
حلقه وصل: برنامه «جهان آرا» با اجرای امیرحسین ثابتی شب گذشته(دوشنبه ۲۴ تیرماه) با حضور حجتالاسلام سیدسعید لواسانی امام جمعه لواسان و میلاد گودرزی از فعالان رسانهای کشور و مستندساز حوزه مبارزه با فساد با موضوع بررسی مفاسد اقتصادی در لواسان به روی آنتن شبکه افق سیما رفت.
* «باستی هیلز» را مهاجران ایجاد کردند نه مردم لواسان
حجتالاسلام لواسانی در این برنامه با اشاره به اینکه امروز لواسان سرریز فساد تهران است گفت: فساد شهر تهران مانند بانک سرمایه و پولهای نامشروع آن در لواسان تبدیل به زمینخواری و ساخت و سازهای غیرمجاز میشود که نهایتا باغ ویلاها، کاخ ویلاها یا شهرکهای غیر قابل تصور مانند شهرک باستی هیلز میشود. وی افزود: وقتی به لواسان نگاه میکنیم میبینیم در آنجا مشکل خاصی وجود ندارد و مردم زندگی خود را دارند؛ فضایی کاملا مذهبی حاکم است اما عدهای به عنوان مهاجر به لواسان آمدهاند و در دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ افرادی وارد لواسان شدند و متاسفانه کل فرهنگ منطقه را تحت الشعاع کار خود قرار دادند، به این معنا که یک فرهنگ سرمایهداری و اشرافی را در این منطقه رواج دادند که نمونه آن شهرک اشرافی باستی هیلز است.
امام جمعه لواسان با اشاره به فسادهای صورت گرفته در باستی هیلز لواسان عنوان کرد: باستی شهرکی با چند ویلای عجیب غریب و دیوارهای بسیار بلند است که تا چند روز پیش هم گیت داشت. این شهرک با این شکل از شهر جدا شده است. این موارد مردم را تحقیر میکند و شهر را آسیب پذیر کرده است. وی افزود: البته تنها در لواسان نیست در دماوند و رودبارقصران نیز همین ماجرا وجود دارد، در حقیقت پولهای نامشروع باعث شده است که جریان اشرافی در این منطقه تقویت شود.
* سعی کردم در پشت پرده مسائل را حل کنم
امام جمعه لواسان در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه چه شد که شما مطالب مربوط به ویلاهای لواسان را از تریبون نماز جمعه مطرح کردید، عنوان کرد: خطبههای نماز جمعه جزو نماز محسوب می شود و به تعبیر قران ذکر الله است. یکی از مسائلی که حضرت امام رحمت الله بر آن تاکید داشتند این بود که مسائل سیاسی و اجتماعی روز را باید به مردم اطلاع داد. ما در خطبه های نماز جمعه نیز باید مسائلی که درگیر آن هستیم را بیان کنیم.
لواسانی تصریح کرد: بنده تا دو سال گذشته تحفظ داشتم و تلاش میکردم در پشت پرده و با ارتباطاتی که با مسئولان برقرار میشود قضیه را پیگیری کنم اما دیدم عملاً نتیجه نمیگیریم. بنابراین بهترین بود که مطالب با مردم در میان گذاشته شود تا در جریان آن قرار بگیرند. زمانی که مردم در جریان این موارد قرار میگیرند به نظر من تبدیل به یک فرهنگ خواهد شد.
امام جمعه لواسان یکی از وظایف امام جمعه را فرهنگ سازی برای دوری از فساد و اشرافیت دانست و گفت: تریبون نماز جمعه میتواند این موارد(فساد و تخلفات) را با رعایت تقوا و مسائل شرعی مطرح کند، لذا بنده فکر کردم که این موارد باید در نماز جمعه مطرح شود که پس از طرح این موارد مردم بسیار استقبال کردند، حجم حضور مردم در نمازجمعه هم گویای همین مسئله است. وی افزود: البته برخی انتقاد داشته و دارند. اینها میگویند شما با این کار موجب سیاهنمایی میشوید. بنده شدیداً مخالف هستم چرا که ما معتقدیم این کار موجب امیدواری در جامعه می شود.
لواسانی تصریح کرد: برخی می گویند این مطالب گذشته است و چیزی که گذشته است دیگر لازم نیست مطرح شود و باید به آینده فکر کنیم؛ تصور برخی هم از لواسان، حیاط خلوت است و می خواهند در آنجا زندگی کنند. اینها فکر میکنند که محل زندگی شان باید لاکچری باشد.
* دولتیها میگویند که برای ما ایجاد مزاحمت میکنید!
لواسانی اظهار داشت: برخی دولتی ها هم نگران هستند که کارشان با چالش مواجه شود و میگویند که برای ما ایجاد مزاحمت می کنید. مسئولان محلی و استانی نگران این مسئله هستند که نمی توانند کار را اداره کنند و تصورشان این است که این مباحث مدیریت شان را زیر سوال می برد لذا به بنده انتقاد می کنند. وی ادامه داد: البته عدهای هم در لواسان میخواهند زندگی راحت داشته باشند، حال نگران هستند که شناخته شوند و برایشان بد شود.
حجت الاسلام لواسانی در بخش دیگری از برنامه جهان آرا گفت: عده ای میگویند چرا دوسال پیش این کار را نکردید و جریان ویلاهای غیرمجاز را اعلام نکردید؟ نمیتوانستم این کار را انجام دهم چون جریان اشرافی گری چنان بود که طرف آن هم نمیشد بروی. وی افزود: یکی از مهم ترین اتفاقاتی که امسال صورت گرفت این بود که دیوار اشرافیت ترک خورده است.
لواسانی تصریح کرد: یکی از صاحبان ویلا به من گفت هیچ کاری نمیتوانی بکنی چون قدرت یعنی پول دست من است، اما امسال این دیوار اشرافیت تکان خورد. وی تاکید کرد که ائمه جمعه، جوانان و رسانه ها هر مقداری که میتوانند باید در جریان مطالبه گری فعالیت کنند و ادامه داد: مطالبه گری و مبارزه با تبعیض و ایجاد عدالت جزو ذات و ماموریتهای انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام لواسانی امام جمعه لواسان با اشاره به این نکته که بسیاری از ساخت ویلاها متوقف شده و همین خود یک دستاورد محسوب میشود، گفت: مردم دیگر بی تفاوت نیستند و این موارد مسئولان لواسان را ملزم کرده که پیگیری کنند. وی افزود: میگویند مباحثی که مطرح میکنید در جامعه ناامیدی ایجاد میکند اما ما باید بگوییم امید ایجاد میکند چرا که ریل گذاری نظام ما بر پایه عدالت است.
* دولت و مجلس عزمی ندارند!
امام جمعه لواسان با بیان اینکه در درون همین نظام اتفاقاتی میافتد که باید با آن برخورد کنیم، گفت: این کار تسهیل راه برای ورود قوه قضاییه است و از جهتی در دل مردم امید ایجاد میکند که با یک پدیده زشت مقابله شده است، بنابراین سیستم ساختار قدرت ما اصلاح خواهد شد. وی تاکید کرد: قوانین ما باید اصلاح شوند و در این صورت بسیاری از تخلفات از بین میرود، این کار باعث میشود مراکز مختلف در این زمینه حواسشان را بیشتر جمع و موارد را رسیدگی کنند.
حجت الاسلام لواسانی اظهار داشت: بنده اوایل فوق العاده تحت فشار برخی افراد بودم اما اکنون دیگر این فشار وجود ندارد. وی ادامه داد: پیگیری این مسائل باعث شد که یک اقازاده پیش من بیاید و بگوید پدیده آقا زادگی بسیار زشت است و خود این شخص حاضر نبود به او بگویند آقازاده.
امام جمعه لواسان تصریح کرد: ورود قوه قضائیه در این مدت اخیر بسیار مسئولانه و خوب بود اما متأسفانه در دولت عزمی نمیبینیم و مجلس نیز مسئولانه عمل نکرد. وی خاطرنشان کرد: قبلا من را تهدید و شب نامه علیه من پخش میکردند، برخی سعی میکردند مرا تطمیع کنند و پیشنهاد رشوه می دادند که هیچکدام کارساز نبوده است؛ بنده ارتباط بسیار خوبی با اقشار مختلف دارم و اطلاعات من بیشتر از مردم است که مرا در جریان قرار دادند، این یک فرهنگ سازی خوب است که مردم مشکلات اینچنینی را برای مسؤلان خود بازگو کنند.
* افشاگری میلاد گودرزی درباره اکبر طبری
میلاد گودرزی فعال رسانهای در برنامه جهان آرا اظهار داشت: من روی پرونده فساد آقای ریختهگران داشتم کار میکردم که به ویلاهای او در باستی هیلز لواسان برخوردم. برایمان سوال شد که پول ویلای او با قیمت تقریبی ۷۰۰ میلیارد تومان از کجا آمده است. با پیگیریها به پرونده ساخت ۲۵۰ هزار ویلا رسیدیم در اوایل دهه هشتاد بود این پرونده مربوط به یک خانواده است. افرادی در این پروژه سرویس دهنده اصلی بودند مانند آقای طبری معاون اجرایی ریاست قوه قضاییه در دوره قبلی که بازداشت شده است او سرویس دهنده ساخت و ساخت این ویلاها بود.
وی ادامه داد: آقای ریختهگران بانک میخرد که از آن تسهیلات بگیرد و ۶۴۵ میلیارد تومان بدهی دارد. او کارگر داماد خود را میفرستد و برای او وام میگیرند، آنهم در فضایی که وقتی میخواهی وام ازدواج بگیری باید اجداد خود را از قبر بیرون بکشی تا بتوانی ۱۵ میلیون وام بگیری، این تبعیض در دادن امتیازات است.
گودرزی درباره پرونده دختر وزیر سابق صنعت گفت: در پرونده دختر نعمتزاده وقتی پیگیری کردیم که پول این ویلا از کجاست، دیدیم او به جرم قاچاق دارو چند ماه در زندان بوده و با وثیقه چند هزار میلیاردی آزاد است، او در حال حاضر ۳۵۰ میلیارد تومان به شرکتهای دارویی بدهکار است.
* ماجرای ثروت هنگفت مش قربون علی
این فعال رسانهای با بیان اینکه مثالهای بسیار زیادی وجود دارد که امتیازات تبعیض آمیزی برای افراد مشخص و خلق پولهای هنگفت صورت گرفته است، گفت: اگر شما به این لیوان هم در خصوصیسازی پتروشیمی روی هشت هزار میلیارد به ۱۲۰ هزار میلیارد واگذار کنید این لیوان هم ثروتمند میشود و باستی ویلا میخرد! پس صاحبان این ویلاها هنر نکردند، اتفاقات عجیب و غریبی در همین روند خصوصیسازی صورت می گیرد.
گودرزی اظهار داشت: ما با پدیدهای به نام مش قربون علی روبرو هستیم که ۱ پیرمرد با تحصیلات پنجم ابتدایی داریم که از سال ۹۳ تا ۹۷ مبلغ ۴۵۶ میلیون دلار ارز دولتی به او داده شد که ورق استیل وارد کند اما هیچ چیزی وارد نکرده است و ارز را در بازار آزاد فروخته است پس از آن اقدام به خرید ماشین سازی تبریز می کند در سال ۹۷ شرکت ماشینسازی تبریز در جریان خصوصیسازی به قیمت کارشناسی سال ۹۴ به او واگذار میشود و ۶۱۱ میلیارد که ۱۰۰ میلیارد به صورت نقد و بقیه اقساط به پنج ساله شرایط پرداخت او بوده است، پس می بینیم که این فرد تلاشی نکرده و زحمتی نکشیده است ماشینسازی تبریز یکی از صنایع استراتژیک ایران است.
* شدیدا به آینده امیدوارم
میلاد گودرزی به موضوع باستی هیلز اشاره کرد و اظهار داشت: ما اصلا نمیدانیم چه کسانی صاحبان باستی هیلز هستند و چقدر مالیات دادهاند و افرادی را هم که کشف کردیم در واقع با فضولی فهمیدیم، در حاکمیت با بکارگرفتن ابزارهایی چون مالیات نباید این فضا شکل بگیرد. در حال حاضر در کشور ۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم آن معلم و کارگر که تا حقوق او واریز نشده مالیات از او کسر میشود پس قطعا او نمیتواند قرار مالیاتی داشته باشد پس همين مالکان باستی هیلز از مالیات فرار میکنند.
این فعال رسانهای با بیان اینکه تشکیل تیم ویژه ای که اکنون از سوی قوه قضائیه صورت گرفته است، مهم ترین پنجره ورود به دستاوردهای عملیاتی است، افزود: بنده شخصا به شدت از از وضع موجود شاکی اما شدیدا به آینده امیدوارم. وی ادامه داد: برخی افراد فرتوت که در جامعه منصوب هستند به کار نمیآیند، اما یک جریان اجتماعی شکل میگیرد که یک سر آن مردم هستند و به یک سری نهادهای مردمی مانند امام جمعه وصل می شود و نهایتا از حاکمیت پاسخ میگیرد.
* کنایه میلاد گودرزی به عباس آخوندی
گودرزی اظهار داشت: در رویا هم نمیدیدیم که رئیس قوه قضاییه بگوید ما از افشاگر فساد حمایت میکنیم و با فسادها مبارزه و برخورد میکنیم اما این اتفاق افتاد و اتفاقات خوبی در این خصوص در این چند ماه صورت گرفت. وی ادامه داد: اگر آنقدری که آخوندی(وزیر سابق راه و شهرسازی) پیگیر شکایت از من در این دو سال بود پیگیر مسکن مهر بود اکنون وضعیت مسکن ما حل شده بود.
این فعال رسانهای با بیان اینکه تهدیدهای زیادی شدم اما نمیخواهم از آنها یاد کنم گفت: خطاب به مفسدان اقتصادی بگیویم ما پروییم و دستتان را خواندهایم و با این روحیه عدالتخواهی برگه را برخواهیم گرداند.
فیلم کامل برنامه جهان آرا با موضوع «فساد اقتصادی در لواسان» در ادامه آمده است: