
سرویس حاشیهنگاری: اپیزود اول/ ظهر روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به آنچه برخورد حفاظت فیزیکی دانشگاه با نحوه پوشش برخی دانشجویان میدانستند، در مقابل پردیس هنرهای زیبا این دانشگاه تجمع اعتراضآمیزی برگزار کردند. مجید سرسنگی در گفتوگویی اعلام کرد: متأسفانه عدهای جاهلانه و یا عامدانه اخباری را منتشر میکنند که موجب تشنج فضای دانشجویی میشود و من صراحتاً اعلام میکنم اگر دانشجویی به دلیل پوشش حجاب به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده است، موضوع را اعلام کند. اینکه گفته میشود در دانشگاه تهران "گشت ارشاد" ورود پیدا کرده و به دانشجویان تذکر میدهند یک شوخی کاملاً غیر واقعی است و چنین چیزی اتفاق نیفتاده. تنها چیزی که وجود دارد این است که هر ساله به مناسبت ماه مبارک رمضان و با هدف حفظ حرمت این ماه تاکید شد که مظاهر روزه خواری در سطح دانشگاه دیده نشود و وضع پوشش هم نباید به گونهای باشد که حرمت ماه رمضان نادیده گرفته شود. در همین راستا نیروهای انتظامات در محوطه دانشگاه تهران حضور پیدا کردند تا به افرادی که حرمت روزهداری را حفظ نمیکنند تذکر داده شود. متأسفانه همانطور که عنوان شد عدهای جاهلانه یا عامدانه میخواهند اتفاقات را به گونهای دیگر جلوه دهند.
اپیزود دوم/ تصاویری در فضای مجازی منتشر شده که مدعی است امام جمعه نقده دستور داده که عروسی باید کمتر از سه ساعت باشد و شام هم داده نشود. به گفته وی، عروسی طولانی عملا مایه «فساد» است. رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر به چاپخانه ها دستور داده از چاپ کارت عروسی بیش از سه ساعت و برای صرف شام خودداری کنند. در بند چهار آمده اگر سه ساعت بیشتر شد نیروی انتظامی وارد شده و همه را بازداشت و محل نیز پلمپ شود. حجت الاسلام محمود ابراهیمی امام جمعه نقده در گفتگویی درباره شایعات مذکور چنین گفت: پیشنهادی که در نماز جمعه و جلسات مختلف مطرح از جمله جلسات شورای فرهنگی عمومی شهرستان شد، این است که اهالی شهرستان برای تسهیل ازدواج جوانان از مهریه بالای ۱۱۴ سکه، خرید طلای بالای ۱۰ مثقال خودداری کرده و شام و ناهار را در عروسیها حذف کرده و به جای آن به افراد خانواده خود که سنت دینی است ولیمه داده و بعد از ناهار جشن ساده گرفته و خانواده عروس و داماد کالاهای مورد نیاز ضروری را خریداری کرده و از هزینههای گزاف خودداری کنند. این پیشنهاد مخصوص مراسم ازدواج نیست، بلکه به مردم پیشنهاد شده که شام و ناهارهای مجالس ترحیم را هم کنار بگذارند که با استقبال اهالی شهرستان مواجه شده است. همچنین ژیلا سرهنگی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد نقده در این مورد اینگونه توضیح میدهد: عدهای به امام جمعه مراجعه کردند که صدا و بوق ماشینها در زمان جابهجایی عروس در ساعات نیمه شب سبب سلب آسایش مریضها در بیمارستان و مردم میشود. آنان خواستند تا مسئولان رصد کنند و از این موضوع جلوگیری کنند که امام جمعه شهرستان نیز در شورا مطرح کرد و مصوب شد مراسم صرف شام و عروسی تا نیمه شب به طول نینجامد. این مقام مسئول تاکید کرد: این مسئله به گونهای که رسانهای شده صحت ندارد بلکه در جلسه شورای فرهنگ عمومی که در آن تمامی اعضا حضور داشتند مقرر شد مراسم عروسی مدیریت شود و تا دیروقت به طول نکشد.
اپیزود سوم/ «دادستان اصفهان دوچرخهسواری زنان را فعل حرام و قابل پیگرد اعلام کرد»، «دادستانی اصفهان به پلیس دستور داد تا با دوچرخه سواری زنان برخورد کند»، «دادستان اصفهان: دوچرخهسواری زنان در فضای عمومی ممنوع». اینها تیترهایی است که در روزهای اخیر به سرعت در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است و از صدای آمریکا و رادیو فردا گرفته تا انتخاب و عصر ایران با تیترهای تند و معنادار در حال مانور دادن بر روی این موضوع هستند. دادستان اصفهان با ایرنا مصاحبه میکند و علت صدور این حکم را اعتراض ائمه جمعه و خانواده شهدا نسبت به دوچرخه سواری بانوان در اماکن عمومی و البته تعرضات و مزاحمتهایی که برای این بانوان ایجاد شده است، عنوان میکند. وی درباره اجرای این حکم هم گفته است، به نیروی انتظامی اعلام شد که اگر مواردی از دوچرخه سواری بانوان در سطح شهر دیده شد در نوبت اول خیلی محترمانه تذکر بدهند و اگر فرد مدارک هویتی دارد از او بگیرند و در غیر این صورت دوچرخه فرد را توقیف کنند. افراد باید به پلیس امنیت مراجعه کنند و پلیس نیز برای بار اول از آنها تعهد میگیرد و بدون مجازات مدارک و یا دوچرخه آنها را باز میگرداند. اگر این اقدام برای بار دوم و سوم ادامه یابد فعل حرام صورت گرفته طبق قانون مجازات اسلامی برخورد میشود.
* «ایجاد فضای دو قطبی»؛ فصل مشترک اتفاقات اخیر!
دشمن در سالهای متمادی خصومت خود با ملت ایران به خوبی دریافته است که برای تسلیم کردن این ملت، مبتریترین و سادهلوحانهترین روش، حمله نظامی است. چراکه تجربه دفاع مقدس و همچنین موفقیتهای محور مقاومت به رهبری ایران در خارج از مرزها، جز شکست و متحمل شدن هزینههای سنگین، آوردهای برایشان ندارد. با نگاهی به اتفاقات فوق و مانور رسانهای بر آن و همچنین انتشار آن با تیترهای تند در شبکههای اجتماعی، میتوان اینگونه ادعا کرد که فصل مشترک حوادث و رویدادهای فوقالذکر، ایجاد تفرقه میان قشرهای مختلف جامعه است. درواقع دشمن به این موضوع پی برده است که راه میانبر برای فشار بر ملت ایران، دو مقوله فرهنگ و اقتصاد است و به همین دلیل از طرفی با اعمال سنگینترین تحریمها قصد دارد مردم را نسبت به نظام اسلامی بدبین کند و از طرفی با ایجاد اختلافات بین اقشار مختلف و همچنین ایجاد جو روانی مسموم، به نوعی آرزوی فروپاشی نظام ایران را از داخل کشور محقق کند.
اعزام ناو هواپیمابر به خلیج فارس را نیز باید کاملکننده پازل دشمن در ایجاد فشار روانی به ملت ایران تحلیل کنیم. دشمن از هر فرصتی برای ایجاد فضای دوقطبی استفاده خواهد کرد، حال این فرصت موضوع حجاب در دانشگاه تهران و قشرهای مختلف دانشجویان را مقابل هم قرار دادن باشد یا زیاد کردن پیاز داغ یک مصوبه در نقده، برایش فرقی ندارد.