
حلقه وصل: معصومه ابتکار در ششمین جلسه شورای توسعه و برنامهریزی که در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: برای بحثهای کارآمدی نظام یا حکمرانی خوب، هدفگذاریهای ملی و شاخصهای جهانی وجود دارد که شاخصهای زیادی را در برمیگیرد اما یکی از بحث های مورد نظر عدالت است.
وی با اشاره به اینکه عدالت تنها به معنای توزیع ثروت نیست، افزود: عدالت در ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و غیره وجود دارد و یکی از ابعاد آن که شایسته نظام اسلامی بوده و مبتنی بر نگاه توحیدی قرآن کریم است، عدالت جنسیتی است و باید خدمات ارائه شده به صورت عادلانه در اختیار زنان و مردان باشد.
وی خاطر نشان کرد: در اسناد بالادستی، برنامه ششم توسعه، سیاستهای ریاست جمهوری و منویات مقام معظم رهبری به صراحت به عدالت جنسیتی و ضرورت تحقق آن اشاره شده است و باید مورد توجه باشد.
معاون رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده با بیان اینکه موضوع زنان و خانواده تاکنون نگاه مناسبتی و تشریفاتی داشته است، بیان کرد: باید نگاه برنامهای وجود داشته باشد تا به دستاوردهای فرهنگی اقتصادی و اجتماعی در حوزه زنان و خانواده برسیم و براین اساس باید مبتنی بر برنامه حرکت کنیم.
ابتکار تشکیل ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهور را از اقدامات اساسی در حوزه زنان و خانواده خواند و گفت: شاخصهای کلی و اختصاصی عدالت جنسیتی در این ستاد تعیین، مصوب و اقدام شد.
وی با اشاره به نمونهای ملموس از عدالت جنسیتی گفت: همه دختران و پسران باید به آموزش ابتدایی دست یابند در صورتیکه ۳۸ درصد دختران قبل از انقلاب به آموزش ابتدایی دسترسی نداشتند که اکنون به زیر چهار درصد رسیده و باید به صفر برسد.
وی با بیان نمونه دیگری از مباحث مورد توجه در حوزه عدالت جنسیتی توجه به ورزش زنان است، افزود: برای فعالیتهای ورزشی زنان به نسبت مردان نیز باید برنامهریزی شود، چرا که جلوگیری از مشکلات اسکلتی، پوکی استخوان، افسردگی و غیره در زنان نیاز به برنامهریزی دارد و در این راستا تشکیل پارکهای بانوان، ورزشگاههای بانوان و آموزش تربیت بدنی در دروس ابتدایی با آموزش ۶۷ هزار معلم دوره ابتدایی در حوزه تربیت بدنی از جمله اقداماتی است که در این راستا پیگیری شده است.
*سند توسعه زنان مبتنی بر اقتضائات هر استان تدوین میشود
معاون رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده تصریح کرد: سندهای زنان و خانواده مبتنی بر اقتضائات هر استان تدوین شده تا حرکت برنامهای در حوزه رزنان را در استانها داشته باشیم و شاخصهای خانواده را نیز برای نخستین بار در پیش گرفتهایم تا بخشی از برنامهریزیها برای حفظ سلامت اجتماعی بر خانوادهها متمرکز شود.
ابتکار نقشه راه تابآوری اجتماعی در استان را اقدامی ارزشمند خواند و گفت: براساس این طرح سه هزار نفر در استان آموزش دیدند و ادامه این طرح باید در دستور کار شورای برنامهریزی باشد.
وی گفت: طرحهای توانافزایی اقتصادی زنان در استان در حال اجرایی شده است که با همکاری وزارت کشور پیگیری میشود.
وی توانافزایی سازمانهای مردم نهاد را از سیاستها و برنامههای این معاونت خواند و گفت: سازمانهای مردمنهاد عامل اصلی پیشبرنده برنامههای زنان هستند چون دولت به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد و باید این مهم نیز باید مورد توجه باشند.
*گفتگوی ملی خانواده مورد توجه معاونت زنان و خانواده است
معاون رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده اضافه کرد: گفتگوی ملی خانواده نیز از مباحث مورد توجه است که به انسجام خانواده ایرانی برمیگردد چون خانواده ایرانی تحت شرایط فعلی در معرض تنشهای زیادی است و نیازمند توجه بوده و این تنشها میتواند شامل فقر اقتصادی و آسیبهای اجتماعی باشد.
ابتکار با بیان اینکه با آموزش و پرورش، سازمانهای مردم نهاد و بهزیستی میتوان به مهارتهای ارتباطی در خانواده پرداخت، اعلام کرد: مهارتهای ارتباطی خانواده رو به تضعیف است چون کاهش گفتگو در خانواده در حال اتفاق است و باید گفتگوی بین نسلی به عنوان یکی از مسائل کلیدی مورد توجه باشد.
وی اضافه کرد: نسل جوان ما ناگزیرند گفتوگوی موثر دوجانبه باید برقرار شود و باید نسل جوان اجازه طرح را داشته باشد که با آموزش و پرورش و آموزش عالی این مهم در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه رتبهبندی برخی شاخصها و رقابت بین استانها در داخل کشور نمیتواند موثر باشد، بیان کرد: وقتی صحبت از عدالت میشود رتبهبندی مفهومی ندارد و باید برای حل مشکل راه حل پیدا شود و به شاخص اصلی و ملی دست یابیم.
معاون رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده اضافه کرد: انتظار میرود سند در شورای توسعه و برنامهریزی تصویب شود و هر دستگاهی مبتنی بر این سند برنامههای خود را تنظیم و در کارگروه اجتماعی گزارش کار دهد تا از امسال پیشبینی اعتبارات سال ۹۹ را پیگیر و اجرایی کند.