حلقه وصل: بیتردید اسباب بازی نقش بیبدیلی در پرورش خلاقیت و استعداد کودکان دارد، بههمین دلیل انتخاب یک اسباب بازی مناسب بهیکی از ضروریات امروز تبدیل شده است.
این امر ضروری میطلبد نهتنها والدین که سازندگان هم با نگاه ویژهتری بهاین مقوله بنگرند، چراکه در چند سال اخیر تنوع این وسایل سرگرم کننده افزایش چشمگیر داشته، با نیم نگاهی بهیک اسباب بازی فروشی کاملا معمولی میتوانید شاهد انواع و اقسام آن از ماشین و عروسک گرفته تا انواع لگوها، پازلها و اسباب بازیهای فکری در رنگ و لعابهای مختلف باشید.
در این میان نه تنها نقش والدین و سازندگان که حتی واردکنندگان و ناظران بر این واردات هم از اهمیت ویژهای برخوردار است، چراکه در برخی از مواقع ممکن است یک اسباب بازی اطلاعات عمومی کودک را بالا ببرد یا موجب تقویت مهارتهای حرکتی او شود یا بر شخصیت او اثر بگذارد.
داعش در اتاق بازی پسر کوچک من!
شب گذشته در صفحه اینستاگرام یکی از شهروندان مشهدی پستی را دیدم با این عنوان «داعش در اتاق بازی پسر کوچک من!» در این پست پدری ابراز نگرانی کرده بود از وجود داعش در اتاق پسر کوچکش، بله؛ حضور داعش در اتاق خواب یک پسر بچه!
شاید تعجب برانگیز باشد و با خود بگویید چگونه داعش توانسته اینگونه بیسروصدا وارد اتاق یک کودک شود، بدون اینکه مسؤولان متوجه شوند!؟
اما متاسفانه در کمال ناباوری این اتفاق رخ داده و پای داعش با پوششی جدید و بدون نظارت مسؤولان بهدرون خانههای ما باز شده است.
این پدر در پست خود گفته بود: امروز برای نخستین مرتبه در عمرم، داعش را در قالب یک اسباب بازی کودکانه دیدم...
موضوع بهنظر جالب آمد و طی تماسی تلفنی با او برآن شدم تا از جریان مطلع شوم.
عماد وحدت این شهروند مشهدی گفت: این لگو از فروشگاهی خریداری شده که مشابه آن نیز مطمئنا در آن فروشگاه بسیار است.
وی با اشاره بهاین نکته که این امر پدیدهای عجیب و غریب نیست که به عنوان مثال بگوییم پیدا نمیشود، ادامه داد: مسؤولان اتحادیه اسباب بازی باید بگویند که الگویشان برای نظارت بر واردات این گونه محصولات چیست؟
این شهروند مشهدی با بیان اینکه هر هفته و هر روز مدلهای جدیدتری از این نوع اسباب بازیها و لگوها وارد این اسباب بازیفروشیها میشود، تصریح کرد: با این میزان واردات اسباب بازی در کشور بعید بهنظر میرسد که دوستان بتوانند نظارت داشته باشند، نظارت بر این محصولات بسیار سخت است، چراکه لگو مانند عروسک یک اسباب بازی مشخص نیست که پشت ویترین باشد، بلکه بسیار کوچک است، بهطوری که جعبه آن در یک کف دست جا میشود.
وحدت ادامه داد: خرید این اسباب بازی از یک فروشگاه کاملا معمولی انجام شده و یکی از دوستان پسرم آن را بهمناسبت تولدش به او هدیه کرده است.
وی تاکید کرد: بدی این ماجرا، آزاردهنده بودن این لگو و عکسی از بریدن سر بر روی جعبه آن بود که برای من شوکآور بود.
این شهروند مشهدی خاطرنشان کرد: طی دو، سه سال اخیر شاهد موج واردات این لگوها بهکشور هستیم و حتی با جستوجوی کوچک در تلوزیونهای اینترنتی میتوانید با انواع و اقسام انیمیشنهای لگویی مواجه شوید.
رئیس اتحادیه: کسی جرات فروش این اسباببازیها را ندارد!
در ادامه بهسراغ رئیس اتحادیه خرازی فروشان مشهد که مسؤول اسباب بازی هم است، میرویم.
سید مرتضی تحقیقی این گفته را تنها یک ادعا دانست و بیان کرد: در حال حاضر این گفته یک ادعا است که باید دید چه میزان صحت دارد.
وی در صورت صحت داشتن این گفته پیگیریش را راحت دانست و ادامه داد: از طریق اتحادیه هر روز بازرسان، بهمنظور رصد بازار فرستاده میشوند.
رئیس اتحادیه خرازی فروشان این گفته را یک تهمت دانست و تصریح کرد: کسی جرأت فروش چنین اسباب بازیهایی را در سطح شهر ندارد.
تحقیقی تاکید کرد: در صورت مشاهده تخلف، با ارسال گزارش بلافاصله رسیدگی صورت میگیرد.
واردات 25 هزار تنی اسباب بازی در سال 96
بهنظر میرسد باتوجه بهاینکه حجم واردات اسباب بازی بهکشور بسیار بالاست بهطوری که آمارها از واردات بیش از 25 هزار تن اسباب بازی در 12 ماهه سال 96 از کشورهای مختلف بهایران حکایت دارد، میطلبد که مسؤولان امر بیش از این بر نظارت خود بیافزایند و تنها بهاین گفته که «این موضوع تهمت است و صحت ندارد» اکتفا نکنند، چراکه هستند افراد سودجویی که از قِبَل واردات این محصولات سود برده و قطعا سودِ خود را بهدلیل مضرات وارد کردن این محصولات، نادیده نمیگیرند.
منبع: فارس