قرار گرفته تا درنهایت به رقمی که روی آن توافق میکنند، برسند. در دنیا، یک فرمول ثابت برای تعیین دستمزد وجود دارد و آن، عدم تعیین رقم دستمزد توسط بازیگران است. یکی از مزایای سیستم استودیویی هالیوود درکنار تمام نقدهایی که به آن وارد است، مکانیزهبودن سیستم دستمزدهاست. اینطور نیست که یک بازیگر بخواهد یا بتواند 20 درصد بیشتر از سال گذشته دستمزد بگیرد. تمام ملاکها معطوف به میزان اثربخشی آن بازیگر در آخرین فیلم اکران شدهاش است. مثلا ستارهای چون «کریستین بیل» در گفتوگو با رسانهها اعلام میکند که «دوست ندارد در خیابانها بخوابد...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان « بازگشت تومان پس از 90 سال» نوشت:
«...واحد تومان برای نخستین بار در زمان تسلط مغولها بر ایران و البته نه بهصورت پول فیزیکی بلکه محاسباتی رواج داده شد. در دوران صفویه تومان در محاسبات دیوانی استفاده میشد اما سکهای به این نام و ارزش ضرب نمیشد. پرارزشترین سکه این دوران «محمدی» نام داشته و ۱۰۰ دینار (معادل یکصدم تومان) ارزش داشت. مطابق سفرنامه شاردَن ارزش یک تومان در دوران صفوی معادل ۴۵ لیره فرانسوی بوده است که ارزش امروزی آن تقریباً ۷۰۰ دلار امریکا یا دو سکه بهار آزادی میشود. در دوره قاجار تومان طلا (به ارزش ۱۰ هزار دینار) علاوه بر انواع دیگر سکه ضرب میشد. در دوران احمد شاه قاجار (۱۹۱۲)سکه استاندارد، قران با ارزش 9 صدم دلار یا کمتر بود. ارزش 10 قران برابر با یک تومان بود اما هیچ تومانی در چرخه مبادلات نبود و بزرگترین سکه، سکه دو قرانی بود...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «اقتدار دفاعی را به حوزه اقتصاد تعمیم دهید» نوشت:
«...هماینک بین جمهوری اسلامی ایران و نظام سلطه، نبرد ارادهها به صورت تمام عیار در حال اجراست و در این نبردِ مبتنی بر فشار حداکثری، جنگ اقتصادی مرکز ثقل فشار اقتصادی دشمن علیه ماست و تحریمهای همه جانبه و عملیاتهای سیاسی، فرهنگی، اطلاعاتی، امنیتی، تبلیغاتی و روانی و... همگی بر اساس جنگ اقتصادی سازماندهی شده است. نظام سلطه در جنگ اقتصادی فقط نشانگاههای اقتصادی را هدف نگرفته بلکه گرانیگاه و هدف اصلی خود را بر مرعوب سازی و...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «اولویت کشور اقتصاد و فرهنگ است» نوشت:
«...حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای علت نامگذاری امسال به نام «رونق تولید» را توجه به پیشبینیها درباره افزایش کارشکنیهای بیگانگان برشمردند و خاطرنشان کردند: بهترین مقابله با این دشمنیها، رونق تولید است که به فضل الهی در این زمینه حرکتی در بخشهای مختلف دیده میشود که بهنوبه خود نشاندهنده ظرفیتهای بالقوه در سراسر کشور است، بنابراین مسئولان باید تولید داخلی را اساس کار قرار دهند. ایشان سپس در تبیین اولویتها در زمینه اقتصاد، بر سه مسئله تمرکز کردند: «قطع وابستگی به صادرات نفت خام»، «توجه به پیشرانهای اقتصادی که میتوانند موتور محرکه دیگر بخشها قرار گیرند» و «ضرورت تغییر نگاه مسئولان و دستگاهها به تولیدکنندگان»...»
روزنامه «خراسان»:
این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «رازهای شعبدهبازهای مرموز!» نوشت:
«فتحیروشن» که این روزها به عنوان یک شعبدهباز و منتالیست در کشور مطرح شده است، در آخرین اجرای خود در فینال عصر جدید توانست با ذهنخوانی و پیشگوییهایش، حیرت داوران، تماشاگران و بینندگان را برانگیزد. با اسکن این کد میتوانید ویدئوی شعبدهبازی او را تماشا کنید. اما راز این کارهایش چه بود؟ انتخاب عکس غذا از بین برگهها این یک ترفند قدیمی شعبدهبازی است که شعبدهباز چند کارت مختلف را نشان میدهد، در حالی که کارتهای زیرین همه یک شکل هستند و هنگام چیدن کارتها روی میز، کارتهای متنوع را زیر دسته مخفی می کند و فقط کارتهایی با یک شکل رو قرار میگیرند که بیننده هرکدام را انتخاب کند، همان کارت مد نظر شعبدهباز است!
روزنامه «مردم سالاری»:
طی گزارشی درباره «هزینه مراسم عروسی در تهران چقدر است؟!» نوشت:
«...تا همین چند سال پیش رقابت تالارهای عروسی بر سر کیفیت غذا بود تا از این طریق مشتریان را ترغیب به استفاده از این تالارها کنند، اما حالا رقابت بر سر ارائه خدمات و غذاهای عجیب و غریب است. این روزها در پایتخت تالارهایی مشغول به فعالیت هستند که علاوه بر ورودیهای 20 تا 30 میلیونی، منوهای با قیمت 2 میلیون تومان برای هر نفر ارائه میکنند.متوی که آشناترین غذای آن بره درسته است، مابقی اسم ها را به راحتی نمیتوانیم تلفظ کنیم. بهتر بود اسم این منو را از شیر مرغ تا جان آدمیزلد میگذاشتند. در مقابل در همین تهران تالارهای هستند که منوهای آنها از 40 تا 95 هزار تومان برای هر نفر شروع میشود، این قیمت در برخی از تالارها برای دونوع غذا در نظر گرفته شده است.. تالارهایی نیز با منوهای 100 تا 400 هزار تومان خدمات متنوعتری برای یک عروسی ارائه میدهند، اینتالارها نیز این مبلغرا برای سه تا ۲۰ نوع غذا درنظر گرفتهاند...»