حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی یکشنبه 20 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «پایان حاشیهنشینی؟!» نوشت:
«علی رغم همه رد صلاحیتهایش اما توانسته از سال 80 تا به امروز خود را به عنوان عضو ثابت مجمع تشخیص نگه دارد. مجید انصاری از زمانی که دولت یازدهم شروع به کار کرد به عنوان معدود چهرههای شناسنامه دار و اصیل اصلاحطلب نام گرفت که در کابینه حضور داشت . حضور انصاری به عنوان معاون حقوقی، کورسوی امیدی برای اصلاحطلبانی بود که به دلیل حمایت تمام قدشان از حسن روحانی توقع داشتند تا چهرههای اصلاحطلب زیادی در کابینه باشند – اتفاقی که رخ نداد و انصاری را تبدیل به یک نماد اصلاحطلب در دولت کرده بود - دوسالی از این جریان گذشت که تغییراتی در جایگاه همان نیمچه اصلاحطلبان موجود در کابینه دولت روحانی رخ داد، تغییراتی که خیلیها آن را به نوعی فشل کردن چهرههای باقی مانده اصلاح طلب در دولت تلقی میکردند.»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «گمانهزنی تا واقعیت تنشزدایی میان تهران و ریاض» نوشت:
«...در طول سالهای گذشته و به خصوص پس از تشدید تنشها میان تهران و ریاض که درنهایت حدود 4 سال قبل منجر به قطع روابط دیپلماتیک میان دو کشور شد، ایران و عربستان حداقل در زمین سوریه و یمن جدالی نیابتی داشته و سعودیها در طول سالهای اخیر، تحرکات خود را به منظور افزایش فشارها بر روی ایران از طریق ایالات متحده و حتی ائتلافسازیهای منطقهای گسترش دادهاند. با وجود این ایران بارها توسط وزیر خارجه خود محمدجواد ظریف و برخی دیگر از مقامات برای گفتوگو و مذاکره با سعودیها اعلام آمادگی کرده است. اخیراً حدود دو ماه قبل ظریف در سفر خود به عراق پیشنهاد امضای یک پیمان عدم تعرض را با کلیه کشورهای حاشیه خلیج فارس مطرح کرده و پیش از آن نیز از لزوم تشکیل یک مجمع گفتوگوی منطقهای سخن گفته بود. امری که با توجه به شرایط منطقه و نیز نحوه مواجهه میان تهران و واشنگتن، عربستان و متحدانش نسبت به آن بیاعتنایی کردهاند...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «نسخه اصلی غرب وحشی وحشی» نوشت:
«...خشونت در مدارس خشونتها در آمریکا محدود به خانه و خیابان نیست؛ موج «تنفر» و «خشونتگرایی» به نوجوانان آمریکایی و حتی مدارس نیز رسیده است. عمده عاملان تیراندازی در مدارس آمریکا نوجوانان 16 یا 17 ساله هستند اما در بین آنها نوجوانان 12 ساله هم یافت میشود. بر اساس آماری که مرکز دفاع و امنیت داخلی آمریکا برای شمارش حملات به کار برده، از ابتدای سال 2018 تا دسامبر 2018، ۹۴ حادثه تیراندازی در مدارس آمریکا ثبت شده است. این تعداد حادثه نسبت به سال ۲۰۰۶ که بیشترین موارد تیراندازی در مدارس یعنی ۵۹ فقره رخ داده، بسیار بالاتر است. سال ۲۰۱۸ با ۱۶۳ قربانی، بدترین سال از نظر تعداد کشتهشدگان و زخمیها در آمریکا بوده است. این افزایش رشد تعداد کشتهشدگان، رشد قابلتوجهی را نسبت به دهههای سابق به نمایش میگذارد. با این حال اما در دهه ۱۹۷۰ تلفات سالانه هیچگاه از 20 درصد قربانیان سال 2018 یعنی 35 نفر تجاوز نکرده بود...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «سؤالهایی درباره دادگاه متهمان ارزی» نوشت:
«...از منظری دیگر باید توجه داشت که اگر تصمیمات اشتباه در دستگاهی چون بانک مرکزی مستحق محاکمه و مجازات است، این تصمیمات صرفاً توسط یک نفر یا جمع متمرکز اتخاذ نمیشوند. اگر در مورد تصمیمات بانک مرکزی برخی مدیران مستحق محاکمه هستند تکلیف بخشهای دیگر فرآیند تصمیمگیری و تصمیمسازی مانند شورای پول و اعتبار یا شورای اقتصادی دولت چه میشود؟ به عبارتی با لحاظ فرآیندهای قانونی تصمیمگیری در کشور هم نمیتوان تمام قصور و اشتباهات تصمیمگیری را فقط به یک فرد یا جمع معدود، محدود کرد و امتداد و ادامه آن را ندید...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «ترمز قضا بر تخلفات مدیران خودروساز» نوشت:
«...از ابتدای سال جاری بود که اخبار زیادی در زمینه ورود سازمان بازرسی به پرونده خودرو در رسانهها منتشر شد بعد از آن بود که حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه شورای عالی قضایی در ۲۴ تیرماه به خودروسازان هشدار داد که در صورت تغییر قیمت و زمان تحویل کالا، به دلیل نقض حقوق عامه مورد برخورد قرار خواهند گرفت که نشان از عزم جدی این قوه در برخورد با خودرو سازان خاطی بود، اما این قوه تنها دستگاهی نبود که ارادهاش بر برخورد با تخلفات دومین صنعت کشور باشد زیرا بانک مرکزی در نامهای حسابهای مدیر عامل خودرو ساز رقیب سایپا را نیز مسدود کرد...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «چرا نباید فرزندان مسئولان در خارج از کشور تحصیل یا زندگی کنند» نوشت:
«...مسئله مهاجرت فرزندان مقامات به خارج از کشور هرچند طیف کم و درصد اندکی از مسئولان را شامل میشود، اما از ابعاد و پیامدهای قابل تأملی برخوردار است. یکی از پیامدهای این موضوع، نگاه دشمن بهعنوان طعمه نفوذ به این دسته افراد و تقلا برای اجرای نقشه نفوذ است. در این زمینه باید توجه داشت که انقلاب اسلامی معادلات مستکبران را بر هم زده، اندیشه و آرمانهایش علاوه بر کشورهای منطقه در آمریکا و اروپا نیز نفوذ کرده و موجب بیداری شده است، به نقطه امید مستضعفان، آزادیخواهان و عدالت طلبان عالم و سد راه زورگویان و استعمارگران تبدیل شده است و امروز در عرصه معادلات جهانی و منطقهای، به تصریح سیاستمداران جهان بدون هماهنگی جمهوری اسلامی، بحرانها قابل حل نیستند. بهویژه در شرایط امروز که ضربشستهای پیدرپی جمهوری اسلامی ایران به دشمنانش و پیروزیهای پیدرپی جبهه مقاومت به رهبری ایران، آمریکا و همپالگیهایش را درمانده و مستأصل ساخته است. از این روست که بدخواهان انقلاب این اقتدار مثال زدنی و رو به گسترش را برنمیتابند و درصدد زمین زدن آن برمیآیند و نفوذ از اصلیترین تاکتیکهای آنهاست...»
روزنامه «خراسان»:
این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «ورود مسکن به فاز کاهش قیمت» نوشت:
«...پس از چند ماه افزایش بی سابقه قیمت مسکن، مسئولان اتحادیه املاک از فروکش کردن تب قیمت ها در این بازار به دلیل رکود بی سابقه معاملات خبر می دهند. چنان که رئیس این اتحادیه از کاهش 10 تا 30 درصدی قیمت مسکن پس از جهش بیش از 100 درصدی آن خبر داده است. چندی پیش نیز رئیس اتحادیه املاک مشهد از افت 10 تا 20 درصدی قیمت مسکن در مشهد خبر داده بود...»
روزنامه «مردم سالاری»:
طی گزارشی درباره «نیاز پوتین به بازسازی اقتدار کرملین» نوشت:
«...اصلاحات قانون حقوق بازنشستگان که اواخر سپتامبر سال پیش به تصویب مجلس دوما رسید و پوتین نیز اوایل اکتبر آن را به امضا رساند، باعث شکلگیری اعتراضاتی در سراسر روسیه شد. طی ماههای اخیر، نشانههای دیگری نیز از رشد خشم عمومی وجود داشته است؛ از جمله تظاهرات علیه دفع زباله در شهرهای شمالی روسیه و در نواحی مسکو، و یا اتهامات تخلف در انتخابات فرمانداران منطقهای در شرق کشور. در ماه اخیر نیز، مردم با درخواست ثبت نام کاندیداهای مستقل در انتخابات پارلمانی شهر مسکو به خیابانها آمدند...»