
سرویس معرفی: در فضیلت بعضی از اوقات بر بعضی دیگر، هیچ تردیدی نیست. تمامیِ ماه مبارک رمضان، لیلـة القدر، شب مبعث پیامبر(ص)، عید سعید غدیر و...در شمار این ایّام مبارک است. امّا گذشته از شرافت ذاتیِ بعضی از ایّام، اهمیّت حاصل از بعضی از وقایع خاص نیز به شرافت آن ایّام می افزاید. ماه شعبان نیز در شمار شریفترین ایّام سال قرار دارد که نه تنها خود شریف است، بلکه بستر ولادت ولیّ مطلق الهی، حضرت بقیةالله(عج) نیز هست. از این روست که در سخنان پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) نیز به وفور به اهمیّت این ماه اشاره شده است. بنابر آنچه در شماری از متون روایی وارد شده، پیامبر اکرم(ص) در یکی از سالها، به هنگام آغاز این ماه خطبهای خواندند و مردم را نسبت به شرافت این ماه آگاه فرمودند.
صوت | توصیههای آیتالله مجتبی تهرانی برای ماه شعبان
قسمت هایی از این خطبه چنین است: «شعبان ماه شریفی است و آن ماه من است. حاملان عرش آن را بزرگ می شمارند و حقّ آن را می شناسند. آن ماهی است که در آن همچون ماه رمضان، روزی بندگان زیاد میگردد و در آن بهشت آذین بسته می شود و این ماه را شعبان نامیده اند زیرا در آن ارزاق مؤمنان تقسیم می شود و آن ماهی است که عمل در آن چند برابر می شود و کار نیکو هفتاد برابر ثمره می دهد.»
ماه شعبان ماه دعا و مناجات با خداست. ماه تهذیب و آمادگی برای ورود به رمضان است. اعمال و دعاهای فراوانی در این ماه وارد شده است. تولد امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، حضرت ابوالفضل(ع) و حضرت مهدی(عج) در این ماه واقع شده است. مناجات شعبانیه از مهمترین دعاهای این ماه است.
* توصیههای رهبر انقلاب درباره ماه شعبان
به مناسبت آغاز ماه شعبان پر خیر و برکت به توصیههایی از رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره استفاده از فرصت این ماه در تقرب به خدا و ارزشهای ناب الهی اشاره میشود.
«این را همیشه باید به یاد داشته باشیم، از فرصتهایی که خدای متعال در اختیار ما قرار میدهد، حداکثر استفاده را بکنیم، یکی از این فرصتها ماه مبارک شعبان است که ماه دعاست، ماه مناجات است، ماه توسل است، ماه انتظار است، یک نعمت بزرگ دیگر ماه مبارک رمضان است که نزدیک است، خیلی مناسبت است که در ماه شعبان خودمان را آماده کنیم برای ماه رمضان، ماه رمضان ماه ضیافت الهی است ...»
دانلود | فیلم کامل توصیههای رهبر انقلاب درباره ماه شعبان
* پوستر | اعمال مشترک ماه شعبان
* پوستر | صلوات شعبانیه
این صلوات يادگار حضرت سجاد(علیه السلام) است كه در اين ماه سفارش زيادی به قرائت آن شده است. در هر روز از شعبان در وقت زوال(مقارن با نماز ظهر) و در نيمه شب آن را بخوانید: «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد ٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ»
دانلود | صوت صلوات شعبانیه با صدای استاد موسی قهار
دانلود | صوت صلوات شعبانیه(جمعخوانی)
* پوستر | روزهداری در ماه شعبان
امام على عليه السلام: صَومُ شَعبانَ يَذهَبُ بِوَسواسِ الصَّدرِ وَ بَلابِلِ القَلبِ. روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى هاى جان را از بين مى برد.
تحف العقول ص ۱۰۲ - خصال ص ۶۱۲
* پوستر | مناجات شعبانیه
مناجات شعبانیه مناجاتی از حضرت علی(ع) که گفتهاند همه امامان(ع) پس از ایشان به قرائت آن اهتمام داشتهاند. این مناجات را نمونهٔ کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با خداوند متعال به شمار آوردهاند. شیعیان غالبا مناجات شعبانیه را در ماه شعبان میخوانند. سند مناجات شعبانیه به امیرالمومنین(ع) میرسد و ابن طاووس در اقبال الاعمال، مجلسی در بحارالانوار و زاد المعاد، سماهیجی در الصحیفه العلویه و شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان به نقل از ابن خالويه مناجات را نقل کردهاند.
دانلود | صوت مناجات شعبانیه با صدای شیخ حسین اکرف
دانلود | صوت مناجات شعبانیه با صدای میثم مطیعی
دانلود | صوت مناجات شعبانیه با صدای مهدی سماواتی
* نماز مستحبی در شب های بیض ماه شعبان
بدان كه مستحب است در هر يك از ماه رجب و شعبان و رمضان آنكه در شب سيزدهم دو ركعت نماز بگزارند در هر ركعت حمد يك مرتبه و يس و تبارك الملك و توحيد بخوانند و در شب چهاردهم، چهار رکعت به دو سلام به همین کیفیت و در شب پانزدهم شش رکعت به سه سلام به همین کیفیت. از حضرت صادق علیه السلام مروی است که هر که چنین کند جمیع فضیلت این سه ماه را در یابد و جمیع گناهانش غیر از شرک آمرزیده شود.
*** توجه: شب سیزدهم اول لیالی بیض است
* فضیلت شب نیمه شعبان
شب نيمه شعبان شب بسيار مباركى است، از امام صادق عليه السّلام روايت شده كه از امام باقر عليه السّلام از فضيلت شب نيمه شعبان سؤال شد، ايشان فرمود: اين شب پس از شب قدر برترين شبهاست. در اين شب خدا فضل خود را بر بندگان سرازير مى كند، و آنان را به بخشش و كرم خويش مى آمرزد، پس در تقرّب جستن به سوى خداى تعالى در آن بكوشيد، كه آن شبى است كه خدا به ذات مقدّس خود سوگند ياد كرده، كه سائلى را از درگاه خويش با دست خالى بازنگرداند مادام كه انجام معصيتى را درخواست نكند، و شب نيمه شعبان شبى است كه حق تعالى آن را براى ما قرار داد، در عوض شب قدر كه آن را مخصوص پيامبر صلى اللّه عليه و آله قرار داده است، پس در دعا و ثنا بر خداى تعالى كوشش كنيد...،تا آخر خبر. از جمله بركات اين شب مبارك، ولادت با سعادت حضرت سلطانِ عصر امام زمان (ارواحنا له الفداء) است كه در سحر چنين شبى در سال دويست و پنجاه و پنج هجرى قمرى در سرّ من رأى [سامراى كنونى] واقع شد، و باعث فزونى شرافت اين شب مبارك گشت.
دانلود | فایل pdf دعای شب نیمه شعبان
* اعمال شب نیمه شعبان
* زیارت امام زمان (ع) در روز نیمه شعبان
روز نيمه شعبان روز ولادت شريف امام دوازدهم مولانا و امامنا المهدى حضرت حجّة بن الحسن صاحب الزّمان (صلوات اللّه عليه و على ابائه) است.
وَ يُستَحَبُّ زِيارَتُهُ عَلَيهِ السَّلامُ فيِ كُلِّ زَمانٍ وَ مَكانٍ وَ الدُّعَاءُ بِتَعجِيلِ الفَرَجِ عِندَ زِيَارَتِهِ،
و زيارت آن حضرت در هر زمان و مكان و دعا براى تعجيل فرج آن حضرت به هنگام زيارتش مستحبّ است،
وَ تَتَأَكَّدُ زِيَارَتُهُ فِي السِّردابِ بِسُرَّ مَن رَأى وَ هُوَ المُتَيَقَّنُ ظُهُورُهُ وَ تَمَلُّكُهُ،
و زيارت آن حضرت در سراب شهر سامّراء تاكيد بيشترى دارد، و اوست كه ظهور و فرمانروايى اش يقينى است،
و َأَنَّهُ يَملَأُ الأَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً كَمَا مُلِئَت ظُلماً وَ جَوراً
و اوست كه زمين را پر از عدل و داد مى كند، چنانكه از ستم و بيداد پر شده است.