
به گزارش حلقه وصل: به بهانهی پخش سریال «آمرلی» از شبکه نمایش خانگی و موضوع حساس و ویژهی آن که مربوط به محاصرهی شهر «آمرلی» توسط داعش است؛ و سرنوشت این شهر که با کمک «ایران» و رشادتهای «شهید حاج قاسم سلیمانی» انجام شد و همچنین اهمیت موضوع هنر در پرداخت به این سوژهها، آن هم در غالب سریال جنگی و عاشقانه، الهام عابدینی «پژوهشگر و کارشناس روابط بینالملل»؛ یادداشتی را در این خصوص منتشر کرده که باهم می خوانیم:
۸۰ روز محاصرهی ۳۶۰ درجه یعنی محاصره کامل و بدون راه فرار؛ این دقیقترین توصیف از آن چیزی است که بر شهر «آمرلی» گذشت.
تابستان سال ۱۳۹۳، در آن روزهای حضور داعش در عراق و سوریه که شهر به شهر جلو میرفت و اعلام خلافت اسلامی میکرد، مقاومت مردمان یک شهر با فرماندهیِ سردار سلیمانی، اولین شکست داعش را رقم زد. ساکنان آمرلی در استان صلاحالدین، مردمانی شیعه در میان شهرها و روستاهای اغلب سنینشین هستند. از همین رو ساکنانش نگرانی و وحشت زیادی از سقوط شهر آمرلی داشتند و مصمم بودند آن را حفط کنند چرا که داعش و حامیان آن تلاش داشتند با تفرقهافکنی مذهبی، آنها را به جان هم بیندازند. هرچند جمعیت این شهر حدود ۱۸ هزار نفر بود و ۸۰ روز به معنای دقیق کلمه محاصره بودند، اما در نهایت سردار سلیمانی توانست با متحد کردن گروههای شبهنظامی عراق در یک عملیات واحد، شخصا با بالگرد وارد شهر شود و حصر را بشکند.
در تمام مدت محاصره، آمریکا و سازمان بینالمللی کمکی به مردم آمرلی نکردند و حتی کمکهای بشردوستانه هم وارد این شهر نشد. از آنجایی که داعش تجهیزات نظامی پیشرفتهای در اختیار داشت، حتی ارتش عراق هم نتوانست با بالگرد کمکهای غذایی به مردم آمرلی برساند.
۲۸ سال قبل منطقه سربرنیتسا از سوی سازمان ملل متحد به عنوان منطقه امن اعلام شد و مسلمانان بوسنیایی از دست صربها به آنجا پناه بردند اما کلاهآبیهای سازمان ملل آنها را رها کردند و حدود ۸ هزار نفر آنجا قتل عام شدند.
وقتی به محاصره شهر آمرلی، مقاومت مردمشان و البته تعهد و رشادت سردار سلیمانی و همراهانش فکر میکنم، دهها مورد به خاطرم میآید که چطور مقابل چشمان دنیا نسلکشی رخ میدهد و هیچکس کاری نمیکند؛ حتی قولها و وعدهها هم واقعی نبود. اما مقاومت مردم و وعده صادق ایران، سرنوشت دیگری برای آمرلی رقم زد.به یاد دارم چند سال قبل مستندی با نام« ۳۶0 درجه محاصره» درباره آزادسازی «آمرلی» دیدم و حالا هم سریالی در این باره ساخته شده است. هرچقدر محصول تصویری شامل فیلم، سریال و مستند درباره این عملیاتها ساخته شود، قطعا به تامین منافع ملی ایران و افزایش قدرت نرم ایران کمک میکند.
کافیست نگاهی به فهرست فیلمهای ساخته شده درباره داعش در بالیوود بیندازید. به عنوان مثال چندسال قبل فیلمی با عنوان «تایگر زنده است»؛ ساخته شد که ماجرا گروگانگیری ۴۶ پرستار هندی به دست تروریستها در عراق و تلاش نیروهای ویژه هندی برای نجات جان آنان است. این در حالی است که هرچند خود گروگانگیری واقعیت داشت اما چنین عملیات هایی رخ نداده بود. یا در نمونههای دیگر آنقدر نقش هند در مبارزه با داعش در فیلمها جدی است که واقعا مخاطب چنین تصویری از هند در ذهنش میسازد. حالا این موارد را با ایران مقایسه کنید که بی اغراق نقش اول مبارزه با داعش و تروریسم بود اما در افکار عمومی نتوانسته چنین تصویری بسازد. هنر، ابزاری بسیار مهم و ضروری برای تحقق این هدف و روایت حقیقت برای افکار عمومی است.الهام عابدینی
گفتنیست؛ سریال «آمرلی» همزمان با پخش جهانی؛ به کارگردانی احمد ابراهیم احمد و تهیهکنندگی امیرمهدی پوروزیری ساخته شده است و روزهای جمعه و شنبهی هر هفته ساعت 8 صبح از پلتفرم «فیلمنت» پخش میشود.
این سریال به دو شکل عربی(همراه با زیرنویس فارسی) و دوبلهی فارسی در اختیار کاربران قرار گرفته است و مصطفی زمانی تنها بازیگر ایرانی این سریال است که نقش اصلی آن را بازی میکند. دیگر بازیگران این سریال را بازیگران مشهور عرب از جمله ناریمان الصالحی، هاله العادل، رامذ الاسود و ...، تشکیل دادهاند.