به گزارش حلقه وصل، جبل الطارق، در انتهای جنوبی شبهجزیره ایبری قرار دارد و هم مرز اسپانیاست اما انگلیسی ها که چند صد کیلومتر با این منطقه فاصله دارند، مدعی مالکیت آن هستند.تنگه جبل الطارق، دریای مدیترانه را به اقیانوس اطلس وصل میکند . مساحت این منطقه ۶٫۷ کیلومترمربع (۲٫۶ مایل مربع) است. نام منطقه و کوه معروف آن، از نام طارق بن زیاد فاتح مسلمان اندلس و بخش غربی اروپا اخذ شده است.زمامداران امپراتوری فرتوت و زهوار در رفته انگلیس، هر گاه دچار توهم قدرت شدند، کافی است به یاد بیاورند که چرا نام این منطقه و تنگه، "جبل الطارق" یا Gibraltar است.
اما بازخوانی تاریخ کافی نیست. ما از امروز سخن می گوییم. خاویر سولانا، استراتژیست ترین رئیس امنیت و سیاست خارجی یی بود که اتحادیه اروپا در دو دهه اخیر به خود دیده است. او آغازگر بخشی از مذاکرات هسته ای با ایران بود.
سولانا خرداد 1385 در اجتماع صاحبان شرکت های اسپانیایی ، تحلیل جامعی ارائه داد که بازخوانی آن، برای سر عقل آمدن اروپایی ها کفایت می کند. او گفت: ایران که کشوری عرب نیست ، برای نخستین بار در تاریخ ، رهبری منطقه خاورمیانه را بدست گرفته است . به همین دلیل ، تنش بر سر برنامه غنی سازی اورانیوم در ایران نه با بمباران بلکه با عقل و گفت و گو حل می شود. ایران اولین قدرت منطقه خاورمیانه است و در جریان بازی قدرت، آنقدر برگ برنده در دست دارد که به یک قدرت درجه اول در جهان تبدیل شود. ایران اکنون برگ های برنده ای مانند برگ هسته ای، برگ عراق و برگ افغانستان را در دست دارد. باید بطور جدی به توسعه صلح آمیز انرژی هسته ای در جهان اندیشید زیرا بستن باب انرژی هسته ای یک گزینه خردمندانه نیست . در آینده باید با جنبش های تندرو همانند آنچه اکنون با حماس در فلسطین داریم، #همزیستی داشته باشیم. باید از فراخوان برخورد تمدن ها پرهیز کرد و این اندیشه را باید با میلیون ها مسلمانی که در اتحادیه اروپا زندگی می کنند، شروع کنیم. در صورتی که اتحادیه اروپا گفت وگو و #همزیستی با مسلمانان را از خانه خویش آغاز نکند، با مشکلات بسیار جدی روبرو خواهد شد". جبل الطارق... و ما ادراک ما الطارق.... و تو چه می دانی که طارق (کوبنده) چیست؟!