به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، مراسم اختتامیه «هفته فیلمهای اروپایی» شامگاه گذشته 28 مهرماه در سینما هویزه مشهد با حضور الکساندر ریگر نماینده یونیسف در ایران و جمعی از مسئولان برگزار شد.
در این مراسم میثم مرادی رئیس حوزه هنری خراسان رضوی بیان داشت: در همان روزهایی که نام هویزه بر سر در این سینما نصب شد، در کوچه و خیابانهای اطراف همین سینما، دهها نفر از مردم بیگناه از پیر و جوان و مرد و زن و کودک تنها به جرم انقلابی بودن و علاقه به آزادی و استقلال، مورد حملهتروریستی قرار گرفته و کشته شدند.
وی ادامه داد: حتی سه نماینده فرهیخته پارلمانی این شهر به دست تروریستها کشته شدند. عجیب است که امروز آن تروریستها در اروپا به سر میبرند و آزادانه در پارلمانهای اروپایی، آمد و شد دارند.
مرادی تصریح کرد: مردم و دولت ما البته همیشه در برابر تمام جهان و افرادی که حسن نیت دارند، برخوردی دوستانه و جوانمردانه داشتهاند. اما خوب میفهمند که چرا و چگونه حمایت غرب از تروریستها چه از نوع تبلیغاتی و چه از نوع تسلیحاتی، همیشه ادامه داشته است.
وی افزود: در این میان رسانههای رسمی و غیررسمی جمهوریاسلامیایران و هنرمندان آن همیشه کوشیدهاند، تصویری واقعی و منصفانه از اروپا، هویت تاریخی آن، مردم و نخبگان آن ارائه دهند. عامه مردم ایران با بسیاری از آثار هنری اروپا، مانند سریالهای تلویزیونی، آشنایی و انس دارند. سریالهایی که نشاندهنده تاریخ، فرهنگ و زیباییهای ظاهری اروپا است.
مرادی خاطرنشان کرد: اما از ایران چه تصویری در اروپا منعکس شده است؟ در جهانی که در آن بر جریان آزاد اطلاعات تاکید میشود، آیا تصویر ارایه شده از ایران در سینما و رسانههای اروپا، تصویری منصفانه و واقعی است؟
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی در ادامه ضمن بیان پیشنهادی گفت: اگر شما در اروپا فردی را یافتید که به ایران سفر داشته و بیان میدارد تصویری که از ایران در پیش از سفرش داشته بهتر یا معادل واقعیتی است که از نزدیک در ایران لمس کرده، جایزهای نفیس برای او در نظر خواهم گرفت. آیا وقت آن نرسیده که هفته فیلمهایی که نشان دهنده واقعیت غالب ایران است در اروپا و شهرهای اصلی آن برگزار شود؟
مرادی یادآور شد: من برای شما یک هدیه نیز دارم؛ هشت فیلم که هر کدام روایتی از سرگذشت مردم ایران به خصوص پس از انقلاب اسلامی است. فیلمهایی که مطمئنم در اروپا دیده نشده و تصویری واقعی و متفاوت از ایران، مردماش، باورها، مقاومت، دلیری و انساندوستیشان منعکس میکنند. فیلم هایی مانند «ماجرای نیمروز» از محمدحسین مهدویان، «ازکرخه تا راین» اثری از ابراهیم حاتمی کیا، «چریکه بی دنگ» از نرگس آبیار، «یتیم خانه ایران» اثری از ابوالقاسم طالبی، «به وقت شام» از ابراهیم حاتمی کیا، «تنهای تنهای تنها» اثری از احسان عبدی پور، «یه حبه قند» از رضامیرکریمی و «تو توریست من تروریست» اثری از محمدرضاگودرزی.
وی در پایان تصریح کرد: به امید این که چنین فیلمهایی که گویای واقعیتهای ایران و سرگذشت و سبکزندگی مردم آن است، نیز در اروپا اکران شود.