به گزارش حلقه وصل، بامداد روز جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس توسط آمریکا ترور شدند. این اقدام باعث واکنش قاطع ایران و حمله به پایگاه آمریکا در عین الاسد عراق شد. حملهای که به اعتراف بسیاری از رسانههای غربی در چند دهه گذشته بی سابقه بوده است. از آن زمان ایران با شعار انتقام حتمی است خواب را از چشم قاتلان سردار سلیمانی ربوده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور و سابق و وزیر خارجه وی یعنی مایک پمپئو عاملان اصلی این ترور هستند که در هراسی دائمی روزگار می گذارنند. بنا به گزارش رسانههای آمریکایی، دولت فدرال آمریکا به طور تقریبی ماهانه دو میلیون و صد و هفتاد و پنج هزار دلار برای حفاظت از پمپئو و دیگر مقامهای دخیل در ترور سردار سلیمانی هزینه میکند.
در این راستا مایک پمپئو در مصاحبه با شبکه العربیه به دفاع از اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی پرداخت و مدعی شد: برخی میگفتند که اگر ژنرال سلیمانی را ترور کنید، جنگ اتفاق خواهد افتاد. با این حال، ما چنین کاری کردیم و جنگی هم رخ نداد! وی در رابطه با انتقام گیری ایران از عاملان ترور شهید سلیمانی نیز گفت: ایرانیها تلاش دارند مقامات کنونی آمریکا را متقاعد کنند که آنها مانند امثالِ من رفتار نکنند. این شیوه همیشگی آنها بوده است. در واقع، آنها به واشنگتن پیام میدهند که مراقب رفتارتان با ما نباشید، شما را می کُشیم!
در ادامه نگاهی به این هراس دائمی قاتلان سردار سلیمانی خواهیم انداخت.
انیمیشن پر ماجرا
دی ماه ۹۵ انتشار یک انیمیشن کمتر از دو دقیقهای با عنوان «انتقام حتمی است» باعث خشم و واکنش شدید مقامات آمریکایی شد. این انیمیشن در پویش مردمی «قهرمان» به سایت دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب ارسال و به عنوان یکی از آثار برگزیده منتشر شد. این انیمیشن بر انتقام از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و تیم وی به دلیل ترور سردار سلیمانی تمرکز کرده است. در این انیمیشن دونالد ترامپ به همراه چند نفر دیگر در حالی که در زمین اختصاصی ترامپ مشغول بازی گلف هستند توسط یک ربات چهار چرخ شناسایی میشوند و اطلاعات آنها به یک مرکز مخابره میشود. در نهایت نیز اتاق کنترل با هک کردن گوشی این افراد پیامی با این مضمون برای آنها میفرستد: «قاتل سلیمانی و آمر به قتل سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند.» در نهایت نیز کاربری که در اتاق کنترل قرار دارد با حرکت دادن پهپاد و انداختن سایه آن بر روی این افراد، دکمه شلیک را فشار میدهد.
این انیمیشن موجی از واکنش مقامات آمریکایی را به دنبال داشت و حتی برخی از نمایندگان کنگره آمریکا درخواست کردند مذاکرات هستهای با ایران به دلیل این انیمیشن متوقف شود. جان کربی، سخنگوی پنتاگون با اشاره به این ویدئو گفت: «این بخشی از فعالیتهای مخربی است که ایران در منطقه مرتکب میشود و از همان تهدیدهایی است که علیه امنیت ملی ما انجام میدهد. ما در وزارت دفاع بر روی این تهدید متمرکز خواهیم ماند تا اطمینان حاصل کنیم در منطقه تواناییهای لازم را برای دفاع از خود داریم. ما شاهد ادامه حمایت ایران از تروریسم در منطقه شام و خاورمیانه و حمایت آن از گروههای شبهنظامی در عراق و سوریه هستیم که حمله به نیروهای ما را ادامه میدهند.»
انتقام ترور سردار سلیمانی از دو زاویه سیاسی و اخلاقی نیز قابل بررسی است:
۱. از دیدگاه سیاسی باید تاکید کرد که این آمریکاییها بودند که با ترور سردار سلیمانی قُبح ترور مقامات سایر کشورها را شکسته و سران خود را در معرض اقدام متقابل قرار دادند. مقامات آمریکایی از این به بعد در سفرها و مأموریتهای خود دیگر امنیت جانی نخواهند داشت و یک هراس ابدی بر آنها سایه خواهد افکند.
۲. - از منظر اخلاقی نیز اگر ایران انتقام سردار سلیمانی را بگیرد از سوی وجدانهای بیدار و افراد منصف سرزنش نخواهد شد بلکه گرفتن انتقام از آمریکاییها یک ضرورت اخلاقی است که باعث ایجاد مشروعیت اخلاقی نیز خواهد شد. نگاهی به جنایتهای آمریکا علیه ملتهای دیگر به خوبی این ضرورت را نشان میدهد.
طبق گزارش اخیر پنتاگون، نیروی هوایی آمریکا و متحدانش در ۲۰ سال گذشته ۳۳۷ هزار بمب و موشک بر سر مردم سایر کشورها ریخته است. در واقع به صورت میانگین آمریکا روزی ۴۶ حمله برای مدت ۲۰ در کشورهای دیگر انجام داده است. آمریکا طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۹۳ هزار عملیات هوایی در افغانستان، عراق، لیبی، پاکستان، سومالی، سوریه و یمن انجام داده است. بر اساس پروژه هزینههای جنگ دانشگاه براون، تعداد کل غیرنظامیانی که از خشونت مستقیم در جنگهای آمریکا از ۱۱ سپتامبر تاکنون جان خود را از دست دادهاند، به ۳۶۴ هزار تا ۳۸۷ هزار نفر میرسد. همچنین طبق دادههای جدید، آمریکا از فوریه ۲۰۲۰ تاکنون ۳۲۴۶ بمب و موشک دیگر بر روی افغانستان، عراق و سوریه ریخته است .(۲۰۶۸ مورد در زمان ترامپ و ۱۱۷۸ مورد در زمان بایدن)
در واقع این تنها یک گوشه بسیار کوچک از آمارهایی است که نشان میدهد آمریکا در عرصه بین الملل چگونه رفتار میکند و تاکید بر این امر است که چرا انتقام از این کشور مصداق تروریسم و خشونت طلبی نیست.
نتیجه
شاید اگر دونالد ترامپ یا دیگر قاتلان سردار سلیمانی این امکان را داشت تا بار دیگر به بامداد روز جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ بر گردند در مورد ترور سردار سلیمانی تجدید نظر میکردند. ترامپ به صورت تلویحی بارها اعلام کرده که در این ماجرا از وی سو استفاده شده و بیشتر از اسرائیل و اینکه تمام هزینههای این ترور متوجه وی شده شاکی شده است. در روزهای ترور سردار سلیمانی روزنامه آمریکایی لسآنجلس تایمز نوشت: ترور سلیمانی، بزرگترین قمار ریاست جمهوری ترامپ است. ترامپ با ترور سردار سلیمانی هم انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا را به بایدن واگذار کرد، هم امنیت جانی وی مورد تهدید است و هم اینکه ثابت شد که نتانیاهو و مقامات صهیونیست از وی در این ماجرا سو استفاده کردهاند.
در واقع ترامپ که بدون هیچ تجربه سیاسی و صرفاً به دلیل تمکن مالی به کاخ سفید راه یافت دست به اقدامی زد که هیچ مقام دیگر آمریکایی جرأت آن را نداشت و این جرأت نه از روی شجاعت که از روی بی تجربگی و نادانی نسبت به عواقب کار صورت گرفت. اما وی هم اکنون به این نتیجه رسیده که دست به چه قمار خطرناکی زده است. سایه «پهپاد انتقام جوی» بر فراز زمین گلف ترامپ آنچنان سنگین شد که پمپئو وزیر خارجه ترامپ که وی نیز از عاملان اصلی ترور سردار سلیمانی بود از نهادهای اطلاعاتی درخواست حفاظت و دفاع بیشتر در برابر ایران شد.
ترامپ اکنون در یک وضعیت پیچیده و هراس انگیز گرفتار شده است. دونالد ترامپ و پمپئو باید نگاهی به اختفای بیش از ۳۰ ساله سلمان رشدی که به اسلام توهین کرد بیندازند. سلمان رشدی از سال ۱۳۶۷ در هیچ مکان عمومی رؤیت نشده و بدون محافظ جرأت قدم گذاشتن در هیچ مکانی را ندارد. شاید مرگ برای وی بسیار راحت از ۳۰ سال زندگی در خفا و ترس میبود.
اکنون قاتلان سردار سلیمانی هر روز صبح که از خواب بیدار میشوند باید در ابتدا نگاهی به آسمان بیندازد تا از ایمن بودن آن اطمینان پیدا کند. هرچند پهپادهای انتقام جو را نمیتوان به راحتی تشخیص داد و نگاه کردن به آسمان نیز گرهی از مشکلات آنها باز نخواهد کرد. آنها باید هر لحظه هر زمان منتظر حادثه، بمب، شلیک یا حمله یک پهپاد باشند. روزگار قاتلان سردار سلیمانی این گونه خواهد گذشت...