
سرویس تلنگر: نویسنده کتاب آیات شیطانی 25 سال پس از انتشار این کتاب موهن و شوم خود، در گفتوگو با هفتهنامه اکسپرس که هفته گذشته در فرانسه منتشر شد، گفت: «به نظر می رسد که از ماجراهای پیش آمده برای این رمان، آموزههای نادرست استنباط شده است».
سلمان رشدی، نویسنده مرتد بریتانیایی هندیتبار، در حمایت از آزادی بیان افزود: «نسبت به آنچه مصالحه و ازخودگذشتگی برای آرام کردن افراطیان در زمینه آزادی بیان خواند، ابراز تأسف کرد».
رشدی که با صدور فتوایی توسط امام خمینی(ره) مرتد اعلام شده بود، در گفتوگوی خود با اکسپرس، اضافه کرد: «افراطیان علیه جهان غرب حمله می کنند، همانطور که خود مسلمانان را مورد حمله قرار میدهند».
این دشمن مسلمانان که با توهین خود به پیامبر(ص) و دین اسلام قصد ضربه به ریشه اسلام و مسلمانان را داشته است، با تأکید بر این که سکوت در برابر افراطگرایان به ضرر خود مسلمانان تمام خواهد شد، ادامه داد: در عراق امروز چه کسانی آسیب می بینند؟ قبل از هر کسی مسلمانان هستند که توسط خود مسلمانان به قتل می رسند و مبارزه علیه افراط گرایی، جنگ علیه اسلام نیست، بلکه دفاع از اسلام است.
وی با اشاره به صدور حکم ارتداد از سوی آیت الله خمینی افزود: من در خاطراتم نوشتم که جنجال درباره آیات شیطانی اولین نت از این موسیقی بود که اکنون سمفونی خوفناک آن را میشنویم.
این نویسنده انگلیسی زبان همچنین گفت که ماجرایی که آن سال پیش آمد، او را به یاد فیلم پرندگان هیچکاک میاندازد که در آن وقتی اولین پرنده بر لبه پنجره می نشیند، هیچکس به آن توجه نمیکند، اما وقتی آسمان پر از پرنده میشود، و آنها حمله را آغاز می کنند، مدام به یاد آن اولین پرنده میافتیم.
سلمان رشدی همچنین گفت: از این امر شگفتزده شده که برخی از نویسندگان، مراسم ماه مه در نیویورک را که در آن دو روزنامه نگار شارلی ابدو برنده جایزه شدند، تحریم کردند.
وی گفت: من این احساس را داشتم که اگر حملات علیه آیات شیطانی امروز اتفاق می افتاد، این عده از من دفاع نمیکردند و همان استدلال هایی را علیه من به کار می بردند که دیگران برای متهم کردن من به توهین به اقلیت قومی و فرهنگی از آن استفاده می کنند.
نشریه فرانسوی اکسپرس نسبت به توهین به اسلام سابقه طولانی داشته و با انتشار مطالبی موهن به مسلمانان توهین کرده و اسلام را موجب ترس و امری ناراحتکننده و مزاحم توصیف کرده و همچنین در یکی از شمارههای خود ضمن انتشار تصویری، اسلام را مساوی با فرقهگرایی دانست و آن را خطری برای جامعه توصیف کرد.