معاون سیاسی وزارت خارجه گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ما با دو کشور عربستان و بحرین قطع رابطه بودیم و کشورهای کویت و امارات متحده عربی در ایران سفیر نداشتند. امتداد رویکرد همسایگی باعث شد دولت کویت سفیر جدیدی معرفی کند و دولت امارات سفیر خود را به تهران برگرداند، همچنین روابط با عربستان برقرار شد.
محمدجواد ظریف در روزهای اخیر ادعای گلایه شدید از زنگنه در موضوع ترکمنستان را تکذیب کرده و گفته است «مهندس زنگنه مسئول این زیان نیست.» اما اسناد رسمی وزارت خارجه گویای حقیقتی دیگر است.
تحولات اخیر در جهان و رویکرد درست دولت سیزدهم در دیپلماسی، کلاس درس سیاست خارجی برای حامیان «دیپلماسی التماسی» است.
سفر رئیسجمهور و هیات دولت به کشور اندونزی در جنوب شرق آسیا گام موفق دیگری در مسیر احیای دیپلماسی منطقهای است. کاربران فضای مجازی نسبت به این سفر مهم واکنش نشان دادند.
رئیس جمهوری ایران به اندونزی در حالی است که شرکت Pwc هفت کشور را اقتصادهای نوظهور جهانی عنوان کرده که اندونزی یکی از این کشورهاست. این نهاد پیش بینی کرده است که اندونزی در سال 2050 در رده چهارم قدرتمندترین اقتصاد جهان قرار خواهد گرفت.
تجربه سالیان گذشته بیشازپیش ثابت کرد که گشایش اقتصادی از مسیر برجام و FATF نمیگذرد که اگر اینطور بود، دولت قبل آن کارنامه غیر قابل قبول را در حوزه اقتصادی بر جای نمیگذاشت.
در تازهترین تحول، مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار یک گزارش تحلیلی تازه، علامت سؤال بزرگی را درباره این طرح مطرح کرده و میگوید: این طرح برای اجرا دستکم ۱۴میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان از توسعه ارتباطات حمل و نقلی با این کشور خبر داد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: دولت مسیر گفتگو برای احیای روابط با عربستان را دنبال کرده است و بر اساس اطلاعات به دست آمده، در این زمینه به سطح بسیار خوبی رسیدهایم.
رئیس جمهور ترکمنستان از یگان نظامی «قرشی» نیروی دریایی ارتش این کشور در منطقه غرب و از رژه نیروی دریایی در خزر بازدید کرد.
سید ابراهیم رئیسی در طول یک سال گذشته ۶ سفر خارجی انجام داد و این سفرها نشان میدهد، دولت سیزدهم با حرکت در «ریلِ جدید» برنامه خود را در حوزه سیاست خارجی دنبال میکند.
فصل مشترک اظهارات و موضعگیری های برخی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب در دولت قبل این بود که هیچ اقدام مثبتی در کشور رخ نخواهد داد مگر اینکه برجام احیا شده و ایران به عضویت FATF درآید.
رسانه صهیونیستی نوشت، ایران میخواهد مرکز ترانزیت آسیای مرکزی باشد و این کشور معتقد است میتواند به عصر جدیدی در روابط برسد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ظرفیتهای بسیاری در همسایگان ایران وجود دارد، گفت: توسعه روابط با همسایگان از سیاستهای دولت است و این سیاستی را که جواب داده دنبال خواهیم کرد.
در بیانیه پایانی نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر در عشق آباد آمده است: اجلاس آتی خزر در ایران برگزار می شود.
رئیس جمهور اظهار کرد: توانمندیهای فنی و خدماتی و نیز ظرفیتهای ژئوپلتیک و لجستیکی ایران از جمله در عرصه ترانزیت و حمل و نقل، زمینههای مناسبی برای گسترش همکاریهای ایران و آذربایجان است.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز چهارشنبه ۸ تیر ۱۴۰۱ در ششمین سفر خارجی خود به ترکمنستان در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال قرار گرفت.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان پیش از عزیمت به ترکمنستان: دریای خزر میراث و سرمای مشترک بین کشورهای ساحلی است و بیش از ۲۷۰ میلیون نفر از این دریا بهرهمند میشوند.
رئیسجمهور برای شرکت در ششمین اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر عازم ترکمنستان شد.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور برای شرکت در ششمین اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر تا ساعتی دیگر به ترکمنستان میرود.