به گزارش حلقه وصل: روز گذشته در اثر حمله جنگنده اف 35 رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق 7 نفر از کادر دیپلماتیک و وابستگان نظامی ایران در سوریه به شهادت رسدند و بخشی از ساختمان کنسولی ایران تخریب شد.
این نخستین حمله رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ایران بود که روز گذشته صورت گرفت و این در حالی است که طبق کنوانسیونهای وین و ژنو، سفارتخانهها و اماکن دیپلماتیک کشورها مصون از هرگونه تجاوز و حمله توسط دیگران هستند.
بعد از این تجاوز نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامهای به شورای امنیت بیان کرد که این جنایات هولناک و حملات تروریستی ناجوانمردانه، نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بینالملل و اصل اساسی مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی (همانطور که صراحتاً در کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961، کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی 1963 و همچنین کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بینالمللی از جمله عوامل دیپلماتیک 1973، بدان اشاره شده) است.
نمایندگی ایران همچنین با اشاره به پیامدهای گسترده بینالمللی چنین جنایات هولناکی که میتواند تنشها را در منطقه تشدید کند، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا هرگونه اقدام لازم از جمله برگزاری نشست فوری برای رسیدگی به این نقض فاحش و جلوگیری از اقدامات تجاوزکارانه آتی که امنیت و ایمنی ماموریتهای دیپلماتیک را به خطر میاندازد، را اتخاذ نموده و همچنین از به دست عدالت سپردن سریع مسئولین چنین اقدامات جنایتکارانهای اطمینان حاصل نماید.
از منظر حقوق بینالملل و کنوانسیونهای موجود این تجاوز رژیم صهیویستی پیامدهای گستردهای را برای او در پی دارد و انتظار است که مجامع بینالمللی با ورود به این مسئله از تکرار چنین جنایتهایی علیه مقرهای دیپلماتیک در جهان جلوگیری نمایند.
در همین خصوص سید رضا صدرالحسینی، کارشناس ارشد مسائل منطقه درباره اهداف رژیم صهیونیستی از این تجاوز گفت: این نخستین بار است که رژیم صهیونیستی بر خلاف معاهدات و کنوانسیونهای مطرح شده در حوزه حقوق بین الملل و مصونیت سفارتخانهها و دفاتر رسمی کشوری، به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق حمله نظامی میکند. در کنوانسیون وین که مصوب 1961 میلادی است به طور صریح آمده که در مکانهای رسمی سفارتخانهها که پرچم کشوری در آنجا به اهتزاز درآمده، این خاک آن کشور است و آنان مصون هستند.
وی افزود: در واقع رژیم صهیونیستی با این کار خودش و این تجاوز آشکار و تعرض به اماکن دیپلماتیک کشورمان به دنبال این مسئله است که جنگ را گسترش دهد و پس از گسترش احتمالی جنگ توسط جمهوری اسلامی ایران یک حمایت بین المللی را برای اقدامات بعدی خودش فراهم کند. پیشتر نیز کارمند سابق موساد بیان کرده بود که اسرائیل دنبال جنگ تمام عیار با جمهوری اسلامی ایران است تا بهانهای برای بمباران تاسیسات اتمی ایران داشته باشد.
صدرالحسینی خاطر نشان کرد: سعی و تلاش رژیم بر این است که بتواند با وجود حامیان قاتل، گردنکش و جنایتکاری همچون آمریکا و برخی از کشورهای عضو ناتو شرایطی را برای ایران ایجاد کند که پایان رژیم صهیونیستی را به تاخیر بیاندازد و در حقیقت فضاسازی را انجام دهد که نشان دهنده این باشد که ایران جنگ را آغاز کرده است.
این کارشناس منطقه درباره پیامدهای این جنایت برای رژیم صهیونیستی گفت: این یک واقعیتی است که عقلانیت حاکم بر ایران هم قطعا و یقینا با تصمیمات مقتضی با این اقدام جنایتکارانه و خارج از عرف دیپلماتیک برخورد خواهد کرد. در واقع علت اصلی این عملیات نظامی بر علیه بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق به دلیل شکستهای متعددی است که رژیم از مقاومت فلسطین خورده و مقاومت فلسطینی که به زعم رهبران این مقاومت از حمایتهای معنوی ایران کاملا بهره بردند و بزرگترین و مهمترین حامی خودشان را جمهوری اسلامی میدانند.
وی افزود: در هفته گذشته نیز رهبران اصلی مقاومت فلسطین به تهران آمده و با مقامات ایران در بالاترین سطح گفتگو و دیدار داشتند. بر این اساس آن انگشت اشارهای که رژیم صهیونیستی از ابتدای عملیات موفق طوفان الاقصی به سمت جمهوری اسلامی دراز کرده بود، میخواهد به گونهای ایران را نیز به این جنگ بکشد و گسترش جنگ را به نفع خودش برای تداوم حیاتش میداند.
صدرالحسینی در پاسخ به این سوال که بهترین واکنش ایران در مقابل این جنایت رژیم صهیونیستی چه میتواند باشد، اظهار داشت: در این رابطه برخی معتقدند که ایران نباید به صورت مستقیم به رژیم پاسخ دهد و از طرفی دیگر برخیها معتقدند که تکرار این اقدامات بر علیه مستشاران جمهوری اسلامی، باید ایران را به سمتی سوق دهد تا برای حفظ منافع خود یک واکنش قوی و مستقیم داشته باشد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد که رژیم صهیونیستی در حد و اندازهای نیست که ایران برای پاسخگویی این اقدامات جنایتکارانه رژیم بخواهد ورود کند، بلکه جریان مقاومت تحت تاثیر الهام بخشی انقلاب اسلامی ثابت کرده که در طول 6 ماه گذشته چگونه توانسته ماشین جنگی این رژیم را به گل بنشاند و همه امورات مختلف راهبردی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و نظامی رژیم را دچار اختلال جدی کند.
این کارشناس منطقه تصریح کرد: اقداماتی که افکار عمومی جهان در طول 6 ماه گذشته داشته در قالب ابراز تنفر که بر علیه رژیم صهیونیستی انجام دادند، خود گویای این موضوع است که رژیم صهیونیستی در چه بن بست و باتلاقی گیر کرده که به هیچ عنوان نیاز به حضور جمهوری اسلامی در اضمحلال رژیم صهیونیستی نیست. بلکه این مقاومت است که توانسته رژیم را به این نقطه سراشیبی و سرنگونی برساند. در همین روزهای اخیر اقداماتی که مقاومت عراق انجام داد و بندر ام الرشراش یا ایلات را چنان ضربه سنگینی زد و او را به تعطیلی کامل رساند، خود نشان دهنده توانمندی است که مقاومت عراق میتواند در صورت نیاز پاسخهای مشابهی را به رژیم صهیونیستی بدهد.
صدرالحسینی همچنین با اشاره به حرکتهایی که مقاومت یمن در قالب ارتش ملی یمن بر علیه رژیم صهیونیستی انجام داده، گفت: کاملا این موضوع را به اثبات رسانده که نه فقط رژیم صهیونیستی بلکه دو حامی اصلی او یعنی آمریکا و انگلیس را به یک بن بست راهبردی در منطقه ژئوپولیتیک گذرگاه باب المندب و دریای سرخ رسانده است.
وی در آخر بیان داشت: شرایط شرایطی نیست که به هیچ عنوان در شان جمهوری اسلامی باشد که به طور مستقیم با این غده سرطانی نیاز به برخورد باشد، بلکه حتما با اعتمادی که ملت به نیروهای مسلح خودش و فرمانده کل قوا دارد، تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ خواهد شد و به هیچ عنوان نباید شرایطی فراهم بیاید که تصور شود ایران نسبت به این اقدام غیر انسانی رژیم صهیونیستی بیتفاوت خواهد بود.