حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی سه شنبه 11 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی ویژه با عنوان «جریان سوم؛ عبور از اصلاحطلبان و اصولگرایان» نوشت:
«..با توجه به عملکرد هر دو جریان سیاسی مسلط در کشور (اصلاحطلبان و اصولگرایان) و عدم پاسخگویی مناسب به مطالبات بدنه اجتماعی خود به نظر میرسد دیگر مردم تمایلی به هیچ کدام از آنها نداشته باشند و بارها نخبگان سیاسی دراینباره هشدار دادهاند. با توجه به این مسائل در فضای سیاسی کشور، برخی از نخبگان و تئوریپردازان از ایجاد یک جریان سوم سخن میگویند. آنها معتقدند در چنین شرایطی فقط یک جریان و یا جبهه سوم میتواند نشاط سیاسی را دوباره به کشور برگرداند. برخی از صاحبنظران و فعالان سیاسی معتقدند بعد از آنکه در اعتراضات سال 96 مردم شعارهایی مبنی بر عبور از دو جریان سیاسی مسلط در کشور با مضمون «اصلاحطلب اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» دادند، بحث جریان سوم مطرح شد...»
روزنامه «اطلاعات»:
تیتر این روزنامه سخنان ظریف درباره ذخایر اورانیوم غنی شده ایران را پوشش داد و همچنین به سخنان علی لاریجانی درباره ضرورت اصلاحات اقتصادی در کشور اشاره کرد.
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «لیبرالیسم علیه حقوق بشر» نوشت:
«...اعلامیه جهانی، ذیل امریکنیسم تکنولوژی در یک معنا، به وسایل و ابزارهای تکنولوژیک گفته میشود. اما معنای عمیقتر آن، فارغ است از ابزارها و وسایل و بلکه تکنولوژی اصلا نمیتواند صرفا وسیله و ابزار باشد. مایکل آلن گیلسپی فیلسوف آمریکایی در مقالهاش باعنوان «ناسیونال سوسیالیسم ارسطویی»، راجعبه «امریکنیسم» از منظر هیدگر، توضیحاتی به این شرح دارد: «عالم مدرن نزد هیدگر تلاشی است فراگیر جهت کوبیدن طبیعت و تبدیل آن به [امری] «مورد سیطره» و «مورد تسلط». این فرآیند را هیدگر «تکنولوژی» میخواند و اوج آن نیز اراده به تبدیل همهچیز، حتی خود شأن و حیث انسانی (humanity) به ماده خامی است که میتواند مورد استثمار و بهرهکشی و مصرف در تولید وسایط تولید قرار گیرد. هیدگر بر آن است که خطرناکترین صورت این سائقه و هوس تکنولوژیک، امریکنیسم و مارکسیسم بوده است...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «تعریف حریم خصوصی یکبار برای همیشه» نوشت:
«در بحث شفافیت و پاسخگویی، قوانین دقیق و کاربردی وجود ندارد. در حالی که در شرایط مشابه در سایر کشورها، زمانی که میخواهید به حریم خصوصی افراد ورود پیدا کنید موارد دستهبندی و تعریف شده هستند. هرچند مسئولان عمومی و دولتی باید از جایگاه عمومی خود پاسخگو باشند اما در واقع حریم خصوصی افراد چه به عنوان مسئول و چه غیرمسئول تفکیک شده است و اگر به حریم خصوصی یک فردی به صورت غیرمجاز ورود پیدا شود و اطلاعات آنان انتشار یابد و آسیبی به فرد زده شود، چه در مورد مسائل مالی و خانوادگی و یا شخصی و کاری، دادگاهها وظیفه برخورد با آن را دارند و جریمههای سنگینی را برای متخلفان در نظر میگیرند. متأسفانه در کشور ما اینگونه قوانین شفاف وجود ندارد. بعضی وقتها به بهانه برخورد با فساد و مقابله با مسائل و مشکلاتی که در سطح اجتماع وجود دارد به حریم شخصی افراد ورود پیدا کرده و آن را به کل نادیده می گیریم و با نقض آنان به حقوق شهروندی افراد آسیب میزنیم. یا بالعکس این اتفاق هم وجود دارد...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «ایران سقف برجام را شکافت» نوشت:
سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد که ایران امیدوار است اروپا در فرصت چندروز باقیمانده تا ۱۶ تیر اقدام عملی کند «در غیر اینصورت ایران گام دوم را برمیدارد» و سپس ظریف خبر عبور از سقف ۳۰۰ کیلوگرم را تأیید کرد. ظریف زمان عبور از مرز ۳۰۰ کیلو گرم را اعلام نکرده، ولی گفته که ایران طبق برنامه (ظاهراً چهار شنبه پیش) از مرز ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده عبور کرده است. ظریف گفته که این موضوع را هم قبلاً اعلام کرده بودیم و شفاف گفتهایم که چه اقداماتی را انجام خواهیم داد. وزیر امور خارجه درباره اینستکس هم گفته که «اقدامات اروپاییها کافی نبوده» و به همین خاطر، «جمهوری اسلامی همانطور که قبلاً برنامه خود را اعلام کرده است، این برنامه را اجرا خواهد کرد.»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «تعهد اروپا، خرید نفت و پرداخت پول است نه اعتبار 4 میلیون یورویی» نوشت:
«...در روزهای گذشته روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع اروپایی نوشت که «خط اعتباری مد نظر اروپا در اینستکس، چند میلیون یورو است». این در حالی است که چند میلیون یورو حتی در مبادلات مالی بین دو کشور، عددی ناچیز و غیر قابل اعتناست؛ چه رسد به مبادلات میان ایران و کل اتحادیه اروپا! اروپاییها صراحتا اعلام کردهاند که به تعهد خرید نفت از ایران و برداشتن تحریمهای مالی و بانکی طبق برجام عمل نمیکنند. بلکه صرفا در پیشنهادی توهین آمیز وعده دادهاند که در صورت فروش نفت ایران به کشورهای غیر اروپایی، آنها پول نفت را از کشور ثالث گرفته و در ازای آن، منحصرا غذا و دارو به ایران بفروشند. این در حالی است که تعهد اروپا، خرید نفت و پرداخت پول آن به ایران است، نه اعتبار توهین آمیز 4 میلیون یورویی...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارش ویژه با عنوان «آقازاده های صندوق بازنشستگی» به حضور آقازاده ها در صندوق بازنشستگی با حقوق های نجومی پرداخت. همچنین درباره دانشجوی امروز محصل پول و شهریه به ارائه تحلیلی در این حوزه پرداخت.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «مواد اولیه گام دوم» نوشت:
«با اجرای گام نخست کاهش تعهدات هستهای در حوزه ذخایر اورانیوم 67/3 درصد، حالا همه در انتظار گام دوم کاهش تعهدات هستهای به سر میبرند، بویژه اینکه این انتظار با توجه به تداوم وقتکشی و بیعملی اتحادیه اروپایی در انجام تعهداتش تشدید نیز شده است. 3 روز پیش اتحادیه اروپایی مدعی عملیاتی شدن سامانه موسوم به اینستکس شده بود. سامانهای که محدود به مبادله غذا و دارو است و همچنین بر اساس آن اروپا نفتی از ایران نمیخرد. راهاندازی این سامانه که تناسبی با تعهدات اروپا در برجام نظیر تضمین فروش نفت ایران و برقراری مبادلات مالی و بانکی با کشورمان ندارد موجب شد تا بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر اجرای گام دوم کاهش تعهدات هستهای تاکید کنند. البته اروپا یکبار دیگر نیز سال گذشته و در زمان اعلام آغاز بهکار اینستکس با بهکارگیری ادبیاتی توهینآمیز موجب اعتراضات گسترده در ایران شده بود. از جمله اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از آن بیانیه توهینآمیز اروپا تصمیم گرفتند بررسی لوایح مرتبط با FATF نظیر پالرمو و CFT را معلق کنند...»