
سرویس مبشر صبح: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته(دوشنبه ۱۰ اردیبهشت) با حضور در مصلی امام خمینی، از غرفههای سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کردند و با برخی از ناشران و اهالی کتاب به گفتگو پرداختند.
ایشان در جریان این بازدید، فرمودند: صورت وضعیت نشاندهنده این است که مردم هنوز کتاب میخرند و برای خواندن، میخرند. دنیای کتاب، دنیای پیچیدهای است و این نکتهای است که آقای صالحی (وزیر ارشاد) باید توجه کند.
آیت الله خامنهای تاکید کردند: باید مسأله کاغذ را حل کرد؛ اینطور نمیشود. وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسأله را حل کنند.
در این گزارش به بازتاب روایتهای مختلف درباره حضور رهبر انقلاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پرداختهایم که در ادامه آمده است:
* تمجید رهبرانقلاب از یک کتاب در نمایشگاه
صمدی مسئول غرفه انتشارات کتاب جمکران در گفتوگویی ضمن اشاره به بازدید رهبر انقلاب از غرفه این انتشارات اظهار داشت: در این بازدید کتاب «نخل و نارنج» آقای یامینپور و «مستوری» آقای صادق کرمیار را معرفی کردم که رهبر انقلاب فرمودند آقای کرمیار کتابهای داستانی دیگری هم دارد که بنده عرض کردم «درد» و «نامیرا» دو اثر دیگر ایشان است. مقام معظم رهبری فرمودند نامیرا کتاب خوبی است.
مسئول غرفه انتشارات کتاب جمکران ادامه داد: «حسن یوسف» و «۶۰ پرسش اعتقادی» کتابهایی هستند که برای کودکان و نوجوانان آماده شده است اما کتاب «العرف الوردی فی اخبار المهدی» جلالالدین سیوطی را خدمت ایشان معرفی کردم که سؤالات و احادیث اهل سنت در حوزه مهدویت است. اما ایشان روی کتاب «العبقری الحسان فی احوال مولانا صاحب الزمان» علامه نهاوندی تاکید کردند.
رهبر انقلاب در حال مطالعه کتاب «نخل و نارنج» وحید یامینپور
* واکنش رهبر انقلاب به مشکلات کاغذ
میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به بازدید رهبر انقلاب از غرفه این مجمع، گفت: رهبر انقلاب دقایقی در غرفه مجمع نشستند و بنده چند بحث را طرح کردم. مسئله اول درباره کتابهای پرفروش و پرخواننده جبهه انقلاب اسلامی بود و اینکه استقبال و علاقمندی مردم در این سالها نسبت به ادبیات انقلاب و دفاع مقدس و این گفتمان، به مراتب بیشتر از قبل شده است.
نیلی گفت: نکته دومی که طرح کردم، در موضوع کاغذ و گرفتاری صنعت چاپ و نشر بود. اینکه با دلار ۳ برابر شده قیمت کاغذ نباید ۵ و نیم برابر شده باشد! اما ما تا وقتی این دشمن را داریم، گرفتاری هم وجود دارد. برای همین باید خودکفا شویم تا از گرفتاریها برهیم. وی افزود: رهبر انقلاب هم فرمودند همین صحیح است. در مورد کاغذ و جریان تولید کاغذ داخلی، تنها ارشاد محور عملیات نیست. بلکه وزارت صمت باید ورود کند. معظمله در ادامه وزیر صنعت را اهل کار و تلاش جدی معرفی کردند.
در موضوع کاغذ ایشان فرمودند من کمک خواهم کرد. شما تشکلهای نشر زمینه را فراهم کنید من کمک میکنم. بنده نیز عرض کردم ما نامهای را ارسال کردهایم و اولیات را انجام دادهایم. آقا هم فرمودند من کمک میکنم و لازم باشد دستورات لازم را هم میدهم.
مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی تصریح کرد: موضوع سومی که محضر ایشان عرض کردم، درباره جایزه فلسطین و شهید اندرزگو بود. اینکه این جوایز بستری برای تولید آثاری در زمینه مقابله با تحریف تاریخ معاصر و مسئله مهم فلسطین را فراهم خواهد کرد. مقام معظم رهبری هم فرمودند هر کاری که انجام شده، کم است! ناشران، نویسندگان و شاعران همچنان باید تلاش کنند؛ کاری که پهلوی با قاجار کرد و حقایق پشت پرده مدل مدیریتی آنها را برملا کرد، ما با پهلوی نکردیم و همچنان کار بر زمین مانده بسیار است.
وی در پایان گفت: مقام معظم رهبری پیرامون توزیع کتاب هم نکاتی را فرمودند و تاکید کردند در امر توزیع پیش بروید و تشویق کردند جبهه انقلاب در حوزه توزیع کتاب باید قویتر باشد. ایشان تفقد و احوالپرسی با آقای آخوندی داشتند که مدیر نشر دارالکتب اسلامیه و از پیشکسوتان نشر هستند و گفتند بنده بچههای مجمع ناشران انقلاب را دعا میکنم.
* کتابی که رهبری میگویند خوب است بچههای ما آن را بخوانند
روز دوشنبه و در بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب معظم له به غرفه انتشارات هرمس رفته و با حاضران در این غرفه گفتگو کردند.
روایتی از این بازدید در ادامه می آید؛ دوازدهمین غرفه انتشارات هرمس بود. در این غرفه هم سراغ کتابهای تازه رفتند. از قیمت کتابها پرسیدند. کتابی از دکتر کاکایی، نسخهای از شاهنامهای و کتاب اخلاق خسروانی اثر مهدیپور را ارائه دادند. کتابها قیمت بالایی داشت ظاهراً چون آقا فرمودند این کتابها نشان از وجود رونق در بازار کتاب است. یکی از غرفهداران کتابی به نام «معنای عشق» را به رهبری معرفی کرد و رهبری گفتند «پس بالاخره ایشان عشق را معنا کردهاند» که همه خندیدند.
وزیر اینجا آمار مختصری از رشد کمی و کیفی کتابهای جدیدالانتشار داد. بعد غرفهداران کتابی از آگاتا کریستی و کتاب «دنیای سوفی« را به رهبر انقلاب نشان دادند و خانم غرفهدار، اشارهای به آشنایی رهبر انقلاب با کتاب «دنیای سوفی» کرد.
آقا فرمودند «بله؛ این کتاب را بچههای ما خوب است بخوانند.» قبل از خارج شدن از غرفه، یکی از غرفهدارها کتابهای دیوان ملکالشعرای بهار، حضور خلوتانس اثر کریمی زنجانی و «نخستین رویاروییهای اسلام و سکولاریسم» را به رهبر انقلاب هدیه داد. که آقا با لبخند پذیرفتند و به شوخی گفتند «کتابهای باب میل ما را میآورند.
گفتنی است، دنیای سوفی، یک رمان فلسفی اثر یوستین گردر نویسنده نروژی است که چاپ اوّل آن در سال ۱۹۹۱ میلادی در نروژ منتشر شد. این اثر داستانی است که تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان تشریح میکند. این کتاب تاکنون به ۵۹ زبان برگردانده شده و علاوه بر نوجوانان، توجه بزرگسالان را هم بهخود جلب کردهاست. از روی کتاب دنیای سوفی فیلم و بازی رایانهای به همین نام ساخته شدهاست.
* توصیه رهبر انقلاب درباره کتابهای دفاع مقدس
علوی مدیر انتشارات ملک اعظم در گفتوگویی اظهار داشت: معظمله از غرفه ملک اعظم بازدید کردند. وی گفت: ما در این بازدید دو کتاب جدید سعید عاکف به نامهای «همرنگ خدا» و «بزم باران» را خدمت ایشان معرفی کردیم. کتاب نخست چند روزی است به نمایشگاه آمده و درباره شهید درویشی است که بسیار مورد اقبال مخاطبان است و کتاب دوم به چاپ ششم رسیده و درباره فرمانده سپاه سیستان و بلوچستان است.
مدیر انتشارات ملک اعظم ادامه داد: پس از معرفی این کتابهای آقای عاکف، رهبر انقلاب فرمودند سعی و تلاش خود را در راستای انتشار کتابهای دفاع مقدس افزایش دهید. ما نیز در این دیدار ۳ کتاب همرنگ خدا، بزم باران و گمشده مزارشریف را به ایشان هدیه کردیم.
* روایت سخنگوی نمایشگاه کتاب از حضور رهبر انقلاب
ایوب دهقانکار سخنگوی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در خصوص حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب گفت: در ششمین روز برگزاری این رویداد فرهنگی، مقام معظم رهبری به این نمایشگاه تشریف آوردند و پس از بازدید از غرفههای نمایشگاه، ناشران بسیاری از مسائل مختلف را با ایشان در میان گذاشتند. بحث اصلی ناشران، گرانی کتاب و کاغذ و هزینههای چاپ بود. مقام معظم رهبری نیز بعد از بازدید از نمایشگاه توصیه هایی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند که توجه به مسئله قیمت کاغذ و کتاب مهمترین آن بود. وی افزود: ایشان در خصوص محتوای کتابها هم توصیه کردند و فرمودند کتاب های ارزشمند بیشتر دیده شوند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فرهنگ سازی مطالعه، ارتقای دانش عمومی و ایجاد بودجه کتابخوانی اقدام کنند.
* کتاب شاعری که نظر رهبر انقلاب را جلب کرد
در تصویری که از بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب منتشر شده است، ایشان کتابی از اشعار احمد شاملو را در دست گرفتند و بخشی از گزیده اشعار شاملو را مطالعه کردند.
میکائیل دیانی از فعالان رسانهای کشور با انتشار تصویر فوق، در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«در فضای مجازی دیدم برخی از دوستان به انتشار این عکس از سوی پایگاه اطلاع رسانی رهبری خرده گرفته اند که «چرا باید سایت ایشان در حالی که کتاب این شاعر معلوم الحال احمد شاملو در دست ایشان است از ایشان عکس بگیرند و منتشر کنند!» این گزاره را به جد از عدم شناخت رهبر معظم انقلاب و ندانستن جایگاه ایشان در تسلط و کارشناسی ادبیات و شعر ایران و جهان از سوی این دوستان می دانم. لذا برای آنکه تصویر دقیق تری داشته باشند؛ بخشی از گفتگوی تفصیلی خودم با خانم مریم رزاقی؛ از شعرای به نام مازندرانی، که چند سال پیش گرفتم را منتشر می کنم: فقط یک نکته ای که به اهالی ادب بصورت اخص و مردم بصورت عموم می خواهم بگویم این است که شناخت خودمان را در حوزه ادبیات از رهبرمان بالا ببریم. اگر مرجعیت ایشان و رهبریتشان را کنار بگذاریم به عنوان شخص سیدعلی خامنهای بررسی بکنیم و ببینیم ایشان در حوزه ادبیات چه شخصیتی هستند! و ما در این حوزه چه الگوگیری می توانیم از ایشان داشته باشیم؟ و چه برداشت هایی از رفتار های ایشان می توانیم داشته باشیم؟ خب همه چیز را ایشان نمی توانند به زبان بگویند. رفتار عملی ایشان را باید بررسی بکنیم.
رجوع کنم به سال هشتاد و شش، آقای علی معلم یک شعری خواندند. ترانه ای بود که در محضر آقا داشتند می خواندند. و من هم دقت می کردم که آقا چه می گویند. خب علی معلم استاد ادبیات است برای همه ما شعرا؛ و آقا به ایشان فرمودند که :«آقای معلم؛ ترانه شما یک برداشتی از ترانه شاملو است». اینکه ایشان به عنوان رهبر ما شناخت کافی و وافی از ادبیات معاصر ما دارند حتی شعر شاملویی که به لحاظ شخصیتی خیلی ها قبولش ندارند و اختلاف بر سرش زیاد است ولی ایشان شخصیت شاملو چه خوب و چه بد را جدا کرد و کنار گذاشت بعد بر سر شعر شاملو بحث کرد و چند بند از شعر پریا ی شاملو را خوندند. من که تا بحال با چنین موضوعی برخورد نکرده بودم؛ به جمعیت هم که نگاه می کردم همه هاج و واج بودند که رهبری دارند شعر شاملو را به این راحتی می خوانند و حدودا سه چهار دقیقه از شعر شاملو را خواندند. این یعنی چی؟ یعنی اگر یک شخصی در مقام یک عالم در حوزه ادبیات معاصر بخواهد حرفی برای گفتن داشته باشد باید نسبت به تمام ادبیات معاصر اشراف داشته باشد و این طور که آقا برخورد کردند من حس کردم آقا خیلی از آثار شعرای معاصر چه هم عقیده ما و چه برخلاف عقیده ما را خوانده و تا بتوانند راحت ساختار ها را بشناسند و تحلیل کنند و بتوانند در آن واحد که محتوا را بررسی می کنند؛ بر ساختار هم دقیق شوند و این خیلی برای من جالب بود».
یکی از کاربران فضای مجازی تصویری از چفیهای که از رهبر انقلاب هدیه گرفته است را به اشتراک گذاشته که در ادامه آمده است:
* چه کتابهایی مورد تفقد رهبری قرار گرفت؟
پس از بازدید رهبر انقلاب، برخی از ناشرانی که ایشان از غرفه آنها و آثارشان بازدید کردند، درباره نکات و گفت و شنود خود با ایشان و آثاری که مورد توجه معظمله قرار گرفت، توضیحاتی ارائه کردند.
آنچه در ادامه از نگاه شما میگذرد، حاصل روایت مسئولان غرفههای این مؤسسات است.
- در غرفه انتشارات شهرستان ادب کتاب «قاف» و «من پناهنده نیستم» به رهبر انقلاب تقدیم شد و ایشان نیز کتاب «قصاید» مرتضی امیری اسفندقه را تورق و بخشی از آن را خواندند. همچنین ایشان از کتابهای تولید شده توسط مدرسه رمان مؤسسه شهرستان ادب و کتابهای تولید شده از فارغالتحصیلان دوره شعر جوان انقلاب اسلامی، بازدید و از تولید آنها تشکر کردند.
- در غرفه نشر آموت رهبر انقلاب اسلامی درباره نام مؤسسه از مدیر آن سوال کردند و توضیحات لازم خدمت ایشان ارائه شد.
- در غرفه انتشارات آگاه، مجموعه آثار محمدرضا شفیعی کدکنی به رهبر انقلاب معرفی شد و ایشان درباره فروش آنها سوال کردند.
- در غرفه انتشارات علمی نیز ایشان درباره تجدید چاپ و استقبال از آثار مرحوم ابراهیم باستانی پاریزی سوال کردند.
- در غرفه نشر افق، رهبر انقلاب درباره فروش آثار رضا امیرخانی سوال کردند و پس از آن با اشاره به کتاب «دیلماج» نوشته حمیدرضا شاهآبادی، عنوان کردند که این اثر کتاب خوبی است. همچنین ایشان با تورق آثار کلاسیک انتشارات افق، عنوان کردند که در میان این آثار، کارهای خوب بسیاری وجود دارد و از میان آنها درباره کتاب داستان «دو شهر» اثر چارلز دیکنز، توضیحاتی را به حاضرین و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه دادند.
- در غرفه انتشارات روایت فتح کتاب «کعبه بوی بهشت میدهد» که روایتی از زندگی بانوی اهل تسنن گلستانی که در جریان حادثه منا به شهادت رسید را روایت میکند به معظم له تقدیم شد. همچنین ایشان پس از آشنایی با کتاب «جای پای فرهاد» که درباره یکی از شهدای زرتشتی دفاع مقدس منتشر شده، از تولید آن تقدیر کردند.
- در غرفه انتشارات جامعه المصطفی(ص) نیز دو جلد نخست از دانشنامه امام رضا(ع) به ایشان تقدیم شد.
- در غرفه انتشارات سروش نیز کتاب «حاتم عشق» و «مجموعه مقالات همایش اخلاق و رسانه» به معظم له تقدیم شد که این مجموعه مقالات مورد توجه و تفقد ایشان قرار گرفت.
* روایت نزدیک از بازدید رهبر انقلاب از غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی
سیدسجاد موسوی که در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی حضور داشته، بازدید ایشان از نمایشگاه و غرفه مجمع را روایت کرده و آن را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است.
فکرش را هم نمیکردیم اگر بنا باشد حضرت آقا به نمایشگاه بیایند، غرفه مجمع ناشران هم در مسیرشان باشد. چون غرفه ما روی سکو ساخته شده و مقابلش باز و تامین امنیتش سخت است. ولی ظاهراً بخت ما بلند بود و بنا بود با زیارت حضرتش خستگیهایمان به در شود.
حدود ساعت ۱۰:۱۵ بود که آقا وارد شبستان شدند. راهروهای زیادی را قدم زدند. در مکانی برای استراحت توقف کردند و مجدد راه افتادند. مسیرشان به سمت غرفه مجمع ناشران کج شد. ورودی غرفه ایستاده بودم که حضرت آقا رسیدند.
ـ خیلی خوش آمدین آقا.
آقا دوبار فرمودند «زنده باشید» و وارد غرفه شدند. با سیل جمعیت یکهو به وسط غرفه پرت شدم. یکی از اطرافیان رهبر بلند بلند صدا میزد: «آقامیثم، آقامیثم».
آقا، وزیر را صدا زدند که کنارشان بنشیند. صالحی هم آمد. برای آقا میثم سمت چپ آقا صندلی گذاشته بودیم. او اما آخوندی را جای خودش، کنار آقا نشاند. آقا از دیدن آخوندی خوشحال شدند و شروع کردند به احوالپرسی. آقامیثم کنار آخوندی، روبروی آقا نشست. آقای حقانیان هم کنار صالحی نشست. فقط یک صندلی کنار حقانیان خالی مانده بود. حقانیان دنبال آقای جوادی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد میگشت که او هم بیایید و بنشیند.
کم کم همهمهها آرام شد. حضرت آقا با نیلی احوالپرسی کردند. من از فرصت استفاده کردم و کنار حقانیان نشستم. نیلی، حضرت آقا را خیلی صمیمانه «آقاجان» خطاب میکرد. آقا از این خطاب بیتکلّف و صادقانه، لبخند نرم و آرامی بر لبشان نشست.
نیلی اینطور شروع کرد که «تشریففرمایی شما فرصتی است تا قدری از اوضاع نشر با شما بگوییم.» آقا با لبخند گفتند: «توضیحاتتون چقدر طول میکشه؟» یعنی که خیلی وقت نداریم. نیلی گفت: «سعی میکنم ۵ دقیقه بیشتر نشه.» آقالبخندزنان فرمودند: «خب پنج دقیقه خوبه، پنج دقیقه خوبه!»
- اول بهعنوان خبر خوش خدمتتان عرض کنم که به لطف خداوند، کتابهای زیادی از ناشران جبهه انقلاب جزو پرفروشهای نشر کشور هستند و ما در این غرفه هر روز برای تعدادی از این کتابها جشن میگیریم.
آقا فرمودند: اینها چه نوع کتابهاییاند.
ـ عموم این کتابها در حوزه ادبیات است. اعم از ادبیات پایداری و سیره شهدا، سبک زندگی، تاریخ شفاهی.
آقا سرشان را به نشانه خوشحالی تکان دادند.
آقای جوادی رسید. بلند شدم تا او بنشیند. روی زمین مقابل آقا نشستم و نگاهم به کفشهایشان خیره شد. کفشهای طبی، واکس خورده و تمیز.
ـ آقاجان، گرانی کاغذ ناشران را آزار میدهد. متاسفانه این بحران، از کنترل خارج شده است. دلار ۳ برابر شده ولی کاغذ ۵ برابر. بالأخره باید یکجا این موضوع کنترل شود. دشمن که دشمنیهایش استمرار دارد. یا باید ما عوض شویم و از موضعمان کوتاه بیاییم که انشاءالله اینطور نمیشود یا اینکه ....
آقا فرمودند: «دشمن را عوض میکنیم.»
صدایی از بین جمعیت گفت: دشمن را از بین میبریم.
نگاه آقا به سمت صدا کشیده شد و لبخند بر لبشان نشست و خطاب به نیلی فرمودند: کاغذ را باید بتوانیم در داخل تولید کنیم. گرانی کاغذ فقط به وزارت ارشاد مربوط نمیشود. وزارت صنعت و معدن هم باید همکاری کند. شنیدهام این وزیر جدیدی که آمده است، انگیزههای خوبی برای حل این موضوعات دارد.
ـ آقاجان! اسفندماه ۹۷ نامهای مشترک با امضای ۱۰ تشکل نشری خطاب به وزیر صنعت، وزیر ارشاد، آقای نوبخت و آقای جهانگیری زدیم و آنجا اعلام کردیم که به وسیله باگاس تولید شده در هفت تپه خوزستان میتوان تمام نیاز کشور به کاغذ را که حدود ۴۰ هزار تن در سال است، پاسخ داد. آقاجان! به نظر میرسد این موضوع هم به دستور مستقیم حضرتعالی نیاز دارد.
آقا فرمودند: بنده مشکلی ندارم. باید بستر را فراهم کرد. به آقای روحانی هم گفتهام. به هر حال باید مشکل کاغذ حل شود. این طور نمیشود که بگوییم زیرساخت نداریم. آقای رحمانی و آقای صالحی باید همکاری کنند تا مشکل حل شود.
ـ موضوع دیگری که دوست دارم خدمتتان عرض کنم، دو کار جدیدی است که در مجمع ناشران شروع کردهایم. یکی جایزه بینالمللی فلسطین که با همکاری بیش از ۱۰ کشور اسلامی آغاز شده است. با توجه به خلأ بزرگی که در زمینه ادبیات در این موضوع احساس کردیم این جایزه با محوریت مقاومت و آزادسازی قدس شریف تأسیس کردیم. امیدواریم که با دامن زدن به این آثار، نابودی رژیم صهیونیستی را از وعدهای که دادهاید کوتاهتر کنیم.
بعد ادامه داد: دیگری جایزه روایت انقلاب است که هدف اصلیاش پرداختن به جنایات پهلویهاست. آثار خوبی در این زمینه تولید شده است.
آقا تا اسم پهلویها را شنیدند گویی توجهشان بیش از پیش جلب شد! فرمودند: هنوز دیده نشده.
نیلی گفت: بیش از ۷۰ اثر جدید در سال ۹۷ در این زمینه داشتیم.
رهبر پرسیدند: چرا ما این آثار را ندیدهایم؟ مجمع ناشران باید با نویسندهها و شاعران ارتباط بگیرد و تولید کند در این زمینه. پهلویها نمونه بارز وابستگی بودند. واقعا در همه چیز وابسته بودند. خارجیها این دو نفر را روی کار آوردند. وقتی پهلویها روی کار آمدند با تمام توان علیه سلسله قاجار تبلیغ کردند و اجازه ندادند یک نکته مثبت از شاهان قاجار در ذهن مردم بماند. برای همین امروز کسی از قاجار حرفی نمیزند. ولی زمانی که جمهوری اسلامی سر کار آمد نتوانست جنایات و ظلمهای پهلویها را به مردم بگوید. باید در این زمینه بیشتر کار شود.
آقا به آخوندی رو کردند و از تازههای انتشاراتش پرسیدند. آخوندی از تازهها و کتابهای تجدید چاپ شدهاش گفت. برایم جالب بود که رهبر از مغازه کتابفروشی آخوندی هم پرسیدند.
حقانیان زیرچشمی به نیلی اشاره میکرد که وقت نداریم و زمان گذشته و باید برویم که آقا از نیلی پرسیدند: انجمنی را در راهروها دیدم به نام جبهه انقلاب. آنها چه نسبتی با شما دارند؟
ـ بله. انجمن کتابفروشان جبهه انقلاب (خوشه) هستند. نسبتشان با ما نسبت جبههگی است. برای توسعه ویترین کتاب و متشکلشدن کتابفروشان همعهد در آن جبهه تلاش میکنیم.
آقا فرمودند: خب توضیحاتش طولانی است. انشاءالله در فرصت دیگری کاملش را بگویید.
آقا بلند شدند و باز هم جمعیت متلاطم شد. کسی از بین جمعیت گفت: برای بچههای مجمع ناشران دعا کنید. آقا چند جمله دعا کردند و از غرفه خارج شدند.