به گزارش حلقه وصل، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: این خبر را پایگاه تحلیلی «ریسپانسیبل اسنیت کرفت» وابسته بهاندیشکده آمریکایی کوئینسی» منتشر کرده و نوشت: نتایج یک نظرسنجی جدید که توسط یک سازمان مطرح محافظهکار از حزب جمهوریخواه صورت گرفته، نشان میدهد که اعتماد آمریکاییها به آنچه که پیشتر قابل اعتمادترین نهاد بهشمار میرفت، یعنی ارتش، به شدت کاهش یافته و به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است.
طبق نتایج نظرسنجی بنیاد و موسسه ریاست جمهوری رونالد ریگان، تنها ۴۵ درصد از آمریکاییهای شرکتکننده در نظرسنجی «اعتماد زیادی» به ارتش دارند و این در حالی است که این رقم دو سال پیش۷۰ درصد و ۹ ماه پیش در ماه مارس ۵۶ درصد بود.
ریچارد زاخیم، مدیر اجرایی این بنیاد، با اشاره به اینکه نتایج نظرسنجی به دلایل کاهش اعتماد آمریکاییها به ارتش در این روزها اشارهای ندارد، گفت اتفاقاتی مانند رویدادهای پس از قتل جورج فلوید توسط نیروهای پلیس و اعزام نیروهای گارد ملی به شهرهای آمریکا در سرکوب اعتراضها، بهویژه در واشنگتن دی سی، در این کاهش اعتماد عمومی موثر بودهاند. او به وال استریت ژورنال گفت: «این حس منفی عمومی به ارتش و نیروهای نظامی بیشتر از رهبری سیاسی ناشی میشود.
اگرچه همانطور که زاخیم اشاره کرد، استفاده از نیروهای ارتش در داخل ایالات متحده و در مقابله با تظاهرات احتمالا در کاهش اعتماد عمومی به نیروهای نظامی نقش داشته، اما مسائل دیگری نیز بر این مسئله تاثیر داشته است. بارها درباره احساس فزاینده مورد خیانت قرار گرفتن و واکنشهای منفی و نارضایتی به فرماندهان نظامی در طی ۲۰ سال گذشته و از زمان شروع جنگهای بیپایان آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ مطلب نوشته شده است؛ نارضایتی و احساسات منفی که با خروج ناگهانی نیروها از افغانستان و هرج و مرج متعاقب آن در این کشور و قدرت گرفتن دوباره طالبان به اوج خود رسید. شکست این جنگ ها (نظرسنجیهای متعددی نشان دادند که آمریکاییها این جنگها را یک شکست تمام عیار برای کشور خود میدانند)، به علاوه مسئله سیاسی شدن روزافزون ارتش به ویژه در سالهای اخیر، اعتماد مردم به نهاد نظامی را تااندازه زیادی از بین برده است. تنها ۴۰درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی موسسه ریگان گفتند که به فرماندهی ارتش و ریاست جمهوری اعتماد دارند که به شیوهای کاملا حرفهای، و نه سیاسی، عمل میکند.
نتایج نظرسنجی بنیاد ریگان همچنین نشان داد که ۵۹درصد از آمریکاییها معتقدند جنگ اساسا «یک شکست» بوده که نمیتواند یک نتیجه تصادفی باشد. در ماه فوریه گذشته ۵۰درصد مردم جنگ را شکست میدانستند. به رغم این مسئله، جالب است که ۴۹درصد شرکت کنندگان رئیسجمهوری جو بایدن را به دلیل مدیریت و اجرای بد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مقصر میدانند و شماتت میکنند. ۲۰درصد هم معتقدند که این خروج نتیجه برنامهریزی ضعیف نظامی بوده است. ۱۳ نیروی آمریکایی در جریان خروج از افغانستان کشته شدند.
در همین حال که بسیاری از مردم آمریکا اعتماد خود را به ارتش از دست دادهاند، ۴۰درصد از شرکت کنندگان گفتند باور دارند ایالات متحده باید نیروهای خود را به تایوان بفرستد و از آن در برابر حمله چین دفاع کند. این، به این دلیل است که اکثریت ۵۲درصدی شرکت کنندگان در نظرسنجی چین را بزرگ ترین تهدید امنیت ملی حال حاضر برای ایالات متحده میدانند. چهار سال پیش تنها ۲۱درصد از آمریکاییها به چین به چشم یک تهدید مینگریستند.