
به گزارش حلقه وصل: به نقل از روابط عمومی شبکه افق، برنامه وارونگی با موضوعات سیاسی و فرهنگی و پاسخگویی به شبهات روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش اول برنامه به اخبار جعلی منتشر شده در 24 ساعت شبانه روز گذشته از سوی رسانههای بیگانه پرداخته شد که از جمله این خبرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: افزایش قیمت نان، توقف فعالیتهای بورس کالا، پذیرفتن در رشتههای پزشکی با رتبههای بسیار بالا.
در بخش شبهه این برنامه نیز به موضوع کشف حجاب کارمندان برخی از استارت آپها و جلوگیری از فعالیت آنان و مخالفت جمهوری اسلامی از رشد استارت آپها و با حضور محمد سعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانهای رییس مجلس شورای اسلامی و پرویز کرمی، مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر به عنوان مهمانان برنامه پرداخته شد.
احدیان گفت: ما وقتی درباره استارت آپها صحبت میکنیم، مهمتر از اینکه چه کاری انجام میدهند، آن است که بدانیم این استارت آپها در چه بستر و زمینهای رشد کردهاند. برخی از این استارتها که بزرگ هستند و در حوزه فروش توانستند سهم قابل توجهی از بازار را به دست بیاورند در چه بستری رشد کردهاند. آیا غیر از این است که در بستر جمهوری اسلامی رشد کردهاند؟ آیا جمهوری اسلامی نمیتوانست جلوی آنان را بگیرد؟ من داوری نسبت به این استارت آپها نمیکنم و وظیفه مراجع ذی صلاح است اما پشت سر آنان حرفهای زیادی بوده است که حمایتهای خارجی دارند.
وی گفت: با وجود ابهامات زیاد در خصوص پشت پرده برخی استارت آپها و حمایت های مالی خارجی از برخی از این شرکتها، جمهوری اسلامی به آنها اجازه رشد و فعالیت داده است. این به معنای حمایت حاکمیت از استارت آپها و عدم مخالفت با وجود آنها است.
دستیار سیاسی و رسانهای رییس مجلس شورای اسلامی افزود: ما باید در حفظ مجموعه کسب و کارها کاری کنیم که آنها را از گرفتن تصمیمهای غلط حفظ کنیم. کسی که دارد مسیری را ایجاد میکند که انتهای آن سبک زندگی غربی است، باید با آن برخورد شود.
کرمی گفت: در اوج تحریمها برخی از همین پلتفرمها به میدان آمدند و کشور را از پلتفرمهای بیگانه بینیاز کردند. استارت آپهای مشهور هم به خوبی به یاد میآورند که حاکمیت پست سر آنها قرار گرفت تا بزرگ شوند.
وی افزود: الان آنچه که در فضای مجازی مطرح میشود این وظیفه را برای رسانههای داخلی و صدا و سیما ایجاد میکند که موضوع منطقی و به درستی به جامعه منتقل شود در حالی که آنچه الان بزرگنمایی شده است به نفع همان استارت آپها است.
مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر گفت: در دنیا قانونی وجود دارد با نام ضد تراست که اجازه بزرگ شدن غیرمنطقی به هیچ چیز رو نمیدهد. برای مثال نرم افزاری مانند تیک تاک که یکی از پلتفرمهای جهانی به شمار میرود که کنگره آمریکا بر اساس قوانینی که دارد این پلتفرم را به پای مذاکره و بعد محاکمه کشاند و هیچ بازتاب منفی در دنیا نداشت زیرا همه چیز را به صورت شفاف بیان شد. ما متاسفانه در ایران گروههایی را داریم که به دنبال این هستند آرامش را از جامعه بگیرند. گاهی به سمت دانشگاهها میروند گاهی به سمت کسب و کارها و ... و من فکر میکنم یکی از دلایلی که این گونه اتفاقات میافتد عدم اطلاع رسانی شفاف، درست و دقیق است. قانون در هرجای دنیا باید رعایت شود و در این شکی نیست اما تخلفات صنفی باید درون صنف مورد بررسی قرار بگیرد.