حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «اطلاعات»:
این روزنامه در تیترهای خود سخنان رهبر انقلاب در دیدار مسئولان دستگاه قضایی را پوشش داده همچنین صحبت های رئیس جمهور در باب استقلال دستگاه قضا که مهمترین رکن عدالت در کشور است را منتشر کرده است.
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «گفتمان بهشتیها» نوشت:
«...از مهمترین نقشآفرینیهای شهید آیتالله بهشتی در جریان جلسات مجلس خبرگان قانون اساسی محقق شد. او اگر چه در انتخابات هیاترئیسه بهعنوان نایبرئیس برگزیده شد، اما عملا مدیریت جلسات را برعهده داشت. دلیل این موضوع هم تسلط علمی، قدرت بیان، فهم تشکیلاتی و نفوذ کلام شهید بهشتی بود که برای همه روشن بود. این موضوع چنان جدی بود که بلافاصله پس از تعیین هیاترئیسه، آقای منتظری پشت تریبون گفت: «عجالتا و موقتا از آقای دکتر بهشتی تقاضا میکنم که امروز مجلس را اداره کنند، چون ایشان الان در متن کار هستند و من امیدوارم که در آینده بتوانم آنچه را که وظیفهام هست انجام دهم...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «عبور از قله تحریم ها» نوشت:
«..به نظر میرسد فضا در اقتصاد ایران روبه آرامش است، زیرا بعد از ماجرای پهپاد امریکایی تصور میشد که با بالا گرفتن تنشها، بورس اوراق بهادار تهران به عنوان دماسنج اقتصاد ایران مسیر نزولی را در پیش بگیرد، اما جالب اینجاست که در حد فاصل روزهای یکشنبه الی چهارشنبه هفته جاری شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد حدودی ۱۴ هزار و ۷۱۳ واحد به سطح ۲۴۸ هزار و ۵۷۷ رسید در این میان در همین بازه زمانی ارزش بازار از محدوده ۸۸۹ هزار میلیارد تومان به ۹۴۳ هزار میلیارد تومان رسید که جهش ۵۴ هزار میلیارد تومانی را گزارش میکند..»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «آرامش و ثبات در بازارهای ایران» نوشت:
«...بورس تهران در هفتهای که گذشت شرایط بسیار خوبی را سپری کرد و شاخص با رشد قریب به 14هزار واحدی از 234 هزارو 879 واحد به 248 هزار و 577 واحد افزایش یافت. به عبارت دیگر تنها در طول یک هفته پس از ساقط کردن پهپاد آمریکایی، شاخص بورس ایران که به نوعی ویترین اقتصادی کشور است نه تنها با افت و کاهش مواجه نشد، بلکه 14 هزار واحد هم افزایش یافت. رشد قابل ملاحظه بورس نشان دهنده این واقعیت است که مقاومت و ایستادگی در برابر آمریکا نه تنها وضع بازارهای کشور را با شرایط بدی مواجه نمیکند، بلکه اگر بسترهای داخلی فراهم باشد، سبب رشد هم میشود. اتفاقات یک هفته اخیر بورس درس خوبی برای عبرت گیری از مزایای اقتصادی مقاومت بود...»
روزنامه «آرمان امروز»:
این روزنامه در دو گزارش متفاوت به دو موضوع «یارگیری سیاسیون از نامزدهای شورایاری!» و «ایستادگی زنگنه در برابر فشار دلواپسان» پرداخت.
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در تیتر اول خود با عنوان «حدیث نامکرر سردشت» نوشت:
«...سردشت در شرایطی نخستین قربانی سلاحهای شیمیایی بود که طبق مقرّرات وضع شده در سال ۱۸۷۴ (کنفرانس بروکسل) و سالهای ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ (کنفرانس لاهه) کشورهای متخاصم ملزم شدهاند که از سرایت جنگ به افراد غیرنظامی خودداری کرده و افراد غیرنظامی را از صحنهٔ درگیری خارج کنند و علاوه بر آن طرفین درگیری از گسترش جبهههای جنگ به مناطق مسکونی منع شدهاند. هرچند این قواعد پیشتر نیز با موشکباران مناطق مسکونی شهرهای گوناگون ایران از سوی عراق زیر پا گذاشته بود، اما حمله شیمیایی، روی شدیدتری از حرکتهای غیرانسانی در جنگ را به نمایش گذاشت...»
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در تیتر اول خود با عنوان «لعنت به سیاسی کاری!» نوشت:
«...شاید اگر چند روز قبل کارگاه تعطیل و ایمن سازی میشد، حالا حداقل سایه او و دیگر دوستانش روی سر خانواده شان بود؛ ولی آنها امروز اینجا هستند؛ در عمق 1700 متری بی تدبیری!» نویسنده از دریچه احساس به حادثه مینگرد اما واقعیت را من بیست و پنج ماه و یک روزِ بعد دیدم؛ زندگیهایی که داستان هر کدام «بینوایان» ویکتور هوگو را پیش چشم میآورد با تمام سختیهایی که در لایههای پیدا و پنهان ماجرا نهفته است.
جوانی که پدرش را از دست داده و خرج خانواده و خواهر و برادرهای کوچکش، مسیر زندگیاش را تغییر داده، میگوید:«43 عزیزی که از دست رفتند پس از خود غم و رنج و اندوهی برجای گذاشتهاند که کوهها نیز توان تحمل آن را ندارند!» او به من میگوید: «همین اندازه تلاش هم قابل قدردانی است اما اصلِ موضوع ما را پیگیری کن» میپرسم اصل موضوع چیست:«میگوید:«چرا باید یک معدن به دلیل مالکانی که معدن داری بلد نیستند جان 43نفر را بگیرد!؟ همه ی مسائل را در دیه و مادیات خلاصه نکنید...»
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «قدم به قدم بهسوی اسلام اجتماعی تشکیلاتی» نوشت:
«...بر مبنای همین «جامعیت»، مباحث و سخنرانیهای طرح شده توسط شهید بهشتی را میتوان در طیفهای مختلفی از موضوعات تعریف کرد که از مباحث نظری صرف تا رویکردهای عملیاتی، از دغدغههای سنتی تا موضوعات جدید، از زیست فردی تا حیات اجتماعی و... را شامل میشود. به همین علت گزیدهجویی در انتخاب مباحث برای بازخوانی اندیشه اجتماعی شهید بهشتی را میتوان امری اجتنابناپذیر دانست که گریزی از آن وجود ندارد. پرونده پیش رو بازخوانی نظرات آن شهید پیرامون آزادی سیاسی، اقتصاد تعاونی، تشکیلات اسلامی و مقوله تفریح است که سعی بر آن بوده به شکلی مختصر ریشهایترین مفاهیم مورد نظر آن شهید بیان شود...»