حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی پنجشنبه 27 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «فقط مافیای کنکور دغدغه کاغذ ندارد!» نوشت:
«...علاوه بر کتابهای درسی وضعیت کمبود کاغذ روزنامهها نیزتاسف برانگیز است که داستان آن را دیگر همگان میدانند. اما در این بحبوحه کمبود کاغذ، عجیب است برخی کتابهای کمک آموزشی به راحتی منتشر میشوند.انگار که دغدغه کاغذ را ندارند واز کاغذ دولتی استفاده میکنند در صورتی که به اعتقاد قره باغی مدیرعامل انتشارات سوره مهر، کتابهای آموزشی و کمک آموزشی ضرورت چندانی برای برخورداری از کاغذ دولتی و استفاده از این سوبسید ندارند یا اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد باید این میزان درصد پایینتری نسبت به ناشران غیرآموزشی باشد. در این حال برخی موسسات بزرگ کمک درسی همچنان به چاپ کتابها وجزوات کمک آموزشی خود میپردازند بی آن که هراسی از نبود کاغذ داشته باشند.آنها از ارز دولتی بهره میبرند در حالی که مدارس ما نیازمند کتابند و به خاطر کمبود کاغذ درآستانه بحران قرار دارند...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «معمای آراء خاکستری» نوشت:
«...این فعال سیاسی با بیان اینکه در شرایط کنونی جامعه مستعد یک جریان سوم است میگوید: به نظر من در حال حاضر جامعه مستعد شکلگیری و ایجاد یک گفتمان «حکمرانی خوب» است. یعنی اگر نخبگانی زیرک و متنفذ داشته باشیم و در شرایط کنونی بیایند گفتمان «حکمرانی خوب» را مطرح کنند، که شاخصههای آن قانونگرایی، شفافیت، پاسخگویی، مسئولیتپذیری و تخصصگرایی است زمینههای موفقیت آن در کشور کاملا مهیا و فراهم است. وی در پاسخ به این سوال که با توجه به زمانی کوتاهی که تا انتخابات وجود دارد آیا امکان ظهور جریان سوم وجود دارد، میگوید: بله، کافی است یک نفر بتواند بر موج سوار شود. هنوز موج انتخابات شروع نشده است. اگر استارت این موج زده شود هر کسی میتواند بر این موج سوار شود...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «فیلمی شبیه آژانـس» نوشت:
«...حاتمیکیا «فرزند زمانه خود» چیزهایی هستند که به دل، غم بار میکند و لاجرم در عالم واقع طغیان میکند؛ مثل روزهایی که همدورههای حاتمیکیا در کارزار رزم بودند و در سینما دیده نمیشدند. حاتمیکیا در مورد آن روزها جایی گفته بود: «نمیتوانم کارگردانی را فراموش کنم که به جای اینکه نگاهش به جنوب در زیر آتش باشد، به ضبط تصاویر سبز شمال کشور پرداخت.» شاید همین دیده نشدنها و به موقع ندیدن واقعیتها باعث شد حاتمیکیا دوربین بهدست، سراغ قصهگویی از دنیای واقعی آدمها برود. فیلمهای حاتمیکیا محاکات فردی او نسبت به زمان و آنچیزی است که اتفاق میافتد و این موضوع در فیلمهای بعد از «آژانس شیشهای»اش بیشتر به چشم میخورد. ضمن اینکه درامهای حاتمیکیا بر پایه تضاد و گاهی جدال بین دو بینهایت ابدی بنا میشوند؛ دو عنصری که هرکدام بهطور جدا کاملا مقبول و جاافتاده هستند و حالا رویاروییشان چالش عمیقی به وجود میآورد...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «عقبگرد دلار مقابل ریال» نوشت:
«...براساس میانگین قیمتی روز سهشنبه در سامانه نیما، نرخ فروش اسکناس دلار نیمایی 11 هزار و 927 و فروش آن 12 هزار و 13 تومان بود که بالاتر از قیمتهای بازار آزاد و صرافیها بود. به طوری که این دو نرخ فاصله بیش از 500 تومانی پیدا کرده است. این اتفاق باعث شده است تمایل صادرکنندگان برای عرضه ارز خود در سامانه نیما افزایش یابد چرا که نرخ آن بالاتر از بازار آزاد است. برهمین اساس فعالان بازار انتظار دارند با این اتفاق سیاست تک نرخی شدن نرخ ارز بهصورت عملیاتی اجرایی شود، اتفاقی که دولتهای مختلف بارها برای آن خیز برداشتند ولی هیچگاه تداوم نداشت و تنها در مدت کوتاهی ارز تک نرخی در اقتصاد ایران تجربه شد...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «نه پرستو بود نه مهدورالدم» نوشت:
«...نجفی درباره ماجرای عقد شتابزده خود با میترا گفت: «من و مقتول از نظر مبانی اعتقادی و فرهنگی با هم فاصله داشتیم. این موضوع بعد از عقد دائم خود را نشان داد. بعد از آن تحت عمل جراحی قلب قرار گرفتم و سعی کردم بعد از دوران نقاهت با گفتگو به یک نقطه مشترک برسیم، اما ششماه قبل به این نتیجه رسیدم که زندگی مشترک ما بهجایی نمیرسد و پیشنهاد طلاق توافقی دادم که نپذیرفت. روز عقد توافق کرده بودیم طلاق توافقی باشد. تا اینکه یکماه قبل از حادثه گفت دیگر حق ندارم از طلاق حرف بزنم...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «انتظار سفره مردم از گام مثبت کاهش نرخ ارز» نوشت:
«...به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، سیاستهای بانک مرکزی مانند کارسازی از سمت صرافیها در کنار خروج بازیگران بزرگ از بازار ارز، فروشنده شدن بازیگران خرد و اعلام راهاندازی بازار متشکل ارزی از مهمترین دلایل کاهش شدید قیمت ارز در روزهای گذشته به حساب میآید.
البته نباید فراموش کرد که با بازگشت قابل توجه ارز حاصل از صادرات و نزدیک شدن نرخ بازار و سامانه نیما به هم (که فاصله آنها از 40 درصد به صفر رسید و حتی نرخ بازار از نرخ نیما هم پایینتر آمد) از جمله عوامل مهمی است که موجبات کاهش محسوس نرخ ارز شده است.
در همین جهت بود که دو روز پیش، عبدالناصر همتی از جایگزین شدن ارز صادراتی به جای ارز نفتی خبر داد و اعلام کرد شوک ارزی تخلیه شده است؛ خبری که همان طور که پیشبینی میشد حاکی از بازگشت ثبات و آرامش به بازار ارز، و در پی آن، کاهش حباب نرخ ارز میباشد...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به بحران شغلی در آیندهی ایران اشاره کرده است.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «گروکشی بودجه صداوسیما» نوشت:
«...عضو شورای نظارت بر صداوسیما با اشاره به این خبر که «دولت بعد از پخش «گاندو» بخشی از بودجه صداوسیما را صفر کرده است» وعده پیگیری آن را داد. به گزارش مهر، احسان قاضیزاده هاشمی با انتشار متنی در صفحه رسمی خود در توئیتر نسبت به خبر منتشر شده مبنیبر ایجاد محدودیت مالی برای صداوسیما از طرف دولت واکنش نشان داد. قاضیزاده هاشمی نوشت: امروز مطلع شدم دولت به دلیل پخش سریال «گاندو» کل بودجه 3 ماهه دوم صداوسیما را صفر کرده است. ضمن پیگیری جدی این مساله در شورای نظارت، آیا رئیسجمهور هنوز هم میتواند بگوید «پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدین؟!»