![](/themes/snn/image/iribmap_new.jpg)
به گزارش حلقه وصل: «ما غزه را خواهیم گرفت. فلسطینیان در جایی امن به جز غزه زندگی خواهند کرد. ما غزه را مدیریت خواهیم کرد، آن را نخواهیم خرید. فضای بسیاری برای فلسطینیان در اردن و مصر وجود دارد.». این بخشی از پاسخ ترامپ به سوال خبرنگاری بود که پرسید: «آمریکا براساس چه قدرت و قانونی غزه را خواهد گرفت».
ترامپ هم پاسخ داده بود: «تحت قانون و قدرت آمریکا.»
پادشاه اردن هم با نگاهی مات شده خطاب به خبرنگاران گفت: «اردن ۲ هزار کودک فلسطینی بیمار و مبتلا به سرطان را خواهد پذیرفت»، تا ترامپ احساس نکند که عبدالله دوم دست رد به سینه او زده است.
کارشناسان منطقه معتقدند که وضعیت آشوبزده این روزهای کشورهای عربی آرامش قبل از طوفانی است که هنوز ترامپ آن را روشن نکرده؛ ترامپ با یک جمله توانست خواب را از چشمان حکام عربی برباید آنجا که گفت: «اردن و مصر شماری از فلسطینیان ساکن غزه را خواهند پذیرفت».
اما اهداف ترامپ و نتانیاهو از طرح چنین توطئهای علیه منطقه و فلسطینیان چیست؟
یک: پایان دادن به مسئله فلسطین برای کشور و ملتهای منطقه؛ به این معنا که اگر مردم مسلمان جنوب غرب آسیا اصرار دارند که فلسطینیان باید خانه داشته باشند، پس باید مردم غزه و کرانه باختری را در خانههای خود اسکان دهند، در غیر این صورت باید با آوارگی فلسطینیان کنار بیایند و در کار اسرائیل دخالت نکنند.
دو: با گذشت 77 سال از تشکیل دولت صهیونیستی و با وجود سرویس جاسوسی قدرتمندی چون موساد و ارتشی پیشرفته و مجهز، رژیم صهیونیستی هنوز نتوانسته است صاحبان سرزمین فلسطین را مهار و آنها را سرکوب کند و در جریان طوفان الاقصی نیز چارهای جز آتش بس و تبادل امتیاز نداشت. احتمالاً پس از این هم نمیتواند ملت فلسطین را سرکوب کند، لذا ترامپ چاره را در این دیده است که سایر کشورها را نیز درگیر کرده و آنها را مجبور کند برای مهار فلسطینیان هزینه و دستگاههای نظامی و امنیتی خود را درگیر کنند.
سه: تبدیل کردن فلسطین از یک مسئله حیثیتی برای جهان اسلام، به معضلی برای کشورهای عربی در نهایت یا منجر به همراهی کشورهای همسایه فلسطین با اسرائیل خواهد شد، یا آنها را مجبور به سکوت در برابر جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان خواهد کرد.
چهار: افزایش همکاریهای امنیتی و اقتصادی بین اسرائیل و کشورهای عربی حول معضل جدیدی به اسم «مهاجران فلسطینی» که مقدمهای برای هضم رژیم صهیوینستی در نظم جدید منطقه، بازیابی پیمان ابراهیم و نهایتاً شروع شراکتهای گسترده نظامی و اقتصادی بین اسرائیل و اعراب خواهد شد.
پنج: رژیم صهیونیستی طی 15 ماه بمباران و قتل عام مردم غزه نتوانست حماس را نابود یا حتی آن را مهار کند و در نهایت مجبور به مذاکره و پذیرش آتش بس شد. لذا ترامپ تلاش دارد از مسیر دیگری حماس را به شکست به کشاند، مسیری که از آوارگی ملت فلسطین و غصب سرزمینهای باقی مانده در دست آنها میگذرد.
شش: ترامپ همزمان میخواهد با پنبه سر ببرد. او با ژست آتشبس و تضمین آن، دوره جدید خود را شروع کرد اما بلافاصله سراغ بحث تخلیه غزه رفت و بحث کوچ اجباری را مطرح کرد. طرحی که حتی سازمان ملل و دولتهای نظیر آلمان و فرانسه هم با آن مخالفت کردند.
باید تاکید کرد که اصرار ترامپ به این طرح می تواند به دومین شکست آمریکا تبدیل شود. اولین شکست امریکاییها، مغلوب شدن از مردم غزه و مقاومت پس از 15 ماه نسل کشی و تخریب و ناکامی از رسیدن به اهداف شد. دومین شکست هم میتواند همین طرح تخلیه و کوچ اجباری باشد. اساسا اگر مردم غزه اهل ترک وطن بودند کار رژیم صهیونیستی به این نقطه نمیرسید. اصرار آمریکایی ها به این طرح احمقانه همان طور که یمنیها گفتند دوباره منافع امریکا و رژیم صهیونیستی را زیر ضرب خوهد بود و نتیجه شروع مجدد جنگ هم جز شکست آمریکا و اسرائیل نخواهد بود؛ نظیر یک سال و نیم گذشته.