حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی دوشنبه 10 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در تیتر اول خود درباره گرایش شدید داوطلبان کنکور برای قبولی در رشته پزشکی پرداخته که حتی بعضی خانوادهها منزل مسکونی خود برای کمک هزینه تحصیلی فرزندان پشت کنکوری خود فروخته اند.
روزنامه «آرمان امروز»:
این روزنامه طی گفتگویی با ربانی املشی درباره شکاف بین آمریکا و اروپا در همنظری با برجام پرداخت و این کارشناس معتقد است: «برجام توانست کشورهای دارای حق وتو را همراه سازد.»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی ویژه با عنوان «شفافسازی یا تخریب؟» نوشت:
«...شفافیت به اطلاعرسانی و آزادسازی اطلاعات بهگونهای گفته میشود که در زمان مناسب، با کیفیت مناسب و با مخاطب مشخص شده داده شود و به دنبال اثرگذاری و هدفی خاص است که این هدف معمولا جلوگیری از فساد، افزایش مشارکت مردم و یا بهبود ساختارهای حاکمیتی است. ولی افشاگری معمولا به نوعی از افشای اطلاعات گفته میشود که در آن افشاکننده هدف تخریب دارد و معمولا دادهها و اطلاعات با استانداردها و کیفیتهای مشخصی ارائه نمیشود. معمولا در افشاگری حجم بسیار زیادی از مطالب به صورتی که برای کسی قابل استفاده و تحلیل مجدد نیست، افشا میشود. همچنین در شفافیت معمولا نهاد رسمی حاکمیتی مسئول دادن اطلاعات رسمی حاکمیت است و کیفیت و استانداردهای آن را تضمین میکند و از مردم بازخورد میگیرند و امکان اصلاح اطلاعات وجود دارد در حالی که محل افشای داده در افشاگری مشخص نیست و ممکن است این اطلاعات از نهادهای گوناگون و افراد مختلف ناشناس درز کند و امکان اصلاح این دادهها هم وجود ندارد چرا که کسی خود را در این زمینه مسئول نمیداند...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «پلیس شنبههــای پـاریـس» نوشت:
«...آمریکا و اروپا که در ابتدای کار گمان میکردند ایران بنای پروپاگاندا و سعی رسانهای دارد، با توپ پر جلو آمدند که اولتیماتوم ایران را به رسمیت نمیشناسیم و اگر ایران به تعهدات خود پایبند نباشد و به سمت خروج از برجام برود، ما هم مقابله میکنیم و عواقبی را برای ایران در نظر میگیریم. آنها البته با فضاسازی رسانهای به این سمت هم حرکت کردند که تهدید ایران را غیرمعتبر جلوه دهند، اما خب این تهدید در تصمیم ایران موثر نبود و ششم تیرماه ایران از سطح اعلامشده برای ذخایر اورانیوم غنیشده خود عبور کرد و طرفهای غربی دیدند که ایران اردیبهشت و خرداد 98، ایران بهار 97 نیست و بنا دارد بهگونهای دیگر که حتما متفاوت از راهبرد صبر استراتژیک است، به مقابله با عهدشکنیها برود. این اتفاقات باعث شد کشورهای غربی 1+5 یعنی آمریکا و سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس طراحی چندوجهی با گزارههای متفاوتی را به میدان عمل وارد کنند؛ نقشهای که هم تهدید دارد، هم تحریم، هم دعوت به مذاکره، هم FATF و... آمریکاییها یک روز قوای نظامی خود را در منطقه جابهجا کردند، روز بعد بنعلوی را فرستادند، روزی خبر اعزام چند 10هزار نیرو به منطقه را منتشر کردند و روز بعدش پمپئو شخصا به بغداد آمد تا بگوید گزینه نظامی روی میز نیست...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «190 هزار خودرو به زودی روانه بازار می شود» نوشت:
«..این ادعای خودروسازان را چندی پیش مدیرکل تعزیرات پایتخت نیز زیر سؤال برده و اعلام کرد بخشی از خودروهای دپویی کمبود ضبط صوت دارند و خودروسازان میتوانند آنها را بدون ضبط و با کسر قیمت این قطعه، راهی بازار کنند. اخیراً نیز معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که وزیر صمت به خودروسازان اخطار داده به هیچ عنوان نباید محصولات تولیدی را به پارکینگها بفرستند. به گفته وی اینکه وزیر صنعت به خودروسازان دستور داده محصولات تولیدی را مستقیم به بازار بفرستند، به نوعی معنایش این است که کمبود قطعهای در کار نیست و خودروها از شرایط لازم برای عرضه به بازار برخوردار هستند...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «کابوس اجارهبها در فصل جابهجایی/ دولتمردان دقیقاً چه میکنند؟!» نوشت:
«...مطابق آمار وزارت راه و شهرسازی در فروردین امسال متوسط قیمت هر مترمربع واحدهای مسکونی در مناطق 22 گانه تهران 11 میلیون و 411 هزار تومان بوده که در ماه بعد یعنی اردیبهشت، به 12 میلیون و 712 هزار تومان و در خرداد هم به 13 میلیون و 425 هزار تومان افزایش یافت. از سوی دیگر در فروردین، اردیبهشت و خردادماه سال گذشته متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به ترتیب پنج میلیون و 584 هزار تومان، پنج میلیون و 984 هزار تومان و شش میلیون و 490 هزار تومان بود که مقایسه کلی آن (بهار 98 با بهار 97) حاکی از افزایش 107.9 درصدی قیمت مسکن میباشد. جزئیات آمار افزایش قیمتها نیز خالی از لطف نیست؛ چنانچه با اینکه در خردادماه اکثر مناطق با رشد قیمت مواجه شدند و منطقه ۱۰ رکورددار بالاترین افزایش سالیانه با ۱۳۴ درصد بود، نبض رشد قیمت در مناطق دارای معاملات سفته بازانه، کند شد. کمترین میزان رشد سالیانه قیمت در منطقه۱ با ۸۹ درصد به ثبت رسید...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارش ویژه با عنوان «زندگی با طعم تحریم» به وضعیت دارویی کشور پرداخت. همچنین درباره بازی بی اثر سیاسی از برجام آمریکایی تا توافق اروپایی (اینستکس) به ارائه تحلیلی در این حوزه پرداخت.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گفتگویی با دکتر ابومحمد عسگرخانی به مباحثی درباره «اینستکس» پرداختند:
«...اگر دقیقا به سامانه اینستکس نگاه کنید، یک پروژه کاملا تعریف شده توسط 3-2 بیزینسمن است. بیزینسمنهای آلمانی و فرانسوی به عنوان یک موجودیت خصوصی نمیتوانند وارد تعامل با ما شوند. من نمیدانم چطور ممکن است ایران به عنوان یک دولت خودش را تا حدی تنزل دهد که بیاید و به یک شرکت خصوصی وابسته و امیدوار شود. به نظر من اینستکس را نه خود اروپا قبول دارد و نه آمریکا. از نگاه آنها اینستکس یک رهیافت شرافتمندانه برای ایران در شرایط فعلی است اما واقعا این برای ایران اصلا شرافتمندانه نیست. اگر دولت ایران وارد یک معامله تجاری و مالی در اینستکس شود، ممکن است بعد از هر معامله مالی و تجاری اختلافات حقوقی ایجاد شود، در آن صورت آیا ایران به عنوان یک دولت میتواند اینستکس را در چارچوب حاکمیت ببیند و در مجامع داوری بینالمللی مطالباتش را از طریق آن پیگیری کند؟ خیر! چون میگویند شما یک دولت هستید اما طرف مقابل یک کارگاه و شرکت خصوصی است به همین خاطر ما صلاحیت رسیدگی به این پرونده را نداریم...»