به گزارش حلقه وصل: جعفر قنادباشی در یادداشتی نوشت: رژیم صهیونیستی و حامیان غربی او گرفتار سردرگمی عجیبی برای تعیین ادامه راه شدهاند و این مسأله برمیگردد به اینکه رژیمصهیونیستی علاوه بر بحرانهای سیاسی، اقتصادی و نظامی بیسابقهای که دچارش شده در داخل نیز با بحران روبهروست، زیرا مخالفتهای احزاب و خانوادههای اسرا بار دیگر به شکل حرکتهای خیابانی به صحنه آمده و دولت نتانیاهو از این نظر نیز تحت فشار قرار گرفته است.علاوه بر این رژیمصهیونیستی بهطور آشکار تحت فشارهای دنیای غرب نیز قرار دارد، زیرا غربیها ادامه بحران در غزه را به زیان خود میدانند. لازم به یادآوری است که اصلیترین حامی رژیمصهیونیستی است و با توجه به انتخابات پیشرو در این کشور، جو بایدن نگران است که بحران غزه و ادامه کشتار مردم میتواند روی رای مسلمانان و در کل طرفداران حقوق بشر تاثیر بگذارد؛ به همین دلیل تلاش میکند که به این نگرانیها پایان بدهد.
این درحالی است که پیامهایی نیز از کشورهای عربی، اسلامی و غربی دریافت میکنند مبنی بر اینکه احتمال تمرد نظامیانی که مخالف آدمکشی در فلسطین هستند، وجود دارد و آنها احتمال میدهند در کشورهایی مانند مصر و اردن خطر تمرد نظامیان و همراه شدن آنها با مردم برای پایان دادن به بحران غزه وجود دارد و این اتفاق ممکن است حکومتهای متحد غرب در منطقه را به شکل دومینووار در شرایط خطرناک قرار دهد.بنابراین نگرانی آمریکا فقط به انتخابات پیشروی کشورشان محدود نمیشود و نگرانی بزرگتر آنها این است که بحران غزه سبب مخدوش شدن چهره آنها بهعنوان دولت مدعی حقوق بشر شده و آنها نگران خیزشهایی هستند که در کشورهای مختلف همراه با تمرد نظامیان نمود پیدا کند.
این مسأله نیز بعید نیست، زیرا بهتازگی یک نظامی آمریکایی که حتی مسلمان نبود از ناراحتی کشته شدن مردم فلسطین خودسوزی کرد و این اتفاق ممکن است این بار به خودسوزی محدود نشود و فرماندهان نظامی آمریکا و متحدان آن را نیز تهدید کند. این درحالی است که دادگاه لاهه و شکایتی که دولتهای دیگر به قسمتهای مختلف قضایی سازمان ملل کردهاند نیز شرایط را تغییر داده است.
به این ترتیب میتوان گفت بحران غزه جو جهانی آشفتهای را ایجاد کرده است. به همین دلیل غربیها تلاش میکنند کاری انجام دهند تا شرایط را تغییر دهند. در این میان آنها رویکرد کمکرسانی به غزه از طریق هوا را در دستور کار قرار دادهاند. به عبارت دیگر این اقدام آمریکاییها برای کاهش احساسات جهانی صورت میگیرد که البته اقدام فریبکارانهای است که بههیچ عنوان نمیتواند سرپوشی بر حمایت تسلیحاتی آنها از رژیمصهیونیستی باشد. در واقع آمریکاییها از طریق چنین کمکرسانیهایی میخواهند چهره خود را ترمیم کنند و خشم جهانی را کاهش دهند.
این درحالی است که آنها علاقهمند نیستند کشورهای اسلامی در حمایت از غزه حرکتی را آغاز کنند، چرا که میدانند پیوند کشورهای اسلامی میتواند نهضت تازهای را ایجاد کند، به همین دلیل کوشش میکنند از طریق دیگری کمکها را به غزه برسانند اما این طرح، چون فریبکارانه و میزان کمکها در آن محدود است، آغاز نشده دچار شکست شده است.