وی با تأکید بر اینکه همه میدانند که موضوع هستهای ما نظامی نیست، یک موضوع به ذات علمی، دانشی و فناوری و برای خدمت به جامعه است، گفت: بزرگترین خدمتی که موضوع هستهای در حق ما میکند و ما را تا لبههای دانش برده است، غیر از موضوعات علمی، این است که استمرار حضور در حوزه انرژی را برای ما فراهم میکند.
شهردار تهران تصریح کرد: ما که امروز دارنده بزرگترین ذخایر فسیلی جهان هستیم، دیر یا زود شرایط به سمتی میرود که مابهازای قواعدگذاری که انجام میشو و یا مابهازای اصل آن که کاستی سیر میکند، نیاز کشورها و ملتها مبتنی بر این حوزه در موضوع انرژی است.
زاکانی افزود: امروز که ما دارنده بزرگترین ذخایر انرژی فسیلی جهان هستیم، به ما زور میگویند، چه برسد به اینکه فردا ما محتاجشان باشیم و بگوییم نداریم، میگویند بمیرید.
وی اظهار کرد: همه این داستانهایی که دارد دنبال میشود، در قالب یک رقابت برای تحقق یک امر مهم است، ما امروز در یک برهه تاریخی از تاریخ کهن ایران عزیز به سر میبریم و هم خودمان و هم دیگران میدانند که برای سایر ملل و نقاط جهان، مسلمین و مستضعفین، الهامبخش هستیم و آثاری را که میتوانیم داشته باشیم، آثاری است که اساساً نوع تقسیمبندیهای دنیا را متحول میکند و یک شرایط و نقش جدیدی را برای ملتها فراهم میکند.
شهردار تهران تصریح کرد: همان طور که در اصل انقلاب اسلامی امام (ره) الگو ارائه کرد، الگوی مبارزه ایشان در عرصه خارجی، نه شرقی، نه غربی بود، تا آن روز هیچکس نبود که بگوید که من انقلاب میکنم که نه شرقی نه غربی باشد، میگفتند یا شرق علیه غرب یا غرب علیه شرق.
زاکانی در همین زمینه افزود: کوبا چه طور دوام آورد؟ امام (ره) یک مدل جدیدی آورد، آن مدلی که امام مبتنی بر اندیشه ناب اسلامی دنبال کرد، به ملتها هویت داد، قدر و قیمت مردم را معلوم کرد، مردمسالاری دینی، یعنی خواست مردم را محور قرار دادن و صاحب هر مملکتی را مردم آن مملکت دانستن را اهمیت و توجه داد، اینها در ذیل ارزشهای دینی و اسلامی است و این برای ما یک آورده بسیار بزرگی است، آنها نمیخواهند این اتفاق بیافتد.
وی در ادامه با بیان اینکه رابطه ما با آمریکاییها، رابطه گرگ و میش است، گفت: این نیش گرگ که در آن میافتد کاری ندارد که این ۱۰۰ تا، ۳۰ یا ۲۰ تاست، تا همه را خفه نکند، ول نمیکند.
شهردار تهران تصریح کرد: اما حکایتی که ما داریم، حکایت این است که در قاعده تکیه بر ارزشهای دینی و ملی خود و در قاعده تکیه بر ملت عظیم و تحت رهبری امام عظیمالشأن و رهبر معظم انقلاب، توانستهایم چنین توفیقاتی را بهدست آوریم.
زاکانی تأکید کرد: به اعتقاد بنده، آینده متعلق به ما است، آینده هم از آنِ تفکر ما است، ما به تعبیر امام عظیمالشأن در جنگ، انقلاب را صادر کردیم، یعنی پیام این انقلاب صادر شد.
شهردار تهران ادامه داد: در جنگ، ما بودیم و ۴۳ کشور، این ۴۳ کشور پیزوری نبودند، آمریکا و شوروی و انگلیس و فرانسه و آلمان و همه اینها بودند، پول خلیج فارس را داشتیم، از ۱۱ کشور آمدند، همهشان آمدند آسیب بزنند و نتوانستند، آسیب به معنای چه؟ به معنای اینکه انقلاب را منقرض و ایران را تجزیه کنند و ملت ایران چنان درسی دهند که برای عالم و برای جهانیان معلوم شود کسی که مقابل اراده آمریکاییها میایستد، نباید باشد، همین کاری که الآن نتانیاهو و خائنین اسرائیلی دارند انجام میدهند.
زاکانی با تأکید بر اینکه عزت، عزت ملی و افتخار دینی ما است، اظهار کرد: راه آینده هم هیچ مسیری نیست، جز اینکه همین مسیر دنبال شود و ما بتوانیم در سر و صدایی که در جهان ایجاد کردند، بایستیم، همه دنیا که آمریکا و انگلیس نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات شهرداری تهران در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: ما سال گذشته در بودجه برای توسعه متروی تهران، برای 59 متر به ما پول دادند، هر کیلومتر احداث مترو، 3 هزار میلیارد تومان هزینه دارد، ما توانستیم در این سه سال و خوردهای، 40 کیلومتر مترو را توسعه دهیم.
شهردار تهران تأکید کرد: امکان اداره شهر به بهترین نحوی وجود دارد، اما توجه و اهتمام میخواهد، رویکرد مهم است، با چه رویکردی شهر را اداره میکنیم؟
زاکانی اضافه کرد: الآن آن چیزی که داریم دنبال میکنیم این است که یک تحول بزرگی در شهر ایجاد شود که مردم آرامش و آسایش داشته باشند و دغدغه سرِ سال اجاره خانهشان را نداشته باشند، لذا در تمام حوزهها داریم وارد میشویم، حوزههایی که از نظر قانونی بهطور مستقیم به ما مربوط نیست.
وی تصریح کرد: حوزه مسکن که ما به آن وارد شدیم، وظیفه وزارت راه و شهرسازی است، اما ما وارد شدیم، حوزه آسیبهای اجتماعی که ما وارد شدیم، حوزه مستقیم وزارت رفاه و سازمان بهزیستی است. هر حوزهای را ما ورود میکنیم، برای اینکه کشور هیچ بنبستی ندارد.
شهردار تهران همچنین ادامه داد: پرچم توسعه علم را رهبر انقلاب در دست گرفتند و با تمام دولتها دنبال کردند که ظرفیتهای علمی کشور رشد و نمود پیدا کند و از هیجانزدگی کشور خارج شود و کشور بر مدار دانش پیش رود.
زاکانی تصریح کرد: رهبر انقلاب تأییدات و تأکیداتی هم که ناظر به فناوری و معاونت علمی ریاستجمهوری دارند از آن مصدر صادر میشود. یعنی آنجاست که دنبال میکنند و میدان را برای استاد و دانشجو و فراخ کنند، اما در دل دولتها که وارد میشویم، در مجموعه حکومت مواجه میشویم میبینیم که کمتر مورد توجه قرار میگیرد و این آسیب برای کشور ما هست.
وی اضافه کرد: لذا خیلی از راهحلهایی که پاسخ معتبر علمی را میطلبد، از مسیر غیرعلمی پاسخهای متداول به آن داده میشود و این یکی از قدرناشناسی نسبت به دانشگاه است که توسط مجموعههای مختلف ممکن است به آن توجه شود.
شهردار تهران همچنین به طرح جامع تهران اشاره کرد و گفت: ما یک طرح جامعی در تهران داریم، تهران 238 سال است که پایتخت است، طرح جامع انتهای دهه 80 مصوب شده و براساس آن افق جمعیتی برای تهران دیده شده که افق جمیعتی تهران 10 میلیون و 400 هزار نفر جمعیت دارد، الآن در تهران 9 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت داریم، یعنی 700 هزار نفر تا افق جمعیتی فاصله داریم.
زاکانی تأکید کرد: تهران مملو از مشکلات است، یعنی اینکه بیدقتی نسبت به زیرساختهای شهر و بیتوجهی نسبت به امکانات شهر و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم توسط برخی باعث شده تهران تبدیل به یک مجموعهای که از فرسودگی و بیعدالتی در توزیع خدمات، آلودگی هوا، ترافیک، سستی و ناکارآمدی دارد رنج میبرد، بشود.
وی با بیان اینکه تهران 930 هزار پلاک دارد که 261 هزار پلاک آن ناپایدار است، اظهار کرد: این بیدقتی نسبت به معضلات تهران باعث شده که تهران مشکلات متعدد داشته باشد، این مشکلات را میشود حل کرد، کار نشدنی نیست، اما سخت است، اما شدنی است، علت آن این است که دو نگاه وجود داشت.
شهردار تهران اضافه کرد: یک نگاه از دهه 70 شروع شد، گفتند تهران شلوغ است و آلودگی و ترافیک دارد، لذا تهران را باید گران کرد تا مردم از تهران بروند تا تهران قابل زندگی کردن باشد، این نگاه در دهه 90 هم تشدید شد، دولت وقت در دهه 90 تلاش کرد که همین نگاه را دنبال کند.
زاکانی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی دولت آقای روحانی همین نگاه را دنبال و صراحتا هم اعلام میکرد که من مسکن نساختم و دنبال این هستم که با گران کردن مردم را با مهاجرت معکوس به روستاها و شهرهای دیگر بفرستم، حاصل آن این شد که ما از آبادانی شهر باز ماندیم و از طرفی هم شهر گران شد و از طرف دیگر هم کسی از شهر نرفت، بلکه به حاشیه رانده شدند و همین الآن 9 میلیون و 700 هزار نفر در تهران ساکن هستند و بُعد خانوار نیز 2 و 9 دهم است و برای همینها 900 هزار خانه کم داریم.
وی تصریح کرد: 51 درصد در تهران اجارهنشین هستند، اجارههایی هم هست که هر کسی هر طور دلش میخواهد میگیرد، قاعده و منطقی هم ندارد، مگر اینکه کسی انصاف داشته باشد، همه اینها باید قاعدهمند شود.
شهردار تهران افزود: لذا مشکل الآن در تهران، بیتدبیری و بیمسئولیتی راجعبه تهران است، نه اینکه نمیشود مشکل تهران را حل کرد.
زاکانی تأکید کرد: روزی که شهرداری تهران را تحویل گرفتم، 1880 اتوبوس تحویل ما شد که 860 اتوبوس فعال و در گردش بوده، تهران باید 11 هزار اتوبوس داشته باشد. بالاترین قدرالسهم اتوبوس فعال در خط، مربوط به سال 89، با 4 هزار و 960 اتوبوس است که نصف اتوبوسهای مورد نیاز تهران هم نیست.
وی افزود: در کل دوره 4 ساله قبل از ما، 134 اتوبوس به شهر اضافه شده است، ما 5 هزار و 755 اتوبوس خریدیم که 500 تای آن نشد و نتوانستند تعهد را انجام دهند، 5 هزار و 255 اتوبوس خریدیم که 3 هزار تای آن برقی است و کمکم دارد اضافه میشود.
شهردار تهران با بیان اینکه بالغ بر 3 هزار اتوبوس داریم که ظرف چند ماه آینده اضافه میشود، گفت: طی 25 سال، 1181 واگن برای مترو خریداری شده است، ما سال گذشته 1184 واگن قرارداد بستیم، یعنی از کل 25 سال گذشته بیشتر بوده است؛ امروز جلسه داشتیم که از بهمنماه واگنهای جدید وارد خطوط میشود. داریم توسعه خطوط مترو را ادامه میدهیم، اما واگن نداریم.