به گزارش حلقه وصل، آرش افسرینژاد دبیر کل اتحادیه تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در میزگردی که با عنوان « 16 آذر و نشاط سیاسی دانشگاه در چله انقلاب» به مناسبت روز دانشجو توسط خبرگزاری فارس برگزار شد، درباره تاثیرگذاری جنبش دانشجویی گفت: تداوم تاثیرگذاری جنبش دانشجویی و نقش آن در تمامی زمینهها اعم از اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تحولات جامعه موضوعی انکار ناپذیر است.
وی افزود: دانشجو و جنبش دانشجویی، قلب تپنده جامعه اند، مجموعهای متشکل از قشر جوان، فرهیخته و فعال جامعه که همواره در فراز و نشیبهای سیاسی و اجتماعی نقش بسزایی داشته اند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: امروزه نیز جنبش دانشجویی ایران به عنوان پویاترین اقشار و گروههای جامعه، با تولید تفکر، اندیشه و ابتکار عمل باید در کنار مسئولین برای عبور از بحران ها سپهسالاران جریان های اجتماعی و سیاسی باشند.
افسری نژاد درباره وضعیت تشکل ها و اتحادیه های دانشجویی بعد از تغییرات در دانشگاه آزاد هم گفت: در هر حال تغییر و تحول در هر سازمان، میتواند بر زیر مجموعههای آن سازمان تاثیرات مثبت یا منفی داشته باشد. فعالیت در زمان چنین پیش آمدهایی مستلزم تلاش و پویایی بیشتر برای رسیدن به ثبات، بهتر شدن و یا جلوگیری از بدتر شدن وضعیت پیشین است.
وی گفت: البته در دانشگاه آزاد با توجه به تغییرات مجدد در فاصلههای کوتاه اعلام نظر قطعی از وضعیت کنونی قطعا نیازمند زمان بیشتری است.
دبیر کل اتحادیه تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد در پاسخ به این سوال که آیا جنبش دانشجویی در صحنه سیاسی افول داشته؟ تصریح کرد: متاسفانه سطح دانشگاه دانشگاهها از نشاط و پویایی قبل برخوردار نیست و علت آن هم سیاستهای غلط آموزشی که دانشجویان بیشتر به سمت مدرک گرایی رفتنه اند در صورتی که اشتباه است.
وی افزود:امام خمینی (ره)در خصوص فضای دانشگاه میفرمایند: « دانشگاه مرکز سعادت و در مقابل، شقاوت یک ملت است. از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود . دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند می کند دانشگاه بد یک ملت را به عقب می زند.» این فراز از سخنان حضرت امام خمینی به خوبی اهمیت و جایگاه والای دانشگاه را نشان می دهد.
افسرینژاد ادامه داد: متاسفانه سیاستهای غلطی که در خصوص جنبش های دانشجویی بالاخص در زمینه سیاسی انجام گرفت، حرکت های سیاسی جنبش دانشجویی تا حدودی رو به انفعال رفت، به طوری که هنوز هم برخی مواردی در مقابل تغییر این روند حتی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و تاکید بر ایجاد فضای باز سیاسی در دانشگاه ها، مقاومت می کنند تا وجه سیاسی جنبش دانشجویی روز به روز کمرنگ تر شود و جنبش از پرسش گری و مطالبات فاصله بگیرد.
وی در خصوص راه برون رفت از این وضعیت گفت: راه برون رفت از این موضوع توجه بیشتر مسئولان و تشکل ها به برگزاری تریبون ها، همایشها و کرسیهای آزاد اندیشی است که مقام معظم رهبری نیز بر برگزاری این مراسمات تاکید ویژه ای دارند.
وی اظهار داشت: ما باتوجه پیش رو بودن سالروز 16 آذر و روز دانشجو که منقش به خون سه شهید دانشجو است، امید داریم که جنبش دانشجویی به اصل خود باز گردد.
افسری نژاد درباره موانع سر راه تشکل های دانشجویی هم اظهار داشت: عدم هدفگذاریهای کوتاه مدت و بلند مدت که موجب ناامیدی می شود یکی از این موانع است.
دبیر کل اتحادیه تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: تنبلی و رخوت در رسیدن به اهداف عدم حمایت و توجه مسئولین و استفاده از ظرفیت دانشجویان، عدم استقلال و وابستگی به جریانات خارج از دانشگاه، عدم خودباوری و تلاش، فاصله گرفتن از پرسش و مطالبه گری که رسالت اصلی تشکلهای دانشجویی است و مرگ آرمانها هم از موانع دیگری است که در میسر تشکلهای دانشجویی قرار دارد.
منبع: فارس