حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی یکشنبه 6 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «سایه قطعنامهها بر سر جلیلی» نوشت:
«...سعید جلیلی پس از استعفای علی لاریجانی در مهرماه سال 86 به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی شد. در واقع یکی از دلایل عمده شهرت سعید جلیلی به عملکرد او در این شورا و ریاستش به عنوان گروه مذاکرهکننده هستهای ایران با کشورهای غربی و در نهایت مواضع او باز میگردد. اگرچه در دوران او، مذاکرات تازه ای با کشورهای غربی آغاز شده بود اما مواضع جلیلی منجر به تصویب سه قطعنامه در شورای امنیت علیه ایران آنهم ظرف بازه زمانی سه ساله به عبارتی از اسفند ماه ۸۶ تا خرداد ۸۹ و قرار گرفتن ایران ذیل فصل ۷ ماده ۴۱ منشور ملل متحد در قطعنامه ۱۹۲۹گردید...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «احمدینژادیها در کمین انتخابات» نوشت:
«...این روزها بسیاری از تحلیلگران نسبت به تکرار تجربه احمدینژاد هشدار و انذار میدهند. آنها میگویند ظهور احمدینژاد جدید محتمل است اما باید تدبیر شود تا از یک چنین اتفاقی جلوگیری به عمل آید چون این اتفاق واقعا کشور را دچار عدم ثبات و تشتت در تصمیمگیریها خواهد کرد. اما سوال اینجا است آیا واقعا محمود احمدینژاد میتواند دوباره با آن تفکرات و عملکرد خود وارد فضای سیاسی کشور شود و آیا جامعه پذیرای تفکرات احمدینژادی خواهد بود؟ چه اتفاقی در فضای سیاسی کشور و جامعه مدنی رخ داده است که فعالان و نخبگان سیاسی از ظهور چنین تفکراتی نگرانند و در رابطه با آن هشدار میدهند. محسن رهامی فعال سیاسی در همین رابطه با «ابتکار» گفتوگو کرده است که مشروح آن را در ادامه میخوانید...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «دست یکی از قطعهسازها از ایرانخودرو کوتاه شد؟» نوشت:
«...در این زمینه یکی از این شرکتها که توانسته با دو زیرمجموعه خود بیش از یکچهارم سهام ایرانخودرو را تصاحب کند، شرکت قطعهسازی کروز است. این شرکت علاوهبر دو شرکت مذکور، از سال 90 تا سال 97 توانسته بود با یک شرکت بهنام «پیشگامان بازرگانی گلیار» به هیاتمدیره ایرانخودرو نیز راه یابد، اما در آخرین مجمع سهامداران ایرانخودرو اتفاق جالبی افتاده که براساس آن شرکت پیشگامان بازرگانی گلیار از هیاتمدیره ایرانخودرو کنار گذاشته شده است. اینکه با کنار گذاشتن شرکت مذکور شاهد چه اتفاقاتی در تحولات آتی ایرانخودرو خواهیم بود، موضوعی است که هرچند با تردید اما میتوان گفت قطعا بهنفع انحصارگرایی کروز نیست و این امر مانعی برای تغییر جنسیت چراغخاموش کروز از «قطعهساز» به «خودروساز» است. کروز چگونه وارد ایرانخودرو شد؟ طبق گزارش سالانه مجمع عمومی شرکت ایرانخودرو، شرکت «بازرگانی سپهر ایرانیان کیش» از سال 89 وارد سهامداران ایرانخودرو شده و در این سال مالک 12 درصد از سهام ایرانخودرو شده است. سهام این شرکت در ایرانخودرو تا سال 93 همان 12 درصد بود اما از سال 94 سهام شرکت بازرگانی سپهر ایرانیان کیش در ایرانخودر و به 63/10 درصد رسید و در آخرین گزارش مجمع در سال 97 این سهم بدون تغییر باقیمانده است...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «پازل رو به تکمیل ضد مهاجرتی ترامپ» نوشت:
«...رئیسجمهوری امریکا مدعی است که ساخت دیوار مرزی میتواند باعث کاهش مهاجرتهای غیرقانونی شود که به گفته او منبع جرایم و اخلال در روند اقتصادی ایالات متحده است. اما دموکراتها میگویند اگرچه بهدنبال افزایش امنیت مرزی هستند اما ساخت دیوار هم هزینه بسیار زیادی میطلبد و هم بیاثر است. آنها میگویند ترامپ با سماجت بر سر ساخت دیوار مرزی، این پروژه را به نماد ضدمهاجرتی امریکا تبدیل کرده است...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «کلاه مذاکره امریکایی از نمد نفتکش انگلیسی» نوشت:
«...هرچند خیلی از ناظران از قبل هم پیشبینی میکردند که ورود جانسون به دفتر نخستوزیری، باعث خواهد شد دولت انگلیس به سمت رویکرد امریکا در قبال ایران بیش از گذشته نزدیک شود، ولی هنوز مشخص نیست که این نزدیکی تا چه حد خواهد بود، به خصوص که «رابرت بن روبان والاس» وزیر جدید دفاع دولت جانسون که گروه پارلمانی دوستی انگلیس و ایران را بنیان گذاشته، به توسعه روابط با تهران علاقهمند است و درباره او گفته میشود مخالف تحریمهای ایران است...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «افزایش قدرت و نفوذ منطقهای ایران علیرغم تحریمهای آمریکا» نوشت:
«...اذعان به افزایش قدرت منطقهای جمهوری اسلامیایران در رسانهها و اندیشکدههای غربی البته موضوع تازهای نیست، خرداد ماه گذشته نیز «بنیاد کارنگی» از مهمترین کانونهای فکری ایالات متحده در گزارشی به ناکامیترامپ در اعمال تحریمها علیه ایران که همان جلوگیری از نفوذ منطقهای ایران است اشاره کرد و نوشت: «گزینه پیش فرض ترامپ، راهاندازی کارزار فشار حداکثری بر ایران بود و در حالیکه این کارزار توانست آسیبهایی به اقتصاد ایران وارد کند، نتوانست مانع فعالیت هستهای یا نفوذ منطقهای ایران شود...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به وضعیت انتخابات مجلس پیش رو با عنوان «دست پنهان انتخابات» پرداخت.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «ادعای نفوذ ایران در 2 سوی آتلانتیک» نوشت:
«...بتازگی عکسی از مقر سازمان منافقین که مورد حمایت مالی آمریکا است در آلبانی منتشر شد که اعضای این سازمان را در حال اجرای عملیات روانی علیه ایران در شبکههای اجتماعی نشان میدهد، از سوی دیگر، دولت ایالات متحده پس از ساقط شدن پهپاد جاسوسیاش در حریم هوایی ایران مدعی حمله سایبری به ایران در تلافی این اقدام شد. برای اولینبار نیست که بحث دخالت ایران در انتخابات آمریکا مطرح میشود؛ پیشتر هم مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شده بود که ایران درصدد تلاش برای مداخله در انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا است. جان بولتون 28 مرداد 97 در مصاحبه با شبکه «ایبیسی» آمریکا مدعی شد علاوه بر روسیه، ایران و چین در تلاش برای دخالت در انتخابات میاندورهای ۱۵ آبان کنگره آمریکا هستند؛ انتخاباتی که در آن همه اعضای مجلس نمایندگان و ۳۴ عضو از ۱۰۰ عضو مجلس سنای آمریکا انتخاب میشوند. مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ» در پاسخ به سوال مجری شبکه آمریکایی درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آتی کنگره مدعی شد علاوه بر روسیه، نگرانیهایی درباره دخالت چین و ایران در انتخابات ۲۰۱۸ آمریکا وجود دارد...»