حلقه وصل: حجتالاسلام والمسلمین سعید صلحمیرزایی، مسئول دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در قم و نویسنده کتاب «جهاد تبیین» در جمع مداحان و شاعران آیینی استان چهارمحالوبختیاری در دفتر نماینده ولیفقیه و امامجمعه شهرکرد پیرامون جهاد تبیین به ارائه مطلب پرداخت.
صلحمیرزایی با اشاره به اینکه مبنای رهبر معظم انقلاب از سالها پیش بر تبیین استوار بوده است، اظهار کرد: در کتاب خاطرات ایشان از زندانها و دوران تبعید با عنوان «خون دلی که لعل شد»، اشاره دارند که از ابتدا انقلاب هر دو خط جهاد و تبیین را دنبال میکرد. اگرچه در سیر مبارزاتی انقلاب اسلامی برخی افراد عرصه جهاد را ترک کرده و تنها به تبیین پرداختند اما حضرت آیتالله خامنهای(مدظله العالی) از معدود کسانی بودند که هر دو خط را توأمان طی میکردند.
وی جهاد تبیین را جهاد همگانی برای محقق نشدن خواستههای دشمن در بر هم زدن ذهنیت مردم عنوان کرد و توضیح داد: دشمن میخواهد که اذهان مردم مشوش و ناامید شود و میدان را خالی کند. جهاد تبیین یعنی هر یک از آحاد جامعه نسبت به ذهن یکدیگر بیتفاوت نباشند همچنان شعرای بزرگ همین خط را طی کرده و نسبت به فکر و ذهن مردم بیتفاوت نماندهاند و همیشه تلنگر میزدند، شعرا معمولاً مخاطبان خود را به امید دعوت میکردند و مادحان و ذاکران نیز از زمان اهل بیت(ع) تاکنون شور و هیجان را برای مقابله با طواغیت در میان مسلمانان و شیعیان توزیع کردهاند و لذا این تأثیرگذاری عمیق شعر بر اذهان عمومی علت توجه ویژه مقام معظم رهبری به شاعران و مداحان است.
صلحمیرزایی در خصوص اهمیت جهاد تبیین با اشاره به اینکه این موضوع از دو حیث مورد توجه قرار میگیرد، بیان کرد: حرکت انقلاب اسلامی براساس حضور همه مردم بوده است و امام خمینی(ره) هیچگاه توصیه به عملیات نظامی در دوران مبارزه با رژیم طاغوت نداشتند و هیچ سندی مبنی بر خرید و تبادل سلاح از سوی ایشان وجود ندارد، چراکه حرکت انقلاب یک حرکت مردمی با حضور اکثریت بوده است و این مهم جز با جهاد تبیین حاصل نمیشود.
مسئول دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در قم ادامه داد: امام(ره) مشاهده کردند که مردم برای حضور در میدان نیاز به تبیین و اقناع دارند، لذا همه مردم را بهحضور در خیابان فراخواندند و مردم با اجسامشان به میدان آمدند. مدل مبارزاتی منادیان و مصلحان اجتماعی اسلام ناب از انبیای الهی گرفته شده و این بزرگواران در دعوت از مردم هیچگاه از شمشیر استفاده نکردند.
صلحمیرزایی با تأکید بر نقش شاعران و مداحان در عرصه جهاد تبیین، بیان کرد: رهبر انقلاب تأکید بر جهاد تبیین را دو بار در جمع هیئتیها و شاعران و مداحان مطرح کردهاند، پیداست که این قشر نقش اثرگذاری در این حوزه دارد و آنان میتوانند با بهرهگیری از زبان لطیف شعر در تبیین نقشآفرینی کنند.
وی با اشاره به الزامات جهاد تبیین و با بیان اینکه مقام معظم رهبری ۲۴ الزام را برای جهاد تبیین بیان کردهاند، افزود: یکی از الزامات، قرارگیری جهاد تبیین در نقشه کلان انقلاب اسلامی است؛ امامین انقلاب این نهضت را بهگونهای طراحی کردهاند که به مقدمهسازی ظهور مهدی موعود(عج) بینجامد همچنان که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره دارند انقلاب اسلامی به سمت طلوع خورشید ولایت عظمی حرکت میکند و گام دوم، گامی بزرگ در راستای این هدف است. لذا، ایشان برای زمینهسازی ظهور برنامه دارند و اگر جهاد تبیین فارغ از این خط و نقشه کلان باشد، قطعاً تأثیرگذار و مطلوب نخواهد بود و رضایت ولی امر را تأمین نمیکند.
نویسنده کتاب جهاد تبیین تصریح کرد: به تصریح آیه هفتم سوره مبارکه توبه «فَمَا اسْتَقَامُوا لَكُمْ فَاسْتَقِيمُوا لَهُمْ» همانطور که دشمن سالهاست در مبارزه علیه ما استقامت میکند و خسته نمیشود ما نیز در این تقابل نباید خسته شویم. لذا، خسته نشدن از تکرار و استقامت بر جهاد تبیین یکی از الزامات این فریضه فوری و قطعی است؛ بهرهگیری از عنصر عاطفه از دیگر الزامات است. جهاد تبیین، جهاد نزدیک کردن دلها به یکدیگر پیش از پرداختن به اقناع ذهنهاست.
صلحمیرزایی با اشاره به اینکه دشمن برای ناامیدسازی اذهان عمومی چهار حمله را طراحی کرده است، افزود: در وهله اول، اصل نظام اسلامی را با پروژه تطهیر پهلوی مورد حمله قرار داده و امروز در فضای مجازی حجم انبوه محتوایی را به نفع کارگزاران پهلوی میتوان یافت؛ در یک حمله دیگر، دشمن دستاوردهای انقلاب اسلامی را کتمان میکند و به چالش میکشد و در عوض نقاط ضعف را پررنگ میکند؛ سومین حمله ناظر به آینده روشن و امیدبخش و چهارمین آن، ناظر به بزک غرب است؛ این چهار حمله کافیست تا امید و نشاط را از جوان امروز گرفته شود.