به گزارش حلقه وصل، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: وبسایت دویچه وله با اشاره به اجرایی شدن قرارداد مذکور در چند روز آینده نوشت: «طبق این قرارداد ایران در مرز ترکمنستان گاز صادراتی از این کشور را تحویل گرفته و به ازای آن در مرز جمهوری آذربایجان گاز تحویل خواهد داد.ایران بخشی از گاز مصرفی مورد نیاز خود در پنج استان کشور را نیز از حق انتقال این گاز برداشت خواهند کرد. چند سال است ساخت خط لوله سراسری که گاز پارس جنوبی را به شمال شرق کشور انتقال میدهد، به تعویق افتاده و در حال حاضر گازرسانی به این مناطق، نیز مشکل است.
ایران با دریافت سالانه یک و نیم تا دو میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان میتواند تا حدودی کسری گاز در این مناطق را جبران کند، همین هم سودی برای ایران است. حق سوآپ ایران پنج درصد از حجم گازی است که دریافت میکند، یعنی سالی ۱۰۰ میلیون متر مکعب و بقیه گاز دریافتی را در شمالغرب کشور تحویل آذربایجان خواهد داد.
سال ۲۰۱۶ نیز قرارداد مشابهی برای یک سال امضا شد و آذربایجان یک و نیم میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان را از طریق سوآپ با گاز ایران دریافت کرد.
ترانزیت گاز ترکمنستان به آذربایجان میتواند برای اقتصاد ایران سودمند و پردرآمد باشد و تمایل ایران برای بهرهبرداری از امکانات جغرافیایی و استراتژیک برای انتقال انرژی منطقه را نیز بیشتر کند».
یادآور میشود متاسفانه قرارداد گازی با ترکمنستان به مدت پنج سال در دوره مدیریت دولت سابق، متوقف شده بود اما در جریان مذاکرات آقای رئیسی با همتای ترکمنستانی و جمهوری آذربایجان، قرارداد سوآپ گازی -با وجود تداوم تحریمها و دو دوزه بازی FATF- احیا شد.