به گزارش حلقه وصل، گرامیداشت روزهای سرنوشتساز ملت ایران، از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ است. این ایام پاسداشت وقایعی همچون بازگشت امام خمینی (ره) به ایران اسلامی پس از ۱۵ سال تبعید و اعلام تشکیل دولت موقت، پیوستن بسیاری از ارتشیان به انقلاب و بیعت نیروی هوایی با امام بزرگوار، شکست حکومت نظامی با حضور شکوهمند مردم در صحنه به فرمان امام خمینی (ره)، فتح مراکز مهمی همچون صدا و سیما و پادگانهای نظامی است، که سرانجام پیروزی انقلاب اسلامی را در پی داشت.
مردم ایران، ایام دهه فجر و سالروز استقلال و آزادی خود از چنگال استکبار جهانی را، که مرهون خونهای مطهر شهیدان و مجاهدتهای ملت ایران و رهبری امام خمینی (رحمةاللهعلیه) بود؛ هرساله جشن میگیرند و امیدوارند که این انقلاب به انقلاب جهانی حضرت مهدی (عجّلاللهفرجهالشریف)، متصل شده و جشن برپایی حکومت عدل الهی را در عصر حضور حضرت قائم (عجّلاللهفرجهالشریف) پاس بدارند.
ورود امام خمینی و پیروزی انقلاب
امام خمینی (ره) ، باوجود همه ممانعتها در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ قدم در فرودگاه مهرآباد نهاد و در میان استقبال بیسابقه ۳۳ کیلومتری مردم، وارد بهشت زهرا شد و با قاطعیت و صلابت و بیان مواضع خود، امکان برنامهریزی و عکسالعمل را از وابستگان رژیم که در فکر توطئه بودند، گرفت.
در فاصله کوتاه ورود امام خمینی (ره) تا پیروزی انقلاب اسلامی، تحوّلات عظیمی در کشور رخ داد که به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید و بعدها دهه فجر نام گرفت. در این فاصله کوتاه، دولت موقّت از سوی ایشان به مردم معرّفی گردید.
آخرین توطئه رژیم برای سرکوبی قیام ملّت ایران استفاده از توطئه حکومت نظامی و انجام کودتا بود. بختیار نخست وزیر دستنشانده رژیم پهلوی با حمایت امریکا و به عنوان یک چهره ملی قصد مهار انقلاب و خاموش کردن شعلههای قیام را داشت و میکوشید که با قانونی جلوه دادن دولت خود، قیام مردم را سرکوب نماید. او مخالفت خود را با بازگشت امام (قدسسره) اعلام، و دستور بسته شدن فرودگاههای کشور را میدهد.
اما فرمان تاریخی امام مبنی بر بیاعتنایی به حکومت نظامی این توطئه شوم را خنثی کرد. به دنبال این اعلامیه، حکومت نظامی توسّط مردم شکسته شد و مردم یکباره به خیابانها ریختند و با سنگربندی خیابانها عبور ستونهای انحرافی ارتش را سد کرده و در برابر بازماندههای رژیم به دفاع مسلّحانه پرداختند، به فاصله کوتاهی مقرّ فرماندهان ارتش، نخست وزیری و... به محاصره نیروهای انقلاب درآمد و نظامیان گروه گروه به مردم پیوستند.
سرانجام روز سرنوشت فرا رسید و در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ نظام پوسیده ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی فرو ریخت و مبارزه ۱۵ ساله مردم به رهبری امام خمینی (ره) به ثمر نشست و انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران، پیروز گردید.
این روزها با فرا رسیدن سالروز ورود امام خمینی (ره) پس از تبعید چهارده ساله و تشکیل حکومت در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، انتشارات شهید کاظمی» بسته پیشنهادی با محوریت انقلاب اسلامی به علاقه مندان کتاب با موضوع انقلاب و تاریخ انقلاب ارائه نموده است.
«تولد یک انقلاب» | اثر بهزاد دانشگر | انتشارات شهید کاظمی
سالها پیش انقلابی متولد شد که بسیاری از ما شاهد تولدش نبودیم، همین است که گاه نسبتمان را با آن فراموش میکنیم. نمی دانیم دوستش داشته باشیم یا نه؟ نمی دانیم چرا و چگونه متولد شد؟ نمی دانیم اصلا در آن مقطع تاریخی راه دیگری بجز انقلاب در پیش رو بوده است یا نه؟ این کتاب در لابلای خاطرات قهرمان های آن روزها به دنبال پاسخی است برای این سوال ها...
این کتاب قبلا در یک دوره چهار جلدی به نام «به روایت اول شخص» منتشر شده بود.
«داستان انقلاب» | اثر محمد ستاری وفایی | انتشارات شهید کاظمی
این کتاب رمانی است که به رویدادها و وقایع تاریخی کشور از سال ۱۳۲۰ پرداخته است که با ورود متفقین به ایران آغاز شده و تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه می یابد.
«بازی عوض شده» | اثر سجاد خالقی | انتشارات شهید کاظمی
کتاب «بازی عوض شده» شامل داستان های کوتاه برگزیده در حوزه انقلاب و دفاع مقدس می باشد. سیر زمانی این مجموعه که از 11 داستان تشکیل شده از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا جانبازی شخصیت داستان است.
«مادر و کدر»، «بازی عوض شده»، «مردی در مقابل»، «و دیگر هیچ»، «بازی از نو»، «تاریک، روشن، تاریک، روشن، تاریک، روشن...»، «پشت این دیوار ها کسی هست»، «آدم ها روی پل»، «تا همیشه این جا کسی هست»، «حال من جور دیگری است» و داستانی به نام «همه چیز از همه چیز شروع شد» عنوان یازده داستان کوتاه این کتاب است.
«سه شهید» | اثر حمید داودآبادی | انتشارات شهید کاظمی
این کتاب اثری تازه به قلم حمید داودآبادی حاوی خاطراتی منتشر نشده از شهیدان طیب حاج رضایی، سید علی اندزگو و محمدعلی رجایی است.
در این اثر گفت وگویی صریح و منتشر نشده با خانواده این سه شهید شاخص انقلاب منتشر شده و نکاتی را پیرامون این شخصیت های انقلاب اسلامی بیان کرده اند.
شهید سید علی اندرزگو روحانی مبازر و انقلابی که 14 سال تحت تعقیب خبیث ترین سرسپردگان رژیم طاغوت شاهنشاهی بود. ساواک که تشکیلات دوره دیده ای با دستگاهی عریض و طویل، بود. ساوک در آن زمان چیزی حدود شش میلیون تومان جایزه برای یافتن او تعیین کرده بود. در تاریخ مبارزه مردم مسلمان وانقلاب اسلامی،کمتر کسی را میتوان یافت که این گونه مزدوران امنیتی را بخود مشغول کرده باشد.
شهید محمدعلی رجایی نیز دومین رئیس جمهوری اسلامی ایران بود که در یک ترور در دفتر نخست وزیری به شهادت رسید. همچین طیب حاج رضایی دیگر شخصیتی است که در این کتاب به او پرداخته شده است.
«شبیخون به خفاش» | اثر محمد ستاری وفایی | انتشارات شهید کاظمی
از فتنه ها و دسیسه هایی می گوید که ناپیدا و نانوشته اند! فتنه هایی که در سال ۱۳۵۸ در حساس ترین منطقه کشور، آذربایجان، آتش دشمنی را بر نهال نورسیده ی انقلاب بر افروخت تا هرگز قامت راست نکند. از پرونده های محرمانه ای می گوید که پر بود از نقشه های ظریف و ناجوانمردانه برای نابودی و زوال انقلاب اسلامی مان. حکایت هیجانی و جذاب شبیخون به خفاش حکایت مردانی است که در لحظه و به موقع، این دسیسه را شناختند و در عملیاتی شگرف،خواب عمال استکبار را آشفته کردند.این کتاب پرده از حقایقی بر می دارد که چیزی جز واقعیت نبوده است؛ حقایقی بزرگ از پشت صحنه های کوچه های تبریز انقلاب.
«طلبه انقلابی» | اثر سعید هلالیان | انتشارات شهید کاظمی
ورود به عالم طلبگی، پیوستن به جرگه ی عالمان دین و حرکت در مسیر نهضت توحیدگستری انبیا و اوصیا، همواره مسئولیت آفرین و دشوار بوده است، اما ویژگی های عصر خمینی و تاثیرات عمیق نهضت اسلامی بر جهان معاصر و ظرفیت های پدید آمده بسیارز گسترده ناشی از آن برای تحقیق هر چه بیشتر اهداف اسلامی، باعث شده تا مسئولیت های بسیار بیشتر، خطیرتر و مشکل تری متوجه حوزه های علمیه، طلاب و عالمان گردد که تنها در صورت انقلابی بودن حوزه و طلبه قابل تحقق می باشند.
در باب «حوزه انقلابی» کمابیش گفتگو شده و می شود، اما درباره ی «طلبه انقلابی» کمتر بحث شده با آنکه نیازهای طلاب بدان بسی بیشتر است. بدین جهت، در این نوشتار به ترسیم سیمای طلبه ی انقلابی، ضرورت انقلابی بودن طلبه، ویژگی های طلبه انقلابی در ساحت بینشی و انگیزشی و رفتاری، راه های رسیدن بدان ها و نیز آسیب ها و شبهات متوجه طلاب انقلابی پرداخته می شود.
«در پس غبار» | اثر محسن فامیل زرگریان | انتشارات شهید کاظمی
این نوشتار، گامی است کوچک در جهت شناخت فرقه ای موسوم به گروهک مجاهدین خلق که از سر تکلیف و با مطالعه مستندات موجود و مصاحبه با رهایی یافتگان از بند اشرف، گردآوری شده و غالب اتفاقات آن برگرفته از داستان های واقعی رخ داده در سازمان و در پادگان اشرف است تا خصوصاً نسل جوانی که جنایات منافقین را ندیده و یا از واقعیات آن آگاهی کافی ندارد، متأثر از رسانه و تبلیغاتی کذایی واقع نشده و در دام فریبشان گرفتار نیاید. امید است که این تلاش مقبول مخاطبین واقع گردد.
این داستان، با بیان واقعیاتی مستند در قالب مجاز، خواننده را با حقایق باورناپذیری آشنا می کند که ضمن تبیین رفتار فرقه گرایانه سازمان، آلام فریب خوردگان در بند فرقه را به تصویر کشیده و چرایی تحمل آن همه حقارت، تحقیر و تخریب از طرف اعضای فرقه را توجیه خواهد نمود.
«آخرین نخست وزیر» | اثر جواد موگویی | انتشارات شهید کاظمی
به شهادت مولف بعد از نوشتن کتاب اسرار آیت (اثر همین نویسنده) سرآغاز ایده آخرین نخست وزیر شکل می گیرد.
این کتاب که در واقع نگاهی به زندگی میرحسین موسوی، آخرین نخست وزیر در جمهوری اسلامی می پردازد، بوده و سیر زندگی او و اتفاقات سال های ۱۳۲۰ تا ۱۳۶۸ را بررسی نموده است.
مولف سعی نموده تا به دور از جانبداری و فقط بر اساس مستندات تاریخی دست به روایت بزند.
برخی از اسناد در پایان کتاب درج گردیده است.
«کربلای تاریخ ساز انقلاب اسلامی» | اثر جواد شفیعیان | انتشارات شهید کاظمی
کتاب حاضر، بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در مورد حادثه هفتم تیر ماه می باشد. اسامی شهدا و مجروحان این حادثه به همراه گاه شمار زندگی شهید بهشتی نیز در این کتاب ذکر شده است.
«تاریخ مستطاب آمریکا» | اثر مازیار بیژنی-دکتر محمدصادق کوشکی | انتشارات شهید کاظمی
نقد سیاستهای کشوری استعمارگر چون آمریکا به زبان طنز و در قالب کاریکاتور
نویسنده در این کتاب در سه فصل به موضوعاتی چون تأسیس آمریکا و فضای داخلی آن، سیاستهای آمریکا در عرصۀ بینالمللی، و سیاستهای آمریکا در قبال ایران، با زبانی طنز به روایت تاریخ آمریکا میپردازد و در کنار آن در هربخش از کتاب کاریکاتورهای کشیدهشده توسط مازیار بیژنی نیز استفاده شده است.
«من از گاوی که لگد میزند میترسم» | اثر حامد اشتری | انتشارات شهید کاظمی
داستان دارای ارتباط مضمونی با یکدیگر است و در قالبی دراماتیک، هویت انسان ایرانی را مورد ژرفنگری قرار میدهد. آدمهای این مجموعهداستان گاهی میدوند، گاهی کار میکنند و عرق میریزند، گاهی در راه آرمان خود لگد میخورند و گاه میمیرند. عدهای در دنیای این کتاب خود را گم کردهاند و دیگرانی هم بهدنبال «اصل» خود میگردند. این مجموعهداستان در عین قصهگویی پر از نماد و نشانه است و میکوشد در ورای هر ماجرا نیشتری هم به اطوار دنیای مدرن و آدابش بزند
«تول سوم» | اثر فاطمه الیاسی | انتشارات شهید کاظمی
بازنمایی مبارزات نیروهای انقلاب در سال 13۵۷ با رژیم شاه در کرمانشاه. نویسنده میکوشد در این رمان نوجوان به مقابله با تحریف تاریخ پهلوی میپردازد و نشان میدهد چگونه این رژیم با خرابکاریهای مختلف سعی در بدنام کردن نیروهای مبارز انقلاب داشته است. همچنین این رمان جزو آثار برگزیده در جشنواره مختلف ادبی چون جشنواره شهید اندرزگو بوده است.