به گزارش حلقه وصل، استان کردستان در غرب کشورمان ایران و در چهارراه تاریخی و فرهنگی تمدن ایرانی و اسلامی قرار گرفته است و مردمان این دیار هزاران سال است که حافظ ارزشهای ایرانی اسلامی هستند.
دیار کردستان به دلیل احترام ویژه مردمانش به آداب و سنن اقوام و ادیان مختلف به سرزمین اختیارالدینان مشهور است و هماکنون در مناطق کردنشین ایران اسلامی شاهد زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان و مذاهب مختلف هستیم.
طیف گسترده کردزبانان را مسلمانان تشکیل میدهند که در مناطق کردنشین ترکیه و سوریه و بخش بزرگی از کردهای کرمانشاه و ایلام و کردستان و خراسان شمالی را مسلمانان علوی و اهل تشیع تشکیل داده و بخش دیگرکردزبانان در عراق و ایران را مسلمانان شافعی مذهب تشکیل میدهند.
کردهای شافعیمذهب با توجه به اینکه مذهبشان از وجهههای مختلف با مسلمانان اهل تشیع قرابتهای بسیاری دارد همواره در حوزه اعتقادی و ارادت به مقدسات اهل تشیع پیشقدم بوده و در بسیاری از موارد نیز پیشرو بودهاند که در این میان ارادت ویژه کردهای شافعی مذهب به علی بن موسی الرضا ارادتی همیشگی بوده است.
به منظور آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان با بخشی از ارادتها و محبتهای اهل سنت شافعی مذهب در کردستان به آستان مقدس رضوی(ع) گفتوگوهایی را با تعدادی از صاحبنظران و نخبگان کردستانی انجام دادهایم که در ادامه خواهد آمد.
ارادت کردستانیها به امام رضا(ع) ریشه در اعتقادات آنان دارد
ماموستا عبدالرحمن خدایی امام جمعه سنندج ضمن تسلیت شهادت امام رضا(ع) به همه مسلمانان جهان اظهار کرد: محبت به اهل بیت(ع) باوری همیشگی در بین همه مذاهب اسلامی است و مردم مسلمان کردستان متشکل از پیروان مذهب جعفری و شافعی همگی دوستدار اهل بیت هستند.
وی افزود: کردستانیها همواره حافظان دین و آیین اسلامی بوده و میزبانان خوبی برای بزرگان دینی بودهاند که مرقد مطهر دهها نفر از صحابه و نوادگان رسولالله(ص) گواهی عینی بر این امر است.
امام جمعه سنندج در بخشی دیگر از سخنان خود به ارادت ویژه مردم کردستان به امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: طی قرون متمادی اهل سنت و اهل تشیع کردستان کیلومترها راه را طی کردهاند تا به سرزمین خراسان رسیده و زیارت مرقد مطهر امام رضا(ع) نصیبشان شود.
ماموستا خدایی اظهار داشت: شعرا، ادبا و عرفای بسیاری از شافعی مذهبان کردستانی با خلق آثاری فاخر و ماندگار ارادت ویژه خود را به امام رضا(ع) ابراز داشتهاند که شاید هم اکنون بسیاری از ما ایرانیان از این خدمات و تلاشها اطلاع چندانی نداریم.
ماموستا خدایی افزود: هم اکنون بارگاه شریف امام رضا(ع) در صحن قدیم مزین به اشعار مولانا خالد نقشبندی از عرفا و شعرای بزرگ اهل سنت و شافعی مذهب کردستان است اما این مهم را نه تنها بیشتر ایرانیان بلکه بسیاری از کردستانیها هم نمیدانند.
عضو شورای افتای اهل سنت کردستان خاطرنشان کرد: هر ساله هزاران نفر از اقشار مختلف مردم شافعیمذهب کردستان به زیارت مرقد مطهر امام رضا(ع) میروند و این مهم نشان از این امر دارد که ارادت شافعی مذهبان کردستانی به این امام بزرگوار ریشه در باورها و اعتقادات اسلامی آنان دارد.
مردم کردستان خود را خادمان رضوی میدانند
خلیفه شریف بهمنی از بزرگان خانقاهای قادریه اهل سنت کردستان هم به ارادت ویژه مردم این دیار به اهل بیت(ع) و به ویژه امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: همه ما میدانیم مردم کردستان متشکل از مسلمانان اهل تشیع و اهل تسنن همگی محب اهل بیت هستند و این امر در مراسمات فرهنگی و مذهبی آنان نمودی همیشگی دارد.
وی افزود: شهر سنندج میزبان مرقد مطهر حضرت هاجره خاتون(س) خواهر گرامی امام رضا(ع) است و به همین دلیل عشق و ارادت مردم این دیار به امام رضا(ع) و خاندان ایشان بسیار ویژه بوده و سنندجیها همواره خود را خادم رضوی دانسته و برای رساندن سلام حضرت هاجره خاتون به برادر بزرگوارشان در مشهد مقدس لحظه شماری میکنند.
عشق مردم کردستان به امام رضا(ع) وصف ناپذیر و ستودنی است
سعیده گلابی بانوی اهل مشهد و ساکن سنندج از ارادت مردم کردستان به امام رضا به عنوان فرهنگ و باوری ستودنی یاد کرد و گفت: اگر به مرقد مطهر حضرت هاجر خاتون(س) خواهر گرامی امام رضا(ع) در مرکز شهر سنندج سری بزنیم به زیبایی هرچه تمامتر ارادت و محبت ویژه مردم این دیار به امام رضا(ع) را حس کنیم.
وی افزود: مردم کردستان در ایام مختلف سال نذوراتی را به نیت زیارت امام رضا(ع) به بارگاه مقدس حضرتهاجره خاتون آورده و در بین فقرا و نیازمندان توزیع میکنند و بسیاری از نذورات خود را به نیت آستان مقدس رضوی هدیه میکنند که این مهم برای بنده که اهل مشهد بودم و چندین هزار کیلومتر با غرب ایران فاصله داشتم بسیار جالب و جای تحسین داشت.
عشق و ارادت شافعی مذهبان کردستانی به اهل بیت(ع) و به ویژه امام رضا(ع) امری همیشگی بوده و ریشه در اعتقادات این دیار دارد و مسلمانان این دیار با تکیه بر این باورها و عقاید توانسته اند در برابر انواع توطئههای تفرقهافکنانه دشمنان اسلام ایستادگی نموده و از مرزهای اعتقادی ایران اسلامی حفاظت نمایند و بدون شک اینچنین باورهایی همچون سدی مستحکم در برابر انواع هجمههای فرهنگی و هویتی دشمنان عمل میکند و باید تقویت شده و نسل جوان جامعه که زیر آماج انواع توطئههای هویتی هستند با این مضامین فرهنگی و اعتقادی آشنا شوند.
منبع: فارس