حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی چهارشنبه 26 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «عراق زیر فشار آمریکا درباره ایران» نوشت:
«... چند روز پیش بود که یک فرمان ۱۰بندی در رسانههای مختلف منتشر شد. فرمانی که طی همه این روزها با تفاسیر مختلفی روبه رو شده است. دولت عراق، فرمان ادغام گروه «حشدالشعبی» در ارتش این کشور را در 10 فرمان اعلام کرده بود. دراین فرمان صریحا اعلام شده است: این گروهها، چه فردی و چه تشکیلاتی باید تمام ارتباطات سیاسی خود را قطع کنند. تمامی مراکزی که اسم گروهی از گروههای حشدالشعبی داشته باشند چه در داخل شهرها و چه خارج از آن، بسته خواهند شد. سی روز آینده زمان پایانی برای پیاده سازی این اقدامات اعلام شده است. بر طبق این فرمان قرار بود که تمامی نیروهای حشد الشعبی به عنوان بخشی از نیروهای مسلح عراق عمل کنند و هرگونه قوانینی که برای نیروهای مسلح اعمال میشود برای نیروهای حشد الشعبی نیز اعمال شود، تمام نامگذاریهای گروههای حشدالشعبی با نامگذاریهای نظامی نظیر (لشکر، تیپ، گروهان و... ) جایگزین میشود.»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «درجستوجوی راه نجات اقتصاد» نوشت:
«...این روزها مشکلات بیشماری برسر راه اقتصاد وجود دارد. برخی از کارشناسان دلیل آن را عملکرد و سوءمدیریت در داخل کشور میدانند. برخی دیگر از کارشناسان ریشه اصلی مشکلات اقتصادی ایران را در دخالت دولتمردان در اقتصاد دانسته و معتقدند که اقتصاد باید دست مردم باشد، در این میان میگویند که دولت نباید مانع فعالیت آزادانه مردم در اقتصاد باشند. در این شرایط است که میتوان از شرایط فعلی به راحتی عبور کنیم. این در حالی است که عدهای دیگر بیبرنامه بودن دولت را دلیل آشفتگیهای اخیر میدانند. از سوی دیگر برخی دیگر از صاحبنظران اقدامات اخیر آمریکا علیه ایران را عمدهترین دلیل برای به وجود آمدن شرایط فعلی میدانند. چراکه کاهش فروش نفت، درآمدها و دیگر فعالیتهای اقتصادی را به شدت تحتتاثیر قرار میدهد. مهدی تقوی، استاد دانشگاه و اقتصاددان نیز درخصوص مشکلات کشور و دلایل آن به «ابتکار» گفت: مشکلات موجود در کشور بیش از اینکه اقتصادی باشد، سیاسی است. مدتها است که کشور تحت فشار قرار گرفته است و این وضعیت نتیجه بازیهایی بوده که رئیس ایالات متحده آمریکا به راه انداخته است...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «4 گام تا برونرفت از تحریم نفت» نوشت:
«... مشکل اساسی که با بازگشت تحریمهای نفتی برای کشور ایجادشده، کسری بودجه 100 هزار میلیاردی برای دولت است. یکی از راهکارهای کوتاهمدت برای حل این مشکل، اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی اقشار پردرآمد جامعه است. برای مثال بررسیها نشان میدهد میزان فرار مالیاتی دو قشر پزشکان و وکلا حدود 15 هزار میلیارد تومان است. همچنین طبق آمار اعلامشده توسط مسئولان سازمان امور مالیاتی، کل فرار مالیاتی در کشور حدود 40 هزار میلیارد تومان است که میتوان با اجرای سازوکارهایی در کوتاهمدت بخش قابلتوجهی از کسری بودجه دولت را از این طریق حل کرد. اما وجود منابع طبیعی نفت خام و میعانات گازی خود ظرفیتی است که با اعمال تحریمهای نفتی نباید از آن غفلت کرد و آن را کنار گذاشت، زیرا راهکارهای ذکرشده نیز قطعا نمیتوانند همه مشکلات کشور را حل کنند و باید راهکارهای موازی با آنها نیز در دستورکار قرار گیرد...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «شناسایی سوداگران ارزی» نوشت:
«...در حالی که دولت همواره با تخصیص ارز یارانهای یا همان دلار 4200 تومانی به دنبال کنترل قیمت کالاهای استراتژیک، اساسی و مواد خوراکی به منظور حمایت از افراد کم درآمد جامعه است، اما طی دو سال گذشته شماری از کسانی که خود را صادرکننده، وارد کننده و فعال اقتصادی معرفی کردهاند با دریافت ارز 4200 تومانی اقدام به سوداگری ارزی کردند، به این صورت که یا ارز حاصل از صادراتشان را به کشور بازنگرداندهاند یا اینکه ارز دریافتی را صرف واردات سایر کالاها کردهاند یا اینکه نشانی از آنها وجود ندارد...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «دلار و سکه با خودرو در سراشیبی» نوشت:
«...رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه مجموعه اقدامات بانک مرکزی، روند بازار ارز را رو به ثبات بردهاست، تأکید کرد: با همت صادرکنندگان وابستگیهایمان به ارز نفتی کم شدهاست، همچنین در صنعت خودروسازی هم بهتر است واردات را محدود و صنعت داخلی قطعات و خودروسازی را تقویت کنیم. همتی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سیاستهای ارزی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در تعیین نرخ ارز دخالتی نمیکند؛ چراکه معتقدیم شاخصهای اقتصادی و بازار، نرخ ذاتی ارز را تعیین خواهند کرد. وی با اشاره به تولید ملی و لزوم حمایت از آن گفت: مبنای ارزش پول ملی، تولید ملی است پس باید در این مسیر به جد تلاش و گام برداریم...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «شهرکنشین اسرائیلی کودک 7 ساله فلسطینی را با خودرو لِه کرد!» نوشت:
«...سازمان بینالمللی حمایت از حقوق ملت فلسطین «حشد» با اشاره به آلودگی ۹۷ درصد از آبهای زیرزمینی در نوار غزه بهخاطر ادامه محاصره تحمیلی رژیماشغالگر صهیونیستی، خواستار مداخله فوری برای حل این بحران شد. به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاعرسانی فلسطین، این سازمان در پیامی به دبیرکل سازمان ملل، رئیسمجمع عمومی این سازمان، کشورهای عضو، رئیسپارلمان اروپا و پارلمان بینالمللی خواستار مداخله فوری آنها برای تامین آب شُرب مناسب برای ساکنان غزه و حل بحران آبهای آلوده در این منطقه شد. سازمان مذکور لازمه این امر را تلاش و تحرک گسترده و سازنده جامعه جهانی به منظور تضمین این حق مسلم برای شهروندان فلسطینی در غزه دانست...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به مسئله تورم و گرانی که سد بزرگی مقابل درمان و سلامت مردم است، اشاره کرد.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «مجازات دالتونها» نوشت:
«...دستگیری بهروز ریختهگران که به شاهمهره پرونده فساد بانک سرمایه مشهور شده بود و متعاقب آن صدور احکام او و برادرانش، به معنای پایان حرف و حدیثها و شائبهها درباره برخورد دستگاه قضایی با موضوعی بود که به پرونده «برادران ریختهگران» معروف شد. با توجه به اینکه بهروز ریختهگران پیش از این یکبار دستگیر و با قید وثیقه آزاد شده بود، جریان رسانهای در پی القای این مطلب بود که دستگاه قضایی در برخورد با پرونده برادران ریختهگران در حال مماشات و تساهل است و حتی سخن از این به میان آمد که عدم جلب او توسط قوهقضائیه زمینهای است تا بهروز ریختهگران بتواند از کشور خارج شود...»