به گزارش حلقه وصل: خانواده سردار شهید «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اهل روستای «الجوره» در منطقه عسقلان فلسطین اشغالی هستند و در سال 1948 به غزه پناهنده شدند. پس از پناهندگی به غزه در اردوگاه «الشاطی» اقامت کردند اردوگاهی که «هنیه» در 23 ژانویه 1962 در آن به دنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی خود را در مدارس UNRWA به پایان رساند و در سال 1987 از دانشگاه اسلامی غزه در رشته ادبیات عرب فارغ التحصیل شد. هنیه در همان دانشگاه در مناصب مختلف مشغول به کار شد تا اینکه در سال 1992 به ریاست دانشگاه منصوب شد. پس از آزادی «شیخ احمد یاسین»، بنیانگذار جنبش حماس، توسط اسرائیل، هنیه در سال 1997 رئیس دفتر وی شد.
شهید هنیه بارها در سال 1987 و بلافاصله پس از وقوع انتفاضه فلسطین برای مدت 18 روز توسط نیروهای امنیتی اسرائیل بازداشت شد، پس از آن و در سال 1988 نیروهای امنیتی رژیم اشغالگر بار دیگر وی را به مدت شش ماه بازداشت کردند. در سال 1989 نیز به اتهام عضویت در جنبش حماس به مدت 3 سال مجدداً بازداشت شد.
در 17 دسامبر 1992 شهید هنیه به همراه بیش از 400 فلسطینی از جنبشهای حماس و جهاد اسلامی به منطقه «مرج الظهور» در جنوب لبنان تبعید شد و یک سال بعد، پس از امضای توافقنامه «اسلو» بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین، به نوار غزه بازگشت تا رئیس دانشگاه اسلامی غزه شود.
از دیگر سمتهای اسماعیل هنیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عضو کمیته عالی گفتگوی حماس با بقیه گروههای فلسطینی و تشکیلات خودگردان
- عضو کمیته عالی پیگیری انتفاضه به نمایندگی از حماس
- عضو سابق هیئت مدیره جمعیت اسلامی غزه
- رئیس باشگاه جمعیت اسلامی غزه به مدت ۱۰ سال
در سپتامبر 2003، هنیه و شیخ احمد یاسین در حمله هوایی رژیم اشغالگر به یک ساختمان مسکونی در شهر غزه، چند ثانیه قبل از سقوط بمب و پس از شنیدن صدای نزدیک شدن هواپیماهای اسرائیلی ساختمان را ترک کردند.
در سال 2017، شهید اسماعیل هنیه، جانشین «خالد مشعل»، رئیس دفتر سیاسی حماس شد.
در سال 2018، ایالات متحده رئیس دفتر سیاسی حماس را در لیست «تروریستی» خود قرار داد و او را تحریم کرد.
در جریان عملیات طوفان الاقصی، جنگندههای رژیم اشغالگر، صبح روز بعد از عملیات، حملات گستردهای را به چندین هدف در نوار غزه انجام دادند و خانههای رهبران حماس را بمباران کردند.
جنگندههای اسرائیلی 19 نوامبر 2023، یکی از نوههای هنیه را درحالی که به همراه دیگر فلسطینیها به یکی از مدارس غزه پناه برده بود، هدف قرار داد. حدود 10 روز بعد، جنگندههای اسرائیلی نوه بزرگ هنیه را پس از حمله هوایی به خانه اش به شهادت رساندند.
پلیس رژیم اشغالگر یکم آوریل 2024، یکی از خواهران هنیه را در نزدیکی شهر «بئر السبع» در نقب به اتهاماتی از جمله ارتباط با اعضای جنبش دستگیر کرد.
رژیم صهیونیستی، همچنین 3 تن از فرزندان اسماعیل هنیه را در 10 آوریل سال جاری ترور کرد. آنها به همراه 5 فرزندان خود سوار بر خودرو درحال رفتن به دید و بازدید عید فطر بودند که خودرو آنها هدف قرار گرفت و همگی به شهادت رسیدند..
هنیه امروز چهارشنبه31 مه 2024 برابر با 10 تیر ماه 1403 در پی یورش خائنانه صهیونیستها به محل سکونتش در تهران، به خیل شهدای خانواده و همرزمانش پیوست.
واکنشها به شهادت اسماعیل هنیه
سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به استمرار بررسی ابعاد و جزئیات ترور رئیس دفتر سیاسی حماس توسط نهادهای ذیربط ایرانی، گفت شهادت «اسماعیل هنیه»، پیوند ناگسستنی میان ایران و فلسطین و مقاومت را مستحکمتر خواهد کرد.
«موسی ابومرزوق»، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: ترور فرمانده اسماعیل هنیه عملی بزدلانه است و بی پاسخ نخواهد بود.
گروههای مختلف فلسطینی پس از ترور اسماعیل هنیه خواستار برگزاری تظاهرات خشم و اعتصاب عمومی در همه نقاط فلسطین در برابر اشغالگران صهیونیست شدند.
جنبش انصارالله یمن اعلام کرد: «ترور برادر اسماعیل هنیه جنایت تروریستی و نقض آشکار قوانین است.»
مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز شهادت اسماعیل هنیه را جنایت جدید اسرائیل دانست و گفت که ما در کنار حماس میایستیم.
«سامی ابوزهری» از دیگران رهبران حماس نیز گفت: ما درحال جنگ علنی برای آزادی قدس هستیم و آماده پرداخت هزینههای مختلف این جنگ هستیم.
کاخ سفید نیز اعلام کرد: از گزارشها درباره ترور اسماعیل هنیه مطلع هستیم، اما اظهارنظر بیشتری نمیکنیم.
براساس اعلام المیادین نتانیاهو به وزرای کابینهاش دستور داده درباره خبر ترور اسماعیل هنیه اظهار نظر نکنند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در بیانیهای ترور اسماعیل هنیه، را محکوم و آن را اقدامی بزدلانه و تحولی خطرناک توصیف کرد.
رسانههای بینالمللی مانند گاردین، نوشتند که هنوز اسرائیل صحبتی درباره ترور هنیه نکرده است.
سی ان ان، اما در خبری که حدود یک ساعت پیش منتشر کرد، گفت که ارتش اسرائیل در پاسخ به این رسانه گفته که پاسخی به رسانههای خارجی نمیدهد.
نامه اسماعیل هنیه به مقام معظم رهبری و قدردانی از ایران
با توجه به اصل خلل ناپذیر جمهوری اسلامی در دفاع از مقاومت فلسطین هینه روابط بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی داشت. وی بارها از نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت فلسطین تشکر کرده بود.
وی شهید سردار قاسم سلیمانی را شهید راه قدس نامیده بود و در موردی دیگر با ارسال نامهای به مقام معظم رهبری از ایران به خاطر حمایتهایش از مقاومت فلسطینی تشکر و قدردانی کرده بود.
هنیه در این نامه اسلامی با اشاره به ابعاد توطئه بزرگ استکبار علیه قدس و ملت فلسطین با هدف سرنگونکردن غزه بهعنوان قلعه مقاومت و پایان دادن به مبارزه علیه رژیم اشغالگر و عادیسازی روابط حکام وابسته منطقه با آن، از حمایتهای ملت ایران و هدایتهای رهبر انقلاب اسلامی از جنبش مقاومت قدردانی و تأکید کرده بود: ما با شروع انتفاضه خروشان مردمی در داخل کرانه باختری و قدس، به اذن خداوند توطئه طاغوتِ عصر (ترامپ) و حاکمان نفاق در پایتختهای دور و نزدیک را در پایان دادن به مسئله فلسطین، خنثی خواهیم کرد.
هنیه در این نامه با اهدای سلام فرماندهان و مجاهدان جنبش حماس و همه مردم فلسطین به رهبر انقلاب اسلامی و ملت ایران، از ایرانیان بهعنوان مردمی اصیل که در کشوری با ثبات، مقاوم و استکبارستیز زندگی میکنند، یاد کرده و افزوده بود: تمامی مردم پایدار فلسطین مواضع ثابت و ارزشمند جمهوری اسلامی در مسئله فلسطین و قدس و حمایت از مقاومت مردمی فلسطین با انواع کمکها را، میستایند.