حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی دوشنبه 7 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «استعفای دوم ظریف؟» نوشت:
«...واقعیت آن است که حاشیههای «گاندو» تمامی ندارد! سریالی که با محوریت «جیسون رضاییان» ساخته شد و اگرچه هدف اولیه این سریال نشان دادن قدرت نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و ضد جاسوسی ایران بود اما در ایستگاههای بیست و نهم و سی اُم؛ ناگهان از موضع قدرت نمایی در حوزههای امنیتی و ضدجاسوسی؛ به پرحاشیهترین سریال تلویزیونی با اهداف سیاسی برای حمله به تیم مذاکره کننده، مدیران ارشد دستگاه دیپلماسی و اطرافیان رئیس جمهور تبدیل شد. بی سابقه ترین اتفاق ممکن در این سریال عبور از همه خطوط قرمز بود تا جایی که بحثهای امنیت ملی و منافع ملی، به جدلها و جار و جنجالهای شب انتخاباتی بدل شد تا باور کنیم سکان داران رسانه ی ملی، یک وجب فراتر از قد خود در باتلاق سیاست زدگی فرو رفتهاند!»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «مواخذه 4 وزیر» نوشت:
«...عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی با ارسال نامهای به حسن روحانی، اسامی افراد و مجموعههایی که با تایید دستگاههای دولتی اقدام به ثبت سفارش و دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی از بانک مرکزی کردهاند اما هنوز کالای مورد نظر را به کشور وارد نکردهاند اعلام کرد. در بخشی از این نامه خطاب به رئیسجمهوری تاکید شده است: «وفق قوانین و مقررات ذیربط بانکهای عامل نسبت به معرفی گیرندگان ارزهای مزبور به سازمان تعزیرات حکومتی درصورت عدم واردات کالا ظرف مدت مقرر و عدم برگشت ارز دریافتی اقدام میکنند...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «لاکچریهای هیرکانیکُش!» نوشت:
«...وجود پروندههای زیاد ازآسیبهای آفرودیها به میراث طبیعی بهمن ایزدی، فعال محیطزیست و از بانیان ثبت بیابان لوت در میراث جهانی یونسکو هم در ارتباط با اهمیت بالای حفظ جنگلهای هیرکانی و عواقب حضور آفرودیها در این مناطق با «فرهیختگان» گفتوگو کرد و در اینباره گفت: «اتفاقا پوستر گردهمایی آفرودیها در هیرکانی را دیده بودم و برای من ارسال شده بود. سلسله اتفاقاتی در حوزه مدیریت، خصوصا حوزه مدیریت منابع افتاده است که وقتی به درستی نگاه میکنیم همسو با برنامه توسعه هزاره سازمان ملل نیست. معمولا وقتی یک اثر در یک کشور، حالا چه اثر طبیعی باشد، چه فرهنگی و تاریخی و هنری و... به مرحله ثبت جهانی میرسد، یعنی وارد فهرست میراث جهانی میشود، معنایش این است که مالکیت این اثر مربوط به کشور ثبتکننده است، مثل همین جنگلهای هیرکانی که دومین اثر ثبت شده کشور است یا مثلا بیابان لوت که اولین اثر طبیعی کشور بود که ثبت شد، مالکیت آن مربوط به ایران است اما از نظر جایگاه جهانی که پیدا میکند سایر ملل جهان نسبت به حفظ آن اثر حساس و حتی خودشان را ذیدخل میدانند و در واقع مدیریت اجرایی و نظارت این کار را هم برعهده سازمان یونسکو گذاشتهاند...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «روند نزولی قیمتها در بازار مسکن» نوشت:
«...توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک متر مربع بنا در تیر ماه سال 1398 حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی «60 تا 75 »و «75 تا 90 »میلیون ریال به ازای هر متر مربع بنا هر کدام با سهم مشابه 3/10 درصد، بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادهاند و دامنه قیمتی «90 تا 105 »میلیون ریال با اختصاص سهم 2/10 درصدی در رتبه بعدی قرار گرفته است. در این ماه، توزیع حجم معاملات به گونهای بوده است که 7/58 درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران(5/13 میلیون ریال)معامله شدهاند...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «اردوکشی علیه قانون در فراکسیون امید» نوشت:
«...عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با تأکید بر اینکه پشیمانی، آداب مشخصی دارد، افزود: این درست نیست که شخص در پشت پرده ابراز ندامت کند، اما همزمان به دنبال تحریک فعالان سیاسی و به ویژه نمایندگان باشد که در قوه مقننه کمیتهای برای اِعمال فشار علیه یک قوه دیگر تشکیل و علیه قانون اردوکشی شود. وی با انتقاد از نمایندگانی که به جای حل مسائل کلان کشور و مردم، وارد این بازی سیاسی شدهاند، گفت: اتهامی علیه یک فرد مطرح شده و دستگاه قضایی به طور مستقل آن اتهام را بررسی و حکم صادر کرده است، اکنون مشخص نیست نمایندگانی که باید دغدغه مسائل و مشکلات مردم را داشته باشند با چه توجیهی کارهای مهم خود و کشور را رها کرده و به دنبال کار چاقکنی برای یک مجرم افتادهاند...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «کوتاهی دولت در مهار گرانی» نوشت:
«...بانک مرکزی در یکسال اخیر توانسته است با وجود همه انتقادات و ضعفها، عملکرد قابل قبولی از خود به جای بگذارد. این بانک همین که توانست از تکرار سیاستهایی مانند عرضه دهها تن ذخیره طلای کشور به بهانه جمعآوری نقدینگی خودداری نماید، به خودی خود موفق بوده است. تا کنون عناوین متعددی از برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت بانک مرکزی برای ساماندهی بازار پولی کشور مطرح گردیده است که شاید مواردی از آن، همچون عملیات بازار باز، به عمر این دولت قد ندهد، اما این روزها بازار چشمانتظار مهمترین برنامه میانمدت همتی برای ثباتبخشی نسبی قیمت ارز است. «بازار متشکل ارز»؛ چیزی که شاید بتوان با نگاهی خوشبینانه، از آن به عنوان تولد نوزادی خوشقدم با نام «نرخ تهران» یاد کرد...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به وضعیت آپارتمان خواری سیاسی در کشور پرداخته است.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «ترمیم ناخودآگاه جمعی» نوشت:
«...تثبیت الگوی شکست و نابرابری قوا برای صفآرایی مقابل بیگانگان در خلیجفارس برآمده از مجموعه تصاویر متعددی است که تاریخ ایران در چند قرن اخیر همچون قطعاتی از یک پازل آنها را در کنار یکدیگر دیده است. از تجاوز پرتغالیها در عهد صفویه به خلیجفارس تا آزادسازی آن در دوره حکمرانی شاه عباس اول، از تسلط استعمار بریتانیا بر خلیجفارس تا شکل گرفتن نهضتهای استقلالطلبانه ملی در حاشیه آن، از جداسازی بحرین از ایران تا استیلا پیدا کردن ایالات متحده بر جریان استراتژیک خلیجفارس تا جنگ نفتکشها در آخرین سالهای جنگ تحمیلی و مصادیقی از این دست همگی یک الگوی ثابت از غلبه پیدا نکردن ایران بر تحولات خلیجفارس به شکلی منسجم و دائمی دارد...»