
به گزارش حلقه وصل، روزنامه فرهیختگان نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح دیروز ۹ اردیبهشت، از سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کردند. پس از بازدید معظمله، برخی از ناشرانی که ایشان از غرفه آنها و آثارشان بازدید کردند، درباره نکات و گفتوشنود خود با ایشان و آثاری که مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفته بود، توضیحاتی ارائه کردند. ایشان در جریان این بازدید، فرمودند: صورت وضعیت نشاندهنده این است که مردم هنوز کتاب میخرند و برای خواندن، میخرند. دنیای کتاب، دنیای پیچیدهای است و این نکتهای است که آقای صالحی (وزیر ارشاد) باید توجه کند.
آیت الله خامنه ای تاکید کردند: باید مسأله کاغذ را حل کرد؛ اینطور نمیشود. وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسأله را حل کنند. آنچه در ادامه میخوانید، حاصل روایت مسئولان غرفههای این ناشران است.
نشر افق
علیآبادی، مسئول غرفه نشر افق گفت: «رهبری کتاب «دیلماج »آقای حمیدرضا شاهآبادی را دیدند و چون مطالعه کرده بودند، گفتند کتاب خیلی خوبی است. کتاب «پدرخوانده» را دیدند و تأملی کردند و چون این اتفاق افتاد و دیدم خوششان آمده، کتاب را به ایشان هدیه دادم. بین کتابهای ادبیات کلاسیک داستان «دو شهر» را برای آقای صالحی، وزیر ارشاد تعریف میکردند. از فروش کتابهای امیرخانی پرسیدند که گفتم گل سرسبد کتابهایمان کتابهای رضا امیرخانی است و چون ما هیچوقت در مسیر بازدید ایشان نبودیم امسال بسیار خوشحالیم که این اتفاق افتاده است. »
شهرستان ادب
عسکری، مدیر غرفه شهرستان ادب درباره بازدید رهبری از این غرفه گفت: «زمان من پناهنده نیستم، مجموعه «آنجا که نامی نیست» و «قاف» از جمله کتابهایی بود که به ایشان هدیه دادیم. همچنین مجموعه قصاید امیریاسفندقه با عنوان «سیاه مست سایه تاک» کتابی بود که ایشان بخشی از آن را خواندند. زمانی که کتابهای خروجی «مدرسه رمان» و «انجمن آفتابگردانها» را به ایشان معرفی کردیم، ایشان از این خروجیها تعریف کرده و آفرین گفتند. کتاب شعر «هیاهو» از دیگر کتابهای «انجمن آفتابگردانها» بود که رهبری از آن تعریف کردند.»
مجمع ناشران انقلاب اسلامی
میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی درمورد این بازدید گفت: «رهبر انقلاب دقایقی در غرفه مجمع نشستند و بنده چند بحث را مطرح کردم. مساله اول درباره کتابهای پرفروش و پرخواننده جبهه انقلاب اسلامی بود و اینکه استقبال و علاقهمندی مردم در این سالها نسبت به ادبیات انقلاب و دفاعمقدس و این گفتمان، بهمراتب بیشتر از قبل شده است. ما الان برخی کتابهایمان با فاصله یک سال به تیراژ صد و چند هزار جلد میرسد که شکرش لازم است. اما نکته دومی که طرح کردم، در موضوع کاغذ و گرفتاری صنعت چاپ و نشر بود. با اینکه دلار سه برابر شده، قیمت کاغذ نباید پنجونیم برابر شده باشد! اما ما تا وقتی این دشمن را داریم، گرفتاری هم وجود دارد. برای همین باید خودکفا شویم تا از گرفتاریها برهیم.»
رهبر انقلاب هم فرمودند همین صحیح است. درمورد کاغذ و جریان تولید کاغذ داخلی، تنها ارشاد محورعملیات نیست، بلکه وزارت صمت باید ورود کند. معظمله در ادامه وزیر صنعت را اهل کار و تلاش جدی معرفی کردند. در موضوع کاغذ ایشان فرمودند من کمک خواهم کرد. شما تشکلهای نشر زمینه را فراهم کنید من کمک میکنم. بنده نیز عرض کردم ما نامهای را ارسال کردهایم و اولیات را انجام دادهایم. آقا هم فرمودند من کمک میکنم و لازم باشد دستورات لازم را هم میدهم.
موضوع سومی که محضر ایشان عرض کردم، درباره جایزه فلسطین و شهید اندرزگو بود. اینکه این جوایز بستری برای تولید آثاری در زمینه مقابله با تحریف تاریخ معاصر و مساله مهم فلسطین را فراهم خواهد کرد. مقام معظم رهبری هم فرمودند هر کاری که انجام شده، کم است! ناشران، نویسندگان و شاعران همچنان باید تلاش کنند؛ کاری که پهلوی با قاجار کرد و حقایق پشتپرده مدل مدیریتی آنها را برملا کرد، ما با پهلوی نکردیم و همچنان کار بر زمین مانده بسیار است. مقام معظم رهبری پیرامون توزیع کتاب هم نکاتی را فرمودند و تاکید کردند در امر توزیع پیش بروید و تشویق کردند جبهه انقلاب در حوزه توزیع کتاب باید قویتر باشد. ایشان تفقد و احوالپرسی با آقای آخوندی داشتند که مدیر نشر دارالکتب اسلامیه و از پیشکسوتان نشر هستند و گفتند بنده بچههای مجمع ناشران انقلاب را دعا میکنم.
غرفه انتشارات کتاب جمکران
صمدی، مسئول غرفه انتشارات جمکران گفت: «در این بازدید به ایشان گفتم که ما انتشارات مهدوی هستیم و ۲۵۰ اثر با این موضوع داریم و در سالهای اخیر در حوزه رمان و داستان کودک و نوجوان ورودهای خوبی داشتیم.»
وی افزود: «در این بازدید، کتاب «نخل و نارنج» آقای یامینپور و «مستوری» آقای صادق کرمیار را معرفی کردم که رهبر انقلاب فرمودند آقای کرمیار کتابهای داستانی دیگری هم دارد که بنده عرض کردم «درد» و «نامیرا» دو اثر دیگر ایشان است. مقام معظم رهبری فرمودند: «نامیرا، کتاب خوبی است.» «حسن یوسف» و «۶۰ پرسش اعتقادی» کتابهایی هستند که برای کودکان و نوجوانان آماده شده است، اما کتاب «العرف الوردی فیاخبار المهدی» جلالالدین سیوطی را خدمت ایشان معرفی کردم که سوالات و احادیث اهل سنت در حوزه مهدویت است. اما ایشان روی کتاب «العبقری الحسان فیاحوال مولانا صاحبالزمان» علامه نهاوندی تاکید کردند.
انتشارات ملک اعظم
علوی، مدیر انتشارات ملک اعظم در این باره گفت: «ما در این بازدید دو کتاب جدید سعید عاکف به نامهای همرنگ خدا و بزم باران را خدمت ایشان معرفی کردیم. کتاب نخست چند روزی است به نمایشگاه آمده و در باره شهید درویشی است که بسیار مورد اقبال مخاطبان است و کتاب دوم به چاپ ششم رسیده و درباره فرمانده سپاه سیستان و بلوچستان است. پس از معرفی کتابهای آقای عاکف، رهبر انقلاب فرمودند سعی و تلاش خود را درراستای انتشار کتابهای دفاعمقدس افزایش دهید. ما نیز در این دیدار سه کتاب «همرنگ خدا»، «بزم باران» و «گمشده مزارشریف» را به ایشان هدیه کردیم.»
انتشارات روایت فتح
دریالعل، مسئول غرفه روایتفتح درمورد بازدید از غرفه انتشارات روایت فتح گفت: «کتاب «کعبه بوی بهشت میدهد» که روایتی از زندگی بانوی اهلتسنن گلستانی در جریان حادثه منا به شهادت رسیده، است به معظمله تقدیم شد. همچنین ایشان پس از آشنایی با کتاب «جای پای فرهاد» که درباره یکی از شهدای زرتشتی دفاعمقدس منتشر شده، از تولید آن تقدیر کردند.»