به گزارش حلقه وصل، استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای اول تا سوم در تولید گل رز شاخه بریده در کشور است که اکنون تولید کنندگان مجربی در این زمینه دارد.
تولید کنندگانی که اگر چه با یکدیگر از گذشته تاکنون رقابت داشتهاند اما یکپارچگی و صمیمیتی که با یکدیگر دارند در فضای تولید و کسب و کار مثال زدنی است.
اما در ماههای اخیر و به دلایلی همچون تحریمها از یک سو و همچنین مشکلاتی که بعد از بارندگیها و طوفانهای مهیب پیش آمد از سوی دیگر و البته برخی بیتدبیریهای مدیریتی در استان موجب سختی بیش از حد کار آنها شده است.
به جهت پیگیری مشکلات این دسته از تولید کنندگان در استان که به قول خودشان اشتغال مستقیم 2 هزار نفری ایجاد کردهاند فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد به همراه رئیس اتاق تعاون استان بازدید از این واحدها داشتند و پای درد دل تولید کنندگان گل رز شاخه بریده گلخانهای نشستند.
فرمانده سپاه فتح این روزها بیش از هر مسوول دیگری در استان دغدغه کارآفرینان را دارد و برای دلجویی از آنها و کمک به رفع مشکلاتشان در هر نقطه استان که کارآفرینان مشکل داشته باشند حضور پیدا میکند.
جاوید یکی از تولید کنندگان گل رز در یاسوج که کار خود را از 6 سال قبل آغاز کرده در همین خصوص با بیان مشکلاتی که ظرف یک سال گذشته دامنگیر واحدهای گلخانهای شده اظهار کرد: تعداد 50 واحد گلخانهای در استان با اشتغال 2 تا 3 هزار نفری هستیم.
وی به نخستین مشکل گلخانه داران اشاره کرد که باید روزانه هر واحد 50 تا 60 هزار لیتر مواد غذایی از فسفات تا آهن و منگنز همراه با آب به گلخانه تزریق کنند که برخی از این مواد کاملا وارداتی هستند و شامل افزایش قیمت 500 درصدی شدهاند.
این تولید کننده گل رز در استان ادامه داد: در حال حاضر با مشکل تامین مواد غذایی روبرو هستیم و در صورتی که فکری به حال تامین این مواد نشود از بین میرویم.
جاوید با اشاره به این که برای دور زدن تحریمها نیاز به هزینه و بودجه کلانی در حدود 50 میلیارد تومان است خاطرنشان کرد: مشکلات تامین مواد غذایی گلخانهها از یک سو و همکاری نکردن بانکها در امهال وامها از سوی دیگر کمر تولید کننده را شکسته است.
وی با بیان اینکه بانکها در امهال وامها آنقدر کوتاهی کردند که وام با سود 8 درصد به 18 درصد رسید و من تولید کننده که یک میلیارد و 400 میلیون تومان وام گرفته بودم اکنون باید 2 میلیارد و چهارصد میلیون تومان بپردازم.
این تولید کننده از فاجعهای که در حال شکل گرفتن است در راه تولید خبر داد و گفت: برای من تولید کننده تولید یک شاخه گل 2500 تومان تمام میشود که اکنون همان گل رز تولید شده را شاخهای 500 تومان هم از من نمیخرند.
وی تولید گل رز را در حال ورشکستگی دانست و گفت: گلخانههای ما همه زمینگیر شدهاند و باید فکری اساسی از سوی مسوولان برای رفع این مشکل شود.
در ادامه عزیزالله فتحی از تولید کنندگان برتر گل رز در کشور و در استان با بیان سفری که به عنوان رئیس اتحادیه گلخانهداران گل و گیاه به کشور چین داشته خاطرنشان کرد: برای رفع مشکل تحریمها به آن کشور سفر کردیم و اگر مبلغی معادل 50 میلیارد تومان تامین شود تحریمها را به خوبی پشت سر میگذاریم و غذای مورد نیاز گلخانهها را از یک شرکت دارای برند جهانی تامین میکنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در استان باید به دنبال رونق کشاورزی و تولیدات گلخانهای باشیم اظهار کرد: اما میبینیم که بهترین خاک استان را برای ایجاد کارخانه پتروشیمی در نظر میگیرند در حالی که با تولید تنها یک واحد تولید گل میتوان چندین و چند برابر پتروشیمی در استان ایجاد اشتغال کرد و طبیعت هم از بین نمیرود.
خانم یوسفی از سرشناسترین تولید کنندگان گل رز در استان و کشور هم با بیان دغدغههای خود و سایر همکارانش در انی بخش اظهار کرد: صندوق توسعه بخش کشاورزی بهترین راهکار برای رفع مشکلات ما بود که متاسفانه در استان و در دو سال اخیر هیچ گونه بودجهای برای آن نگذاشتهاند.
وی ادامه داد: ما به دنبال وامهای بلاعوض نیستیم چرا که می دانیم دولت توان پرداخت چنین وامهایی به ما را ندارد اما انتظار داریم که این صندوق حمایت شود تا بتواند از ما حمایت کند.
رئیس اتاق تعاون استان کهگیلویه و بویراحمد که خود از بانیان این جلسه بود هم با بیان این که در حال حاضر در 8 شهرستان استان صندوقهای حمایت از بخش کشاورزی راهاندازی شده است اظهار کرد: جهاد کشاورزی باید تدبیری بیاندیشد و حتی اگر املاک مازاد خود را بفروشد بودجه و اعتباری برای این صندوق تامین کند.
وی از تفاهمنامهای که بین استانداری و جهاد کشاورزی و شرکت مادر تخصصی امضا شده خبر داد که قرار بود هر کدام مبلغی برای تامین اعتبارات صندوق بگذارند و اگر این صندوق راهاندازی شود دیگر نیازی به بانکها نیست.
محمدی با بیان اینکه سایر بخشهای کشاورزی از جمله مرغداریها هم اکنون وضعیتی بهتر از واحدهای گلخانهای ندارند اظهار کرد: از تعداد 150 واحد مرغداری تعداد 70 واحد آنها تعطیل هستند که اگر این صندوق راهاندازی شود مشکلات آنها نیز برطرف میشود.
در ادامه همه افراد حاضر در این نشست به اتفاق فرمانده سپاه فتح استان از واحدهای گلخانهای بازدید کردند که فرمانده سپاه فتح از خبرنگاران خواست تا این مطلب را به مسؤولان تذکر دهند چرا وقتی در استان قلمه گل رز تولید میشود و یک واحد به تنهایی 400 هزار قلمه تولید میکند از خارج قلمهها وارد کردن چه دلیلی دارد؟!.
فرمانده سپاه فتح با بیان اینکه مشکلات شما را به مسوولان استانی و کشوری و نمایندگان مجلس انتقال میدهم اظهار کرد: برای راهاندازی واحدهای پتروشیمی در استان تلاش میکنیم در حالی که یک واحد پتروشیمی در بهترین حالت بعد از راهاندازی تنها 200 تا 300 نفر را شاغل میکند و آلودگی زیست محیطی هم دارد اما واحدهای گلخانهای تولید گل رز بدون آلودگی 2 تا 3 هزار نفر را مشغول به کار میکنند.