
سرویس حاشیهنگاری: ماجرای انتشار ویدئویی در صفحه شخصی اینستاگرام فرهاد مجیدی مربی تیم فوتبال استقلال تهران در ۲۴ ساعت اخیر حاشیههای زیادی را به همراه داشته است و از مقامات پلیس راهنمایی و رانندگی گرفته تا برخی از چهرههای نام آشنای کشور نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند.
* ماجرا از چه قرار است؟
ابتدا فرهاد مجیدی در صفحه شخصی اینستاگرام خود ویدئویی از برخورد و درگیریاش با یک افسر پلیس راهور را به اشتراک گذاشت. طبق آنچه در این ویدئو قابل مشاهده بود، در حالی که پلیس قصد اعمال قانون مجیدی را داشته او در اقدامی با روشن کردن دوربین موبایل خود این لحظات را ثبت کرده است و شواهد حاکی از آن است که با افسر پلیس راهوری که او را به دلیل سرعت بالا متوقف کرده درگیری لفظی پیدا کرده است.
فیلم | درگیری لفظی فرهاد مجیدی با افسر راهنمایی و رانندگی
سرهنگ عینالله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در توضیح این اتفاق اینچنین میگوید: به دنبال اطلاع از انتشار این پست اینستاگرامی با افسر مربوطه تماس گرفته و پیگیر موضوع شدم که مشخص شد حوالی ساعت ۲ بامداد امروز، مأموران گشت پلیس راهور در بزرگراه شهید مدرس متوجه سرعت غیرمجاز یکدستگاه سواری هیوندا توسان شده و دستور توقف آن را صادر کردند. وی با بیان اینکه این خودرو با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت در بزرگراه مدرس درحال حرکت بود، گفت: این درحالی است که سرعت مجاز در بزرگراه مدرس ۸۰ کیلومتر در ساعت است که در همین راستا نیز مأمور راهور از راننده هیوندا درخواست مدارک شناسایی کرد، اما راننده این خودرو که مشخص شد فرهاد مجیدی از بازیکنان فوتبال کشورمان است، ادعا کرد که هیچیک از مدارک شناسایی خود اعم از بیمه نامه، گواهینامه، کارت ماشین و… را همراه ندارد.
معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با بیان اینکه برابر قانون مأمور پلیس راهور از راننده درخواست کرده تا در دستگاه تست سلامت فوت کند، اظهارکرد: متأسفانه آقای مجیدی از پذیرش درخواست مأمور پلیس راهور خودداری کرده و به این دلیل که فوتبالیست مطرحی است این کار را انجام نمیدهد و شروع به فیلم گرفتن از مأمور پلیس راهنمایی و رانندگی کرده است. وی با تاکید بر اینکه همه در برابر قانون برابرند، گفت: برابر قانون اگر فردی با سرعت غیرمجاز رانندگی کرده و مدارکی هم همراه نداشته باشد، پلیس میتواند نسبت به انجام تست الکل از وی اقدام کند.
طبق اظهارات معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در نهایت خودروی توسان به دلیل سرعت غیرمجاز توقیف و به پارکینگ منتقل شد.
* واکنشها به رفتار مجیدی با پلیس
غیر از واکنشهای هواداران دو تیم استقلال و پرسپولیس که عمدتا با رنگ و بوی تعصب و جانبداری همراه است، اما دیگر واکنشها نسبت به این موضوع با منطقی قابلقبول بیان شده است. علی علیزاده تحلیلگر سابق بیبیسی در واکنشی اینستاگرامی به مقایسه بروز چنین اتفاقی در آمریکا و کشورهای لیبرالی پرداخته و اینچنین نوشته است: «مجیدی اگر در آمریکا چنین میکرد، رسانهها نابودش میکردند. البته اگر از شلیک پلیس زنده مانده بود.» وی ادامه میدهد: «با یقین میگویم در هیچیک از کشورهای لیبرال غربی، یک سلبریتی چنین جراتی نمیکرد.»
علی صدرینیا نیز در واکنش به رفتار فرهاد مجیدی با مامور راهنمایی و رانندگی چنین مینویسد: «یک لحظه تصور کنید به جای فرهاد مجیدی، این فیلم از یک مسئول، مثل همان درازهی نماینده سراوان، منتشر شده بود؛ چه زلزلهای اتفاق میافتاد؟! امروز همه فوتبالیستها و بازیگران و سلبریتیها و حتی خود فرهاد مجیدی از رفتار بی شرمانه یک مسئول با مامور راهنمایی و رانندگی نمیگفتند و نمینوشتند؟! از اینکه ببینید اوضاع مملکت چه شده! بی قانونی بیداد میکند! وای بر مملکتی که مسئولانش اینچنین باشند و...»
تقی دژاکام نیز درباره این اتفاق نوشت: «کاش مسئولان راهور این مأمور وظیفهشناس پلیس را که به یک سلبریتی خلافکار به خاطر شهرتش باج نمیده و با ادب و البته قاطعیت باهاش برخورد کرده تشویق کنند و این تشویق را هم توی بوق کنند. و کاش همه ما عادت کنیم در هر کار و شغل و مسئولیتی که هستیم مثل همین پلیس، وظیفهشناس و قاطع باشیم و اسم و رسم و عنوان و پول و مقام و لباس و شهرت و سلبریتی بودن یا نبودن افراد در انجام دقیق وظیفهمون تأثیر نذاره.»
امیرحسین ثابتی در واکنش توییتری اینچنین نوشت: «آقا یا خانم محترم که از قانون شکنی و طلبکاری فرهاد مجیدی دفاع میکنی! با این کار رسما داری اعلام میکنی هرکس معروف است، میتواند قانون را دور بزند، لذا فردا روزی هم که تعارضی بین حق تو و یک سلبریتی پیش آمد انتظار نداشته باش قانون اجرا شود!»
سیدامیر سیاح در این باره نوشت: «حمایت یکرنگ مردمی از پلیس وظیفه شناس باید فرهاد مجیدی رو ناچار به عذرخواهی کنه تاروشن بشه همه در برابر قانون برابرند بخصوص صاحبان ثروت، قدرت یا شهرت انقلاب کردهایم تا همه و همه از وکیل و وزیر گرفته تا آخوند و کلاهی و نظامی و بیتی مقابل قانون، تسلیم و مطیع باشند»
هرچند بسیاری از روزنامههای اصلاحطلب در رابطه با موضوع ویدئوی اخیر سکوت کردهاند و موضعی در این خصوص نگرفتهاند اما برخی روزنامهها نیز نسبت به نحوه برخورد مربی استقلال تهران با مامور راهنمایی و راننگی واکنش نشان دادند. در قسمتی از یادداشت روزنامه فرهیختگان آمده است: «در ترازوی قانونی هیچکس نسبت به دیگری برتری ندارد اما در نگاه عام، تعداد فالوورها و میزان محبوبیت و چهره بودن افراد همه چیز را تعیین میکند. بگذارید برای بهتر فهمیده شدن، کمی صورتمساله را عوض کنیم. بهجای فرهاد مجیدی یکی از مسئولان را جایگزین کنیم؛ یک نماینده مجلس، یک شهردار، یک عضو شورا، کسی غیر از فرهاد مجیدی و غیر از بازیکن و بازیگر. ماجرا چطور تفسیر میشد؟ آنوقت چه کسی بدهکار بود؟ برای مرور بهتر ماجرای دورازهی، نماینده مجلس را یادآوری کنیم؟ آنجا آن کارمند دولتی مقصر بود یا دورازهی؟ اینجا چطور؟ اگر بهجای فرهاد مجیدی یکی از مسئولان با یک مامور راهنمایی و رانندگی اینطور برخورد میکرد همین سلبریتیها، کریمیها، مجیدیها و... چه واکنشی داشتند؟»
روزنامه وطن امروز نیز نوشت: «فارغ از اینکه فیلم گرفتن از مامور قانون جرم است؛ هر کس این فیلم را ببیند میگوید «دم این پلیس با شرف گرم!» و وای بر آن فوتبالیستی که هم از دستور مامور قانون سرپیچی میکند، هم فکر میکند با استوری گذاشتن از او بیآبرویش میکند!
پلیسی که مرعوب نام و نشان نشود و از دوربین کشیدن و هیبت یک فوتبالیستی که برای خودش دبدبه و کبکبهای به همزده نهراسد و وظیفهاش را بدرستی انجام دهد شایسته تقدیر است. نیروی انتظامی و ما مردم باید او را سمبلی برای این جمله قرار دهیم که «قانون حاکم است»!»
روزنامه جام جم نیز با تیتر «خودکشی با گوشی» به استقبال این سوژه رفته و به موارد مشابه آن در سایر کشورها پرداخته است. در قسمتی از این گزارش آمده است: «انتشار این فیلم اما خیلیها را یاد برخوردهای قاطعی انداخت كه با فوتبالیستهای مطرح و نامی در سطح جهانی انجام شده است. مثل شكایت اداره مالیات اسپانیا از رونالدو كه یك سال و نیم پیش در رسانههای زیادی منعكس شد، آن هم وقتی كه رونالدو در این دادگاه در دفاعیه خود خطاب به قاضی شعبه پوزوئلو گفته «اگر اسم من كریستیانو رونالدو نبود، حالا اینجا ننشسته بودم و قاضی در جواب او گفت: تو در همان جایگاهی نشستی كه قبلا آنتونیو پرز (مشاور پادشاه اسپانیا كه در قرن شانزدهم به اتهام قتل سیاستمداری به نام اسكوبدو دستگیر شد) نشسته بود!»»
روزنامه آفتاب یزد از معدود روزنامههای اصلاحطلب است که به انتشار واکنشهای فضای مجازی درباره رفتار فرهاد مجیدی پرداخته است.
همچنین روزنامه هفت صبح با تیتر «غیرحرفهایها» نسبت به رفتار مجیدی و درگیری اخیر دروازهبان سابق تیم ملی واکنش نشان داده است.
به هرحال به نظر میرسد هرچند مربی تیم فوتبال استقلال تهران قصد داشته است تا با فیلمبرداری از صحنه درگیری خود با مامور راهنمایی و رانندگی و انعکاس آن در صفحه شخصی پرفالوئرش به نوعی از قدرت فضای مجازی سود ببرد اما واکنشهایی که با قدری منطق همراه است، نشان میدهد مجید در محاسباتش اشتباه کرده است و فیلم گرفتن وی از صحنه مذکور به ضرر وی تمام شده است.