به گزارش حلقه وصل، یک عضو حزب دموکرات کردستان از پیشرفت در مذاکرات با اتحادیه میهنی برای توافق بر سر نامزد ریاست جمهوری عراق خبر داد.
«شریف سلیمان»، نماینده حزب دموکرات کردستان در مجلس عراق، در گفتگو با شبکه رسمی عراق تأکید کرد که اصول تعادل و توافق و شراکت سیاسی مسائل مهمی هستند که حزب دموکرات از آغاز فرایند سیاسی عراق بعد از ۲۰۰۳ بر آنها تأکید داشت.
او گفت که برای تضمین ثبات سیاسی در عراق رعایت این اصول در کنار پایبندی به قانون اساسی ضرورت دارد.
سلیمان افزود که حزب دموکرات بر ضرورت مبنا قرار دادن قانون اساسی در هرگونه توافق سیاسی و تنظیم سند مکتوب با مفاد روشن و صریح برای توافقات است.
وی تأکید کرد که علت اصلی بنبست سیاسی در عراق شانه خالی کردن برخی گروهها از توافقات سابقی است که مبنای تشکیل دولتهای سابق عراق بود.
این نماینده حزب دموکرات کردستان تأکید کرد که مسئله انتخاب رئیس جمهور و نخستوزیر با توافق سیاسی قابل حل است.
وی افزود که حضور نمایندگان حزب دموکرات و ائتلاف السیاده در جلسه روز پنجشنبه مجلس عراق با هدف کمک به حل بحران سیاسی در کشور انجام شده است.
وی درباره منصب ریاست جمهوری گفت که مذاکرات و دیدارها با اتحادیه میهنی کردستان به مراحل پیشرفته رسیده و تا چند روز آینده درباره نامزد نهایی مورد تأیید همه تشکلهای کُرد توافق خواهد شد.
سازوکار دولت آتی عراق باید چگونه باشد؟
«ماجد شنگالی» یکی از نمایندگان فراکسیون حزب دموکرات کردستان بر تفاهم با چارچوب هماهنگی گروههای شیعه برای تشکیل دولت آتی تاکید کرد.
وی گفت: باید با چارچوب هماهنگی درخصوص تشکیل دولت توافقی به تفاهم برسیم، به ویژه که چالشهای داخلی و منطقهای وجود دارد. توپ تفاهمها برای تکشیل دولت در زمین چارچوب هماهنگی قرار دارد.
وی ادامه داد: ما بر این باوریم که دولت آتی نباید بیشتر از ۲۰ وزیر داشته باشد و باید آنها مورد حمایت فراکسیونهای سیاسیشان باشند، چراکه وزیران تکنوکرات به دلیل عدم وجود حمایت سیاسی از آنها، ضعیف هستند، اما وزیران نباید در آماج باج خواهی فراکسیونهای سیاسی قرار بگیرند.
شنکالی عنوان داشت: اولویت کردها اجرای ماده ۱۴۰ و توازن و شراکت است. نباید مشکل نفت مانعی در مسیر تفاهمهای اربیل و بغداد باشد.
وی گفت: شکست، امری فاجعه بار خواهد بود و ممکن است به تظاهرات و سرنگونی دولت و حرکت به سمت انتخابات جدید بیانجامد. دولت آتی در مقابل پروندههای بزرگی قرار دارد و یک سال و نیم زمان دارد و باید قانون انتخابات بهتر را بیاورد.
موضع گیری «علاوی» درباره روند سیاسی عراق
«ایاد علاوی»، نخستوزیر پیشین عراق اعلام کرد تشکیل دولت بدون حضور فراکسیون صدر بر پیچیدگی اوضاع میافزاید.
وی در توئیتی نوشت: حرکت به سمت تشکیل دولت بدون وجود فراکسیون صدر که برنده انتخابات پارلمانی است، تنها بر پیچیدگی امور میافزاید، فراکسیونی که بیش از آنکه به دنبال منصب و پست باشد، در پی تشکیل دولت ملی است.
نخستوزیر پیشین عراق اظهار داشت: شایستهتر آن بود که همه توان و امکانات برای منصرف کردن نمایندگان صدر از استعفا و برگزاری گفتگوهای ملی سازنده با مشارکت همه گروههای ملی و با تکیه بر اصل نه بازنده نه برنده صرف میشد تا دولتی ملی و نماینده همه مردم عراق شکل گیرد.
حذف عبارت هیئت رئیسه از اساسنامه پارلمان عراق
پارلمان عراق در اقدامی برای اصلاح اساسنامه خود، عبارت هیئت رئیسه را حذف کرد.
واحد اطلاع رسانی پارلمان در بیانیه ای اعلام کرد که پارلمان عراق به تکمیل اصلاحات مواد اساسنامه داخلی خود و تصویب حذف عبارت هیئت رئیسه و استفاده از رئیس و نواب رئیس رای داد.
در ادامه بیانیه مذکور آمده است که پارلمان عبارت عضو هیئت رئیسه را حذف و آن را به رئیس و نائب رئیس تبدیل کرد.
در جلسه فوق العاده ز پارلمان عراق، اصلاح صلاحیت های شماری از کمیسیون های پارلمان نیز انجام شد.
پیش از این اختلافاتی بر سر استفاده از عبارت هیئت رئیسه پارلمان عراق و یا به کار بردن رئیس و نائب رئیس پارلمان وجود داشت.