حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی سه شنبه 8 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «آمانو ترور شد؟» نوشت:
«...مرگ شوک آور آمانو اما بی تردید همراه با سناریو سازیها و فرضیاتی نیز همراه شده است. فرضیاتی شبیه به چیزی مثل احتمال وجود ترور بیولوژیکی وی از سوی کسانی که اقدامات او را به ویژه در مورد ایران برنمیتابیدند. گزارشهای متعدد آمانو در پسابرجام و تاکیدات مکرر او براین موضوع که ایران به توافق هستهای پایبند بوده، برای خیلی از کشورها به ویژه آمریکای عصرترامپ و البته اسرائیل خوش نمیآمد. آمانو دراین یکی دوسال عملا در برابر ترامپ و نتانیاهو میایستاد و تلاش میکرد تا اسباب سیاسی کاریهای آنها نشود...
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «راهکارهای عملی مجلس برای کاهش فشار اقتصادی» به منظور حل مشکلات اقتصادی مردم پرداخته است.
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «پدیده جهانگیری» نوشت:
«...10 شرکت واردکننده کالاهای اساسی با 849 میلیون یورو تخلف طبق آنچه در نامه واعظی و عینا در نامه رئیسکل بانک مرکزی منتشرشده، 10 شرکت حوزه دارو و 10 شرکت واردکننده کالاهای اساسی پس از گذشت مهلت قانونی رفع تعهد ارزی، بیش از 979 میلیون یورو ازمجموع ارز 4200 تومانی دریافتی خود هیچ کالایی وارد نکردهاند. بین شرکتهای متخلف، 10 شرکت واردکننده کالاهای اساسی درمجموع نزدیک به 849 میلیون یورو تخلف ارزی یا ارز رفع تعهد نشده دارند. در این زمینه بررسی جزئیات نشان میدهد این 10 شرکت عبارتند از: بازرگانی دولتی ایران، پشتیبانی امور دام کشور، طبیعت سبز میهن، صبا پیشرو کالا، غذا فرآور پنگوئن، گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، آوا تجارت صبا، صنعت غذایی کوروش، آریا تجارت سده و توسعه کشت و صنعت اکسون...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «راه و رسم سرمایهگذاری» نوشت:
«... بررسی رفتار سرمایه گذاران کوتاه مدت، سفته بازان یا سوداگران نشان میدهد که بعد از رشد ارزش داراییها طی دو سال گذشته که همسو با روند افزایشی نرخ ارز بوده است، آنها به یک الگوی ثابت و پیش نگر برای شروع و پایان سرمایهگذاری شان رسیدهاند. اینگونه که به محض افزایش نرخ ارز با تورم، انتظارات تورمی برای خرید انواع داراییها تقویت میشد، یعنی به محض اینکه نرخ دلار تقویت میشد، همه سوداگران برای خرید دارایی هجوم میبرند و به محض اینکه روند کاهشی طی میکند، انگیزه و تمایلات شان کاهش مییابد. در هنگام افزایش نرخ ارز، انتظارات تورمی تقویت میشود و به دلیل اینکه ارزش دارایی شان افزایش مییابد، از فروش آن خودداری میکنند. به این ترتیب تقاضای سفته بازی و غیرمصرفی وارد بازار میشد. همه اینان انتظار دارند که ارزش داراییهای شان افزایش یابد، چرا؟چون که نرخ برابری دلار افزایش مییابد و دارایی شان سوار بر دلار پرواز میکند...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «گوشت دزدی در تهران، کبابیزدن در گرجستان!» نوشت:
«... به گفته قاضی صلواتی اتهام متهمان این پرونده اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی در توزیع ۱۱۴ هزار کیلو گوشت تنظیم بازار است. در ادامه جلسه حسینی نماینده دادستان تهران با اجازه قاضی صلواتی برای قرائت کیفرخواست در جایگاه قرار گرفت و گفت: این پرونده هفت متهم دارد که سه نفر از متهمان از کارمندان سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هستند. وی اضافه کرد: متهمان گوشتهای وارداتی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی که به نرخ دولتی توزیع میشد را با حوالههای صوری و سندسازی و تخصیص غیرقانونی سهمیه به جای توزیع با نرخ دولتی در بازار آزاد به فروش میرساندند. حسینی افزود: متهمان در سال ۹۷، ۱۱۴ هزار کیلو گوشت تنظیم بازار را خارج از چرخه توزیع به فروش رسانده و موجب تضییع حقوق بیتالمال به مبلغ ۷۵ میلیارد ریال شدند...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «برجام هفت کفن پوسانده اروپا هنوز وعده میدهد!» نوشت:
«...وضوع اصلی برجام، لغو تحریمها در ازای محدودیت گسترده در صنعت هستهای ایران بود. اکنون نیز مطالبه اصلی ایران، لغو تحریمهاست. اما نکته قابل تأمل اینجاست که در بیانیه رئیس کمیسیون مشترک برجام صرفا به این مسئله اشاره شده که «رفع تحریمها، جزئی ضروری از برجام است»! سؤال این است که وظیفه اعضای برجام، لغو تحریمها است یا بیانیهنویسی و تکرار شعارهای دهان پرکن؟! نکته دیگر اینکه، در بیانیه مذکور بر وضعیت راکتور اراک تأکید شده است؛ مگر الان مسئله ما با اروپا، راکتور اراک است؟! یا مگر مسئله ما با اروپا صادرات اورانیوم است؟! تأکید طرف اروپایی به موارد مذکور بیشتر نشاندهنده توهین و تحقیر است...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «همنشینی تروریسم اقتصادی و معیشت» به وضعیت سفره خالی مردم در میانه میدان جنگ و زندگی پرداخته است.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «نازک نارنجی نباش!» نوشت:
«...هرچند پخش سریال پرمخاطب «گاندو» از شبکه 3 سیما از همان روزهای نخست آن با بیمهری و مخالفت مقامات دولتی روبهرو و حتی خبر قطع بودجه سازمان صداوسیما توسط دولت بهخاطر این سریال نیز مطرح شد، با این حال طرح موضوع کنارهگیری از وزارت امور خارجه توسط ظریف آن هم به خاطر پخش یک سریال، اقدامی خارج از عرف و مغایر با شؤون «وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران» تلقی میشود. موضوع اصلی در این میان نه یک سریال تلویزیونی که «رویکرد» محمدجواد ظریف در طرح استعفاهای پیاپی است؛ رویکردی که میشود گفت عملا به رویه او تبدیل شده است. چنانکه شاید انتقاداتی نیز به سریال مذکور بویژه در سکانسهای به تصویر کشیدن وزیر خارجه وجود داشته باشد اما این موضوع نیز نمیتواند رفتارهای نامتعادل ظریف و استعفای نابهنگام او را توجیه کند...»