حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی یکشنبه 30 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «همچنان قهر با سیاست» نوشت:
«...علی اکبر ناطق نوری را با القابی چون شیخ اعتدال و سیاستمداری با مرام پهلوانی میشناسند. سیاستمداری که صبر، روحیه منعطف و مواضع قاطعش او را در 20 سال اخیر به راستی محبوب کرده است و تا به امروز حتی فاصله محسوس او از فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی، هیچ چیز نتوانست از میزان محبوبیتش در میان سیاسیون کشور بکاهد. او رئیس سابق دفتر بازرسی مقام معظم رهبری و نماینده مجلس شورای اسلامی در دورههای اول، سوم و رئیس مجلس در ادوار چهارم و پنجم بوده است...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «حفظ جمهوریت در گرو مشارکت سیاسی» نوشت:
«...در این میان اما کار اصلاحطلبان که نسبت به اصولگرایان از پایگاه اجتماعی بالاتری برخوردارند و در چهار انتخابات گذشته پیروز میدان بودهاند دشوارتر است چرا که به خاطر عملکرد دولت مورد حمایت آنها و همچنین فراکسیون امید مجلس بدنه اجتماعی رضایت چندانی از آنها ندارد و به گونهای آنها نتواستند مطالبات این بدنه اجتماعی را پاسخگو باشند. خود فعالان و نخبگان سیاسی این جریان سیاسی هنوز در رابطه با چگونگی حضور آنها در انتخابات به جمعبندی نرسیدهاند و نمیدانند با چه راهکار و استراتژیای دوباره اعتماد پایگاه اجتماعی خود را جلب کرده و مردم را برای مشارکت سیاسی ترغیب کنند. ظریفیان استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است آنچه که باید مدنظر جریانهای سیاسی باشد حفظ جمهوریت و مشارکت سیاسی است چرا که بزرگترین خطر برای دموکراسی و جمهوریت نظام همین دوری از صندوقهای رای و فراموشی حق تعیین سرنوشت است...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «توقیف آبنبات فروشی!» نوشت:
«...وضعیت ایران در عرصه سیاست خارجی نحوه مواجهه با ماجرای نفتکش بریتانیایی و پهپاد آمریکایی نشان میدهد ایران در بستری از یک تجربه تاریخی و بهصورت آگاهانه، ساختارمند و دقیق تصمیم به مقابله گرفته است، تصمیماتی که احتمالا اگر در برهه دیگری از تاریخ ایران یا اساسا در کشور دیگری اتفاق میافتاد به علت ریسک بسیار بالا و نتایج مخرب احتمالی، رغبتی به اتخاذ آنها نبود، اما جمهوری اسلامی در 41 سال حیات خود با شجاعت تصمیم میگیرد، اجرا میکند و به موفقیت هم میرسد البته واکنش درخوری هم از جانب دشمنانش دریافت نمیکند. چرایی این نوع اقدام را باید در همان توضیح اول جستوجو کرد، «تجربه تاریخی». انقلاب و جمهوری اسلامی بهصورت ذاتی یعنی از همان بدو تولد، ریشه در تعارض با غرب و شرق بهمعنای خوی قلدرمآبی این کشورها داشته، لذا در طول این چهار دهه به دفعات آزمون و خطا کرده و از همین مسیر هم به شناخت دقیقی از رقبای خود رسیده است...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «درخشش استارتاپ ها» نوشت:
«...این روزها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه کسب و کارهای نوین بر پایه اطلاعات فضا پایه بسیار تبلیغ میکند. هنگام حضور در این دوره از نمایشگاه الکامپ مشخص شد که 8 کسب و کار برتر این حوزه در این نمایشگاه حضور دارند. استارتاپهایی که با کمک تصاویر ماهوارهای به سازمانها و نهادهایی مانند وزارت کشاورزی، نیرو، محیط زیست و حتی کشاورزان و گردشگران و... خدمات ارائه میدهند. ماهیار سلطانی یکی از حاضران در این بخش است که با کمک تصاویرماهوارهای و سنجش از راه دور اطلاعات مربوط به بخشهایی مانند مراتع، کشاورزی، آب، آبخیزداری، سواحل، بیایان و... را رصد کرده و خدمات ارائه میدهد...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «چشم آموزشوپرورش کور شد!» نوشت:
«...نکته جالب این است که شنیدهها حکایت از این دارد بعد از تغییر رئیس مرکز حراست آموزشوپرورش، برخی در کانالها، شبکههای اجتماعی، سایتهای خبری و غیرخبری به تمجید از حسینی در تغییر رئیس مرکز حراست پرداختند. یکی از نکات مورد اشاره در اظهارات وی در مراسم معارفه موشکافی از حراست به عنوان چشم بینای سازمان و نظام بوده است که در اصل نجیبترین نیروها در آن خدمت میکنند. وی در توضیح بیشتر بیان میکند: «حراست مانند نورافکنی است که میتواند با روشنکردن تاریکیها مانع بسیاری از تصمیمهای اشتباه شود؛ همچنین ضربهگیری سازمانی، چهارمین وظیفه حراست است؛ بسیاری از امواجی که سایر قسمتها را دچار اخلال میکند و باعث تصمیمگیریهای نابهجا میشود، میتواند به وسیله حراست دفع شود....»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «نفتکش در برابر نفتکش ایران به وعده خود عمل کرد» نوشت:
«...نکته قابل تامل اینکه در حالی که پیشتر نیز مقامات عالیرتبه کشورمان صراحتا هشدار داده بودند که اقدام دزدی دریایی انگلیس در مدیترانه را تلافی خواهند کرد و محافل سیاسی رسانهای غربی و متأسفانه برخی جریات داخلی سعی داشتند با تبلغات وسیع و پروپاگاندا، نسبت به تبعات اقدام متقابل ایران و واکنش احتمالی انگلیس و آمریکا هراسافکنی کنند، اما از همان ساعات ابتدایی تحولات شاهد واکنش محتاطانه و انفعالی از سوی این دو کشور بودیم و در عمل کاری از انگلیس و آمریکا برنیامد. جرمیهانت، وزیر خارجه انگلیس گفت که این کشور تلاش میکند از طریق دیپلماسی نفتکش توقیفشده توسط ایران در خلیج فارس را آزاد کند. وی بدون اشاره به توقیف کشتی ایرانی در جبلالطارق و مسئولیت انگلیس در آزادی آن از ایران خواست که دریانوردان این کشور را آزاد کند.طبق اخبار منتشره همچنین وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد که در اعتراض به توقیف نفتکش انگلیسی در آبهای خلیج فارس کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن را احضار کرده است...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند 98 و تقابل رای و مشارکت در جامعه پرداخته است.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «تنگه سوژهها» نوشت:
«...اما آمریکاییها که همیشه سعی کردهاند از موضوعات استراتژیک در سینمای خود غافل نشوند هم در زمینه ارائه تصویری مطلوب از فعالیتهای خود در نبردهای دریایی دستکمی از انگلیسیها ندارند. گذشته از تعداد بالای فیلمهای که در ارتباط با حضور نیروهای دریایی ارتش آمریکا در مناطقی مثل عراق یا ویتنام ساخته و در آنها سعی شده از نیروهای ارتش آمریکا تصویری مثبت نشان داده شود، حوادث تاریخی نیز بارها دستمایه ساخت فیلمهایی درباره نیروی دریایی آمریکا قرار گرفته است. برای مثال واقعه «پرل هاربر» که بسیاری از آن به عنوان عاملی برای ورود آمریکا به جنگ دوم جهانی یاد میکنند، سوژه چند فیلم سینمایی نیز شده است. «پرل هاربر» عنوان فیلمی بود که سال 2001 توسط «مایکل بی» درباره این واقعه ساخته و نامزد دریافت جایزه اسکار در 4 رشته مختلف شد...»