
حلقه وصل: نشست معرفی مستند «داستان امر و نهی»؛ روایتی از مدیریت سینمای ایران در دهه ۶۰ با حضور محمدتقی فهیم، منتقد؛ حجتالاسلام جلیل محبی؛ دبیر سابق ستاد امربهمعروف و نهی از منکر، محمدهادی نعمتی؛ کارگردان و احسان شادمانی؛ تهیهکننده در ساختمان شهدای رسانه امروز دهم اسفند برگزار شد.
در ابتدای جلسه حجتالاسلام محبی بیان کرد: افرادی که از ابتدای انقلاب تا اواسط دهه هفتاد جز تندروها بودند در ادامه به روشنفکران تبدیل شدند این موضوع آسیبی جدی است که پیرامون آن باید دقت نظر کافی داشت. در ضمن باید بگویم که امربهمعروف سیاسیترین حکم شیعه است. حضرت امام(ره) امربهمعروف را به عرفانیترین پیام شیعه تبدیل کرد.
وی افزود: بزرگترین امربهمعروف تاریخ بشریت عاشورا است ولی طبق آماری که گرفته شده درصد کمی از مردم نسبت به این امر واقف هستند چرا که امربهمعروف فرهنگی تبدیل به رفتاری سیاسی شده است.
در بخش دیگری از جلسه محمدتقی فهیم گفت: امروز اگر با سینمای بیخاصیت روبرو هستیم حاصل برخی تندرویها در ابتدای انقلاب است. در آغاز انقلاب برخی چهرهها که میتوانستند یاریگر سینما باشند حذف شدند و همین عامل باعث لطمات بسیار فراوانی شد.
وی افزود: در ابتدای انقلاب رهبران حوزه فرهنگ با انقلاب بیگانه بودند. در آن دوران گفته میشد که تکیه به مخاطب معنا ندارد و سینما باید برای نخبگان و تحصیلکردها باشد درحالیکه در همه جای دنیا صاحبان اصلی سینما مردم هستند. سینما در ابتدای انقلاب قهرمانانش را حذف کرد درحالیکه آنچه باعث جذابیت در آثار سینمای میشود قهرمان است.
فهیم تأکید کرد: فیلمی که نتواند مخاطب را با خود همراه کند تأثیرگذار نخواهد بود.
در پایان جلسه، نعمتی کارگردان مستند «داستان امر و نهی» تأکید کرد: این مستند سهگانه است و امروز شاهد رونمایی از قسمت نخست آن هستیم اما در دو مستند بعدی موضوعات سیاسی و اقتصاد در امربهمعروف مد نظر قرار میگیرد./حوزه